THUIS EN UIT


Thuis en toch uit! Meestal zijn we in deze tijd wel een dag of tien met de caravan op stap. Ik geniet altijd heel erg van die kortere vakanties in eigen land. We lopen en fietsen dan veel en we zien op die manier heel wat van ons mooie Nederland, want waar we dan ook zijn, in het voorjaar is er veel te zien buiten. Of dat nu in de Betuwe is, bij de grote rivieren, in de kop van Overijssel, of in Zeeland, in deze tijd van het jaar, wanneer er heel veel in bloei staat, is het overal mooi.  

Het mooie lijkt altijd net iets meer binnen te komen als je in een vreemde omgeving bent.

Dit bracht mij op het idee, nu we dus niet weg kunnen, om er zo nu en dan in onze eigen omgeving wat op uit te trekken. Niet steeds vanuit huis een wandeltocht te doen, dan loop je steeds op dezelfde wegen, maar even de auto pakken om een paar kilometer verderop te kunnen starten, zodat je net een iets andere actieradius hebt.  Dat hebben we dus gisteren ook maar weer eens gedaan.

We liepen van Sybrandhûs via Lichtaard naar Raard en langs de Ee weer terug naar het punt waar de auto stond. We zouden dit ook vanuit ons huis kunnen wandelen, maar dan komt er een heen en weertje van bijna 3 km. dus bijelkaar opgeteld bijna 6 km bij. Dat is ruim een uur lopen waardoor een leuk rondje van pakweg 9 km. dan 15 km wordt en dat toch weer aan de lange kant is, omdat je die middag ook nog andere plannen hebt.

Natuurlijk ben ik vele malen langs diverse terpen gekomen, maar nu lopend, zag het er voor mij toch weer heel anders uit. Omdat we nu over een schelpenpaadje vlak voor de kerk langs konden lopen, leek de terp mij ineens veel hoger dan wanneer ik er op afstand met de auto langs rijd.  

En zo maken we er in deze periode toch maar het beste van en dat is dicht bij huis toch ook genieten van al het moois wat er buiten te zien is.

                                   klik

De weg naar huis met links heel in de verte de toren van ons dorp. 

hanscke Maandag 18 Mei 2020 - 4:49 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Ik denk dat alles beter is dan binnen zitten. Daar schiet niemand iets mee op. En buite zie je steeds nieuwe dingen.

Sjoerd, (URL) - 18-05-’20 20:24
Mirjam Kakelbont

Verandering van spijs doet eten, en zo werkt het ook met wandelen!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 18-05-’20 20:51
marjolijn

Nederland is zo mooi, dat we eigenlijk helemaal niet hoeven te reizen om mooie dingen te kunnen zien.
Ook dicht bij huis…!

marjolijn, - 19-05-’20 06:15
Rietepietz

Veel mensen zijn óveral in de wereld geweest maar kennen hun eigen omgeving nauwelijks. Er is óveral in Nederland wel mooi gebied te vinden dus óók in de eigen omgeving.

Rietepietz, - 19-05-’20 19:56
ria

Voor Corona ben ik nog geen moment langer binnen gebleven en wandel links of rechtsom, zoveel variaties dat ik geen behoefte heb andere streken te bezoeken, maar als jullie dat leuk vinden moet je dat zeker doen, het mag!

ria, (URL) - 19-05-’20 20:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.