UFO'S


Ook al heb ik mij geen moment verveeld, ik ben toch blij dat ik zo af en toe weer naar één van mijn cluppies kan. Zo was er de afgelopen week weer een bijeenkomst van de breiclub. We hadden in deze coronatijd niet allemaal aan één gezamenlijk object gewerkt. Een paar hadden zich nog wel bezig gehouden met het laatste project: breien van Oudhollandse tegeltjes met spreuken of een leuke afbeelding. Zelf zag ik daar niet zo'n uitdaging in en als er dan geen volgende bijeenkomst is waar de gewrochte resultaten getoond worden, dan onttrek ik mij aan de opdracht. Maar als ik dan zo'n prachtige tas zie, heb ik gelijk al weer spijt, dat ik toch niet mee gedaan heb. Je moet maar op het idee komen om zoiets van die vierkante lapjes te maken. 

"Maar wat heb jij dan gedaan in de afgelopen tijd?" was natuurlijk de vraag die mij gesteld werd. "Ik heb allerlei halfafgemaakte projecten ter hand genomen", was mijn antwoord. "Oh, je bent met UFO'S  bezig geweest", merkte iemand op. "UFO'S?" "Ja, Un Finished Objects." Kijk, en dit is nu zo'n typisch voorbeeld van wat ik in de afgelopen tijd gemist heb. Even zo'n gebbetje.

Vaak voorkomt zo'n bijeenkomstje ook, dat ik blijf hangen in het 'niet kunnen kiezen', want daar ben ik zo goed in! Neem mijn laatste UFO. Ik was al weer moedig verder gegaan met een breiwerk wat ik vorig jaar begonnen was, nadat ik het toen ook al na een hele tijd weer teruggevonden had. Om mij te vergewissen, dat ik nog wel genoeg garen voor deze UFO had ging ik op onderzoek uit. Op zolder vond ik nog een paar bollen; in de breimand vond ik een paar bollen èn nog een nieuwe UFO, een project waaraan ik begonnen was zonder mij te herinneren dat ik ook al met zoiets bezig was.  Tja, nu moest ik gaan kiezen welke UFO ik zou gaan afmaken. Het is die met het ajourpatroon geworden.

Als ik één ding geleerd heb op de breiclub, dan is het wel, dat je er niet mee moet zitten om iets uit te halen. Dus ondanks het feit, dat ik al een aardig eindje op weg was heb ik de grootste UFO maar uitgehaald. 

Het is een beetje een breiblogje geworden, dat was niet de bedoeling, ik had vooraf iets anders in mijn hoofd, maar dat komt dan wel een volgende keer.

hanscke Donderdag 11 Juni 2020 - 11:52 am | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Dat heb ik nou helemaal niet met breien, ufo’s daarentegen wel…

Sjoerd, (URL) - 11-06-’20 16:20
marjolijn

Waar corona dan toch ook goed voor is, veel niet afgewerkte zaken komen af…!

marjolijn, (URL) - 11-06-’20 16:50
Rietepietz

Dat soort UFO’s heb ik gelukkig nooit. Makkelijk zat want ik brei nooit meer iets. Hoewel ik het een leuke bezigheid vind is een trui breien domweg veel duurder én het draagcomfort is minder dan een gekochte trui.

Rietepietz, - 11-06-’20 18:07
ria

Ik heb ook nog wel wat te liggen, maar ‘s zomers komt het er bij mij niet van, dan moet het toch zeker eerst wee augustus worden, al is dat ook nog volop zomer natuurlijk.

ria, (URL) - 11-06-’20 22:13
Renesmurf

Ja, het kan verkeren, soms neemt een verhaal de loop met je, maar op zich leest dat wel prettig weg. Ik maak liever tekeningen of zo.

Renesmurf, (URL) - 14-06-’20 23:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.