TWEE GEZICHTEN

Pasen 2020 heeft voor mij vele gezichten. Nog niet eerder heb ik er zo bewust bij stil gestaan, dat naast de christelijke beleving van Pasen ook "nieuw leven" tot uitdrukking gebracht kan worden. Immers de bomen botten uit en er komen weer blaadjes aan de bomen, de vroege voorjaarsbloemen zoals de narcissen en de tulpen bloeien volop, de vele lammetjes dartelen in de weilanden, dit alles vertelt ons dat het "dode" jaargetij, de winter echt voorbij is. 

De intelligente lock down van nu beperkt ons in ons doen en laten, waardoor we niet vrij zijn om van dit alles volop te kunnen genieten. Dat is een ander gezicht van Pasen 2020.

Nog een ander gezicht van Pasen 2020. Sinds vrijdag krijgt P. de injecties die hij nodig heeft om de ziekte af te remmen. Helaas maken de bijwerkingen die gaandeweg zich aandienen het leven er niet prettiger op. De vraag aan de oncoloog, met wie dinsdag een telefonisch consult gepland staat, zal zeker moeten zijn of deze bijwerkingen op den duur gaan verdwijnen, want anders gaat de diarree die zich veelvuldig aandient, het gewone leven danig verstoren. Dan zal het bijna niet mogelijk zijn om zo maar een leuk fietstochtje te doen, zoals afgelopen zaterdagmiddag gelukkig nog wel kon.

En dat brengt mij naar nog een ander gezicht. Het weer kent dit paasweekend twee gezichten. Was het zaterdag en zondag schitterend weer, vandaag, tweede paasdag is het ronduit koud.

Ik ben blij, dat wij zaterdagmiddag de fietsen gepakt hebben en onszelf getrakteerd hebben op een mooi fietsrondje. Dit keer niet over smalle fietspaden waar je elkaar bijna niet kunt passeren, maar we hebben gekozen voor de B weggetjes. Behalve op het fietspad naar Dokkum, hebben we weinig mensen gezien. Ons doel was Holwerd.

Vorig jaar in de nazomer hadden we daar op de dijk kennis gemaakt met de "dikke dame". We wisten toen al dat deze dame er een vriendinnetje bij zou krijgen en dat wilden we graag zien.

We zijn daar ruim een half uur geweest. Een eindje verderop zat een Engels sprekende familie in het gras wat te verpozen en zijn er in dat half uur nog twee echtparen langsgekomen om ook deze dames te bewonderen, dus echt druk was het daar dus niet. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik die middag meer dan genoten heb.

Het is een Pasen geworden die ik om meerdere redenen niet zo snel zal vergeten. Soms zou je even in de toekomst willen kijken om te zien hoe het volgend jaar met Pasen zal zijn.......

                                      KLIK

hanscke Maandag 13 April 2020 - 4:16 pm | | Standaard

zes reacties

ria

Leuke beelden en foto met jou tussenin :-)
Het is maar goed dat we niet in de toekomst kunnen kijken, ik zou het echt niet willen weten.

ria, (URL) - 13-04-’20 17:37
Rietepietz

Leuke foto zo tussen de dames in;-) Ik hoop natuurlijk ook dat die bijwerkingen verdwijnen , dat gebeurt gelukkig soms wel.

Rietepietz, - 13-04-’20 20:29
Renesmurf

Ja, dat is nog eens een bijzondere pasen. Hier was het bijzonder in die zin dat er niks te doen was en we dus maar thuis bleven.

Renesmurf, (URL) - 13-04-’20 22:37
Sjoerd

Ik kies ook de B-wegjes om er even tussenuit te zijn. Je wil geen risico lopen. Jammer dat de oplossing niet geheel naar wens is. Kwaliteit van leven moet altijd voorop staan.

Sjoerd, (URL) - 13-04-’20 23:20
marjolijn

Ja, het is fijn dat als alle regels in acht genomen worden, we toch af en toe even naar buiten kunnen.
Dat helpt om het allemaal vol te houden…!

marjolijn, - 14-04-’20 06:38
Mirjam Kakelbont

Wie had kunnen verzinnen dat Pasen zo zou verlopen?
De foto met jou in het midden tussen de dames is fenomenaal. Kijk er regelmatig naar, misschien zie je de kracht die van je uitgaat.
Voor je man hoop ik dat de oncoloog een geruststellend antwoord heeft…
Sterkte voor vandaag!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 14-04-’20 14:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.