ZOOMZOOM


Soms haalt de tijd mij in. Ik had mij voorgenomen in een volgend blogje iets te schrijven over de boeken die ik laatstelijk gelezen heb, boeken vergroten immers je wereld, maar ik heb mij de laatste dagen met zaken bezig gehouden waardoor er weer een hele nieuwe wereld voor mij is open gegaan.

Ik heb leren ZOOMEN.

Vorige week kreeg ik de vraag of ik mee wilde doen met een ZOOMmeeting van ons zangkoor. Het leek mij heel ingewikkeld, maar ik heb direct ja gezegd. Ik had mij al vaak afgevraagd, waar al die mensen de wijsheid vandaan hadden om met elkaar te vergaderen, om kinderen op afstand les te geven  enzovoort. Ik zou dit ook allemaal geleerd hebben als ik nog gewerkt had, maar nu bleef ik wat kennis en vaardigheden betreft van al deze nieuwe ontwikkelingen verstoken, dus ik was dolblij en dacht: "dit is mijn kans".

Met P. heb ik mijn eerste stapjes gezet. Hij is goed in het opzoeken van dingen en heeft enig research via google gedaan. We hebben de ZOOMapp geïnstalleerd en na enige tijd lukte het ons om via de twee tablets contact met elkaar te hebben.

                                     klik

De experimentele avondsessie met een paar leden van het zangkoor verliep voortreffelijk en de avond daarop hebben we met een flink aantal leden via een toegestuurde code van de host, zoals dat heet, ingelogd. Het was een hele gezellige meeting en leuk om elkaar na zo'n lange tijd weer te zien.

De volgende dag was ik nog steeds heel erg blij met het resultaat, maar.....dacht ik, als dit kan, dan zou het ook mogelijk moeten zijn om dit met de dames van mijn leesgroep te doen, alleen zal ik dan zelf het voortouw in handen moeten nemen om dit tot stand te brengen.

Ik ben met tablet, laptop en telefoon op mijn kamer gaan zitten en ik ben begonnen om het één en ander uit te zoeken.  Ik heb bij google wat woorden ingetypt en zo kwam ik bij een instructiefilmpje op Youtube terecht. Daar in werd stap voor voor stap uitgelegd wat ik moest doen. Nou ja, stap voor stap, soms werd er een klein stapje overgeslagen waardoor ik niet verder kwam, maar door keer op keer hetzelfde filmpje op de iPad af te spelen, raakte ik wat vertrouwd met de schermen en begon ik het één en ander uit te proberen en zowaar, na een paar uur was ik waar ik wezen wilde en kon ik de leesgroepdames uitnodigen voor een ZOOMmeeting  en voor diegenen die (ook) niet bekend zijn met ZOOM er een korte handleiding bij doen.

Ik kon wel juichen: Het is mij gelukt! en of er nu wel of geen meeting zou komen, met het resultaat, dat ik dit geheel zelfstandig had uitgevonden was ik heel heel blij. Met dank aan Gea van ons Wad'nkoor, want zij heeft mij door haar initiatief heel duidelijk geïnspireerd

Een aantal leesvrouwen hebben al gereageerd en binnenkort zal de eerste experimentele meeting zijn. Ik kijk er naar uit.

                                               klik

hanscke Zondag 19 April 2020 - 11:54 am | | Standaard

negen reacties

Jeanne

Wat knap, dat je het zelf hebt opgezet voor je leesclub. Ik vond het alleen al leuk om , net als jij, eens te ervaren hoe dat gaat. Wij zoomden ook met het koor namelijk. Dan hoor je weer een beetje bij de maatschappij , als pensionado, hè.

Jeanne, (URL) - 19-04-’20 13:24
Rietepietz

Er zijn meerdere opties waar je dit mee kunt maar ik heb ze nog niet geprobeerd.
Met zoonlief en de familie wel een Amerikaanse versie gebruikt, Hangout, dat in de USA veel gebruikt wordt om te vergaderen op afstand. Maar jij bent dus al optimaal bezig, knap hoor.

Rietepietz, - 19-04-’20 16:12
marjolijn

Knap hoor…!

marjolijn, - 19-04-’20 16:50
Mrs. T.

Goed bezig zeg!
Ondanks alle verdriet en stress, gebeuren er ook een heleboel leuke dingen nu.

Mrs. T., (URL) - 19-04-’20 19:02
ria

Wij doen het met de fotocursus. Ik vind het niets, dan heeft de een weer geen beeld en dan heeft de ander weer geen geluid, jij hebt het blijkbaar getroffen. Ik blijf het behelpen vinden, maar dat zal misschien ook komen omdat onze docent geen betaald account heeft.

ria, (URL) - 19-04-’20 19:55
Mirjam Kakelbont

Heel knap gedaan!
Mijn dochter zingt ook online met haar koor. En haar zangles (eens per week) ook. Binnenkort wordt de piano gestemd, daar luisteren we erg naar uit (-:
Leuke foto van jezelf.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 19-04-’20 20:22
Sjoerd

Zoom is een applicatie die je beter kunt mijden. Er zijn diverse betere alternatieven. Bij de ministeries is Zoom zelfs verboden omdat het geen end to end encryptie heeft.

Sjoerd, (URL) - 19-04-’20 21:58
Renesmurf

Kijk eens aan, dat is nou eens een positief verhaal, in deze rare tijden. Al doende leert men.

Renesmurf, (URL) - 23-04-’20 23:36
Ximaar

Wij doen het met een locale vrijwilligersorganisatie. Teams wilde niet bij iedereen lukken, met Jitsi ging het probleemloos. Misschien werkt zoom ook zo probleemloos, maar dat hebben we niet geprobeerd.

Ximaar, (URL) - 30-04-’20 10:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.