GRENSVERLEGGEND


Het was de bedoeling dat we iets meer van Salland zouden zien, maar de praktijk wijst uit dat we meer in Gelderland zijn dan in Overijssel. Dat is ook niet zo vreemd, want de grens tussen beide provincies ligt 200 meter van de camping waar we verblijven verwijderd.

Ik schijn dat vaker, geheel onbewust, op te zoeken waardoor ik altijd voor de keuze kom te staan van welke streek ik een wandelkaart of iets dergelijks zal kopen en meestal blijkt in de praktijk dat ik net de verkeerde keuze maak, zo ook dit jaar. Ik had beter de wandelkaart van Lochem en omstreken kunnen kopen. Helaas is er, zoals voor de fietsknooppunten, geen nederlanddekkend boekwerk wat wandelknooppunten betreft te koop. Met mijn fietsknooppuntenboekwerk van de Lidl, gekregen van zoonlief, kan ik heel goed mooie fietstochten uitstippelen, maar gisteren ging het toch iets anders.

Over prachtige weggetjes, niet altijd via de knooppunten naar Gorssel gefietst. Daar is een pontje en als ik dat weet moet ik daar altijd even heen en als het maar even kan er ook op. Het zou een heen en weertje worden, maar toen bleek dat Deventer ook wel haalbaar was, zijn de plannen veranderd met als sluitstuk lekker in de binnenstad uit eten en pas daarna op de fiets weer richting camping, maar dan wel op de snelste manier, geziem de afstand.

Het is, mede door het mooie weer, een heerlijke dag geworden. Een dag qua gevoel vergelijkbaar met onze vakanties in Frankrijk. Mooi weer en lange dagen en vrij om van alles te ontdekken waardoor het onvoorspelbare waarin zo'n dag zich dan heel verrassend ontvouwt, ook een kans krijgt.

Dit maakt, dat we ons nu al weer verheugen op een volgende vakantie in eigen land; al zal ik blijven verlangen naar de kans op beter weer in het door mij zo geliefde Frankrijk. Maar als blijkt dat wij onze grenzen moeten verleggen om binnen de mogelijkheden van wat er kan te blijven, dan zal dat echt wel even wennen zijn, maar tegelijkertijd zijn we ook blij met datgene wat er nog allemaal wel kan. Ik had gedacht, dat het punt dat door het ouder worden er grenzen verlegd zouden moeten worden, veel later zou komen, maar de ziekte van P. heeft toch een veel grotere impact dan van te voren was ingeschat.

In deze vakantie is mij wel het één en ander duidelijk geworden. Er even tussen uit zijn wil de blik nog wel eens verruimen.

Op weg van Gorssel naar Deventer

                                    KLIK

hanscke Dinsdag 14 Juli 2020 - 12:22 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Je denkt in ieder geval even aan wat andere zaken. Nederland is heel mooi, alleen het weer valt na twee jaar warmte nu wel wat tegen. Ik ben net ook eventjes kliedernat geworden op Moppie.

Sjoerd, (URL) - 14-07-’20 15:31
marjolijn

Daar is de vakantie voor hé, alles kan en niets moet.

marjolijn, (URL) - 14-07-’20 16:42
Jeanne

Als je het naar je zin hebt, maakt het niet uit waar je bent.

Jeanne, (URL) - 14-07-’20 20:43
Rietepietz

Het klinkt in ieder geval als echt vakantie.

Rietepietz, - 14-07-’20 21:34
Mrs. T.

We zijn daar heel lang geleden bij de Stayokay in Gorssel geweest. Zo mooi daar!

Mrs. T., (URL) - 14-07-’20 21:59
ria

Ziektes en de bijkomende onzekerheden hebben altijd een grote impact. Nederland is ook heel mooi. Er zijn nu een heleboel nederlanders met jou die dat ook ontdekken :-)

ria, (URL) - 16-07-’20 09:34
Mirjam Kakelbont

Als de zon schijnt, is het overal genieten. Nederland is bovendien niet alleen een mooi maar ook afwisselend land. Er zijn alleen geen bergen.
Chronische ziektes vragen om aanpassingen. Maar die komen pas na de acceptatie dat het is zoals het is…
Geniet nog van jullie vakantie!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 16-07-’20 22:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.