RUIM BAAN


Het lijkt er op dat wij weer in een wat rustiger vaarwater komen. Het was eind januari toen bleek dat de bloedwaarden van mijn lief niet goed waren. Toen eind februari de uitslag van de petscan bekend werd schreef ik op 1 maart het blogje "op losse schroeven". De NETkanker, waarvan men gehoopt had, dat alles verwijderd was,  had zich tegen de verwachting in toch op andere plekken gemanifesteerd. Een nieuwe operatie was niet mogelijk. Er zouden een aantal onderzoeken plaats gaan vinden om dan vast te stellen wat in dit geval de beste behandeling zou zijn.

Afijn, de vervolgonderzoeken zijn min of meer gedaan en toen bleek dat er gelukkig geen sprake was van prostaatkanker, is er besloten om toch te starten met het geven van injecties. Omdat in het verleden was gebleken dat P. hierop allergische reacties vertoonde is de aanpak heel voorzichtig geweest. Eerst eeen week 1 spuitje per dag, daar een week twee per  dag en vervolgens een week met 3 per dag.

Toen bleek, dat dit alles goed bleef gaan, durfde de oncoloog het aan om tot een depotinjectie over te gaan. Dat is 1 injectie per 4 weken. In het afgelopen weekend is dit in werking gezet. Het is even een gedoe, de benodigdheden worden per koerier thuis bezorgd en er komt een speciaal daartoe opgeleide verpleegkundige vanuit een landelijk opgezette organisatie langs. De dagelijkse spuitjes mocht ik wel toedienen, maar deze depotspuit dus absoluut niet, want dit komt nogal nauw. Vloeistof en poeder moeten op een speciale manier gemengd worden, en het toedienen van de injectie komt ook nogal precies, omdat de plek goed uitgekiend moet worden, waardoor er zo weinig mogelijk pijn met het zitten gaat ontstaan.

Nu, na een paar dagen, verdwijnt de pijnlijke plek in de bil en ook is er tot nog toe weinig te merken van nog meer hinderlijke bijverschijnselen dan die er al waren en waar P. redelijk goed mee om kan gaan. Dat betekent dat er weer een stukje rust in ons leven gaat komen en daar zijn we blij mee. Eind augustus zal de proef op de som genomen worden en wordt er opnieuw een petscan gemaakt om te zien of de injecties die vanaf nu vierwekelijks gegeven gaan worden ook inderdaad hun remmende werking doen.

Begin maart schreef ik dat zowel mijn binnenwereld als de buitenwereld op zijn kop stond. De binnenwereld is weer aardig tot rust gekomen. Als alles normaal was, hadden we vanaf nu weer aardig onze gang kunnen gaan en er met  de caravan op uit kunnen trekken. Maar helaas, de buitenwereld is nog niet zo als hij zou moeten zijn.  Waren de beperkingen door de coronamaatregelen voor ons niet zo heel erg voelbaar, het beknot zijn in onze vrijheid wordt nu ook door ons als zodanig ervaren.

Gelukkig lijkt het met de buitenwereld aardig de goede kant op te gaan en ik heb dan ook goede hoop, dat het over een aantal  (en dat zullen er heus nog wel een flink aantal zijn) weken mogelijk zal zijn om er met de caravan weer op uit te kunnen trekken en te kunnen genieten van al het moois wat eigen land te bieden heeft, want een vakantie naar Frankrijk zit er dit jaar zeker niet in. 

                                           klik

hanscke Dinsdag 05 Mei 2020 - 10:51 am | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Mooi dat alles weer tot rust komt, dat geeft toch hoop. En vakantie, ach, het is als een toetje, wel lekker maar niet noodzakelijk.

Sjoerd, (URL) - 05-05-’20 11:50
marjolijn

Fijn dat alles een beetje rustiger wordt…!
Het zal druk worden op de campings, als iedereen in eigen land moet blijven.
Ik blijf maar lekker thuis.

marjolijn, - 05-05-’20 17:02
Ximaar

Idd hopen dat het allemaal beter wordt.

Nederland is ook mooi, zeker met dit weer. Gisteren voor het eerst sinds maanden weer een stuk gefietst. 42km viel me niet mee en niet tegen. Heb halverwege een zalmslaatje en een klein flesjes nepwijn Hero 5,9% in een supermarkt gescoord en heerlijk op een rustique bankje bij een zeer oude kerk naar binnengewerkt. Daar kan geen frans terras tegen op. Dan had het me te lang geduurd eer er een ober langs was gekomen.

Ximaar, (URL) - 06-05-’20 12:09
Rietepietz

Misschien kun je in het Noorden van Nederland zelfs nu al met de caravan vakantie houden. Volgens mij is daar vrije ruimte genoeg , oeps, ik meen me vaag te herinneren dat je al in het Noorden woont, maar ook dan zal er vast nog genoeg te beleven zijn dat anders dan thuis is!

Rietepietz, - 06-05-’20 18:17
Renesmurf

Ja, dat is heel erg heftig dat soort dingen. En de wereld draait altijd maar door, maar dat is momenteel ook totaal verwarrend. Gelukkig komt de zomer er aan.

Renesmurf, (URL) - 06-05-’20 22:01
ria

Hopelijk blijft alles goed gaan. Vakantie is het minst belangrijke vind ik, je kunt als je toch al niet gezond bent, beter maar niet op pad gaan, vind ik dan persoonlijk, maar dat moet ieder voor zich weten natuurlijk.

ria, (URL) - 06-05-’20 22:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.