ANDERS


Omdat dit toch wel een heel gedenkwaardige koningsdag is, kan een blogje hierover niet ontbreken. Altijd leuk om later als herinnering nog weer eens terug te lezen. Natuurlijk hebben we net als anders, vanmorgen vroeg de vlag gehesen (coronavlag eraf, rode driekleur eraan), maar hierna werd het anders. 

We moesten nu kiezen, om òf om net als anders om tien uur met koffie en tompoucevervanger voor de tv gaan zitten; niet om de aankomst van de koninklijke familie te gaan zien, maar om getuige te zijn van de koninklijke toespraak, òf om naar buiten te gaan en te zien wat er in de straat zou gebeuren. Er zou een "mini concert" van 1 lied gegeven worden.

We hebben voor het laatste gekozen en ja hoor, buurman Ewout stond daar met zijn gitaar, vele buren waren naar buiten gekomen en we hebben vanaf de opritten samen het Wilhelmus gezongen. Het was echt een leuk moment.

Tja, daarna maar aan de koffie. Dit jaar zonder HEMA tompouce maar met een Jumbobol, dit in het kader van zo weinig mogelijk winkels bezoeken. Ik wil nu al stellen, dit was eens, maar nooit weer! De bol haalt het niet bij de tompouce, het was echt behelpen.

Dit jaar kunnen we dus ook niet met de jongens naar de kermis, jammer. Maar....... we hebben bijna een nieuwe kermisattractie, echt een bezienswaardigheid zoals ik vroeger wel eens een hele dikke dame op de kermis bewonderd heb. Bij de dichtstbijzijnde boerderij waar we twee keer per dag langs komen zijn twee zeer exotische varkens aan de veestapel toegevoegd. We hadden een paar weken geleden al een glimp van ze opgevangen, maar ze moesten toen nog even naar een adres waar een beer woont. Binnenkort zal één van deze twee dames biggetjes gaan werpen. Dit lijkt me zo leuk! Ik zou er wel eentje willen hebben....

Voor ons is koningsdag niet helemaal een woningsdag, maar wel een dicht bij huis blijven dag.

                                                klik

hanscke Maandag 27 April 2020 - 11:30 am | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Ik ben vandaag het huis niet uit geweest. Ben als keurige Nederlander thuis gebleven. Ik heb niets met het koningshuis. Geen vlag, geen oranje maar wel lekker gekookt vandaag.

Sjoerd, (URL) - 27-04-’20 19:48
Rietepietz

Hoewel ik altijd wel even TV kijk op Koningsdag , je bent vrouw of niet en wilt zien wat de dames dragen! Maar dat is het dan wel, Geen vlag en geen oranje tompouse. Het is hun feestje, niet het mijne. Hoewel ik verder best het nut van ons koningshuis zie .

Rietepietz, - 27-04-’20 22:10
Renesmurf

Ja, dit was wel een hele bijzondere koningsdag, het zal me benieuwen of het ooit weer het oude wordt.

Renesmurf, (URL) - 27-04-’20 23:41
marjolijn

Een bijzondere koningsdag die de boeken in gaat.
Hier ook zonder tompouce, al snel alles op…!

marjolijn, - 29-04-’20 05:57
Ximaar

Werd om 10 uur wakker door spelende kinderen voor m’n huis. 4 buren met kinderen ca 8 kinderen tussen 3 en 9 hadden simpele spelletjes georganiseerd. De buren bleven allemaal op flink afstand van elkaar. De straat was ontoegangekelijk gemaakt voor auto’s die hier toch al bijna niet rijden. Bij ‘n middagrondje was al het grut met hun ouders verdwenen, maar werd een zuidelijker deel van de straat geblokkeerd door een setje 20’ers in tuinstoellen. Zelf doe ik immer weinig aan K-dag. Heb 2 dagen later een luxe slagroom tompoes bij de Hema gescoord. Stond maar 1 vrouw voor me te wachten, die een gesprek van een kwartier kwijt moest. Moet kunnen. In de stad zelf was niets te doen en ook in de andere straten er omheen was het erg rustig. Schijnbaar woon ik niet alleen bij de ambulance-ingang, maar ook in de actiefste straat van dat moment.

Ximaar, (URL) - 30-04-’20 10:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.