MOEDERDAGVREUGD


Dit jaar zal het voor de eerste keer zijn dat Moederdag het onderwerp van een blogje is. Behalve dat dochterlief en zoon op deze dag altijd wel even bellen, wordt er niet zoveel aandacht aan besteed. Deels heb ik dat een beetje aan mij zelf te wijten.

Zelf heb ik op moederdag altijd een bezoekje aan mijn moeder gebracht, met of zonder bloemetje. Ooit was ik op het idee gekomen niet meer mee te willen doen aan dat commerciële gedoe, maar op die dag naar haar toe gaan deed ik dan weer wel. En we gingen in dat weekend ook altijd even naar de moeder van P.   

Dochterlief deed het weer op haar wijze. Ze plande niet om rond die datum een weekendje te komen, maar stuurde dan vaak wel iets over de post. Zo weet ik, dat ik eens een keer een CDtje  van de Spicegirls heb gekregen met het nummer Mama, maar vaak was het een hele dure bos bloemen. Toen ze zelf moeder was geworden heb ik haar na een paar jaar gevraagd daar mee te stoppen; ik miste te veel dat ze het zelf kwam brengen. Een telefoontje was dan voor mij ook genoeg. Zoonlief heeft altijd volstaan met een telefoongesprek.

Van de jongens krijg ik elk jaar wel iets, meestal een flesje parfum.

Waarom weet ik niet, maar dit jaar hoopte ik heel stilletjes, dat ik een bos bloemen van mijn dochter zou krijgen. Het is immers zo'n vreemde tijd. Met Pasen hadden we elkaar ook al niet gezien.

Donderdagmiddag stopte er voor de tweede keer een pakjesauto voor ons huis. Er werd een bruine doos bezorgd. Nu had ik een jurk besteld, maar ik kon mij toch niet voorstellen dat de adressering handmatig met pen was gedaan en toen ik nog eens goed keek herkende ik het handschrift van dochterlief. Ik zou het pakketje open maken toen opeens aanstaande Moederdag door mijn hoofd schoot en ik bedacht, dat dit vast niet de bedoeling was. Via een appje met haar kwam ik te weten, dat er eerst een kaart met aanwijzingen had moeten komen. Toen ik in de brievenbus ging kijken was deze inderdaad gearriveerd. Op de kaart stond: als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan en zondagmorgen mag je het pakje openen.

Dat heb ik vanmorgen gedaan. Ik zag 2 kleine flesjes wijn, een stukje bijzondere kaas, een pakje servetten en nog een kaart.

En toen werd de verrassing nog groter. Op de kaart wordt uitgelegd dat het de bedoeling is dat we de wijn vanavond gaan nuttigen als er om 18.00 uur iets bij ons gebracht gaat worden, want ik hoef vanavond niet te koken. Kijk, hier word ik dan echt even stil van. En heel erg blij! Dat dochterlief nu niet kan komen snap ik, maar dat ze zoveel moeite gedaan heeft om mij te verrassen vind ik super. Voor mij is dit een onvergetelijke moederdag. 

hanscke Zondag 10 Mei 2020 - 2:38 pm | | Standaard

zeven reacties

marjolijn

Super… dat je Moederdag zo mag en kan vieren…!
Eet smakelijk en geniet volop.

marjolijn, - 10-05-’20 16:56
Rietepietz

En dáár gaat het om bij moederdag en ja, daar komt altijd wel iéts van commercie aan te pas maar is niét de opzet. Het gaat juist om het verrassen en of/ verwennen van een moeder . De kleintjes doen dat met tekeningen, knutsels of een doorweekt ontbijt, volwassen kinderen doen het anders en als het goed is zó dat moeder ervan kan genieten.

Rietepietz, - 10-05-’20 16:58
Jeanne

Een mooi gebaar. Geniet er lekker van!

Jeanne, (URL) - 10-05-’20 17:17
Mrs. T.

En inmiddels dus aan het dineren.
Wat een leuk idee zeg.

Mrs. T., (URL) - 10-05-’20 18:50
ria

Jaaa, heel lief, zeker nu het ook voor jullie niet allemaal zo makkelijk is. Je hebt er vast heerlijk van genoten en bent nu aan het uitbuiken :-)

ria, (URL) - 10-05-’20 19:15
Sjoerd

Wat een verrassing op Moederdag. Wij hebben er ook nooit iets aan gedaan, maar ik kan me voorstellen dat dit aankomt…

Sjoerd, (URL) - 10-05-’20 20:01
Renesmurf

Nou, dat is leuk zeg! Wij doen nooit aan Moederdag, iets leuks maken op school was leuk, iets kopen doen we wel als ze jarig is. Je hebt het getroffen.

Renesmurf, (URL) - 10-05-’20 23:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.