TERUGZIEN


Terugziend op de vakantie, die sinds gisteren weer voorbij is, kan ik zeggen dat we al met al een goede tijd hebben gehad. Natuurlijk waren er ups en downs. Over het weer kan ik kort zijn, dat liet te wensen over. Op een paar mooie dagen na hebben we toch wel veel met regen te doen gehad. Niet dat het alle dagen plensde, maar dat grijze miezerige weer zorgde nu eenmaal niet voor een vrolijke uitstraling. 

Deventer en Zutphen waren per fiets goed te bereiken en wat heb ik genoten van het slenteren door de smalle straatjes van die twee oude hanzesteden. Deventer hebben we zelfs twee keer bezocht, omdat bleek dat dit via het pontje van Gorssel goed te doen was. Dit was ook de allermooiste dag van de vakantie wat weer betrof. 

Voor de jongens is fietsen nogal vermoeiend, omdat zij tijdens de hele fietstocht in de fietskar blijven staan, daarom wisselen we de fietstochten af met dagjes wandelen. Het mooiste vind ik altijd als we wandeltochten vanaf de camping kunnen doen, maar in de laatste week hadden we alle mogelijkheden al wel zo'n beetje benut, dus zijn we met de auto naar de Holterberg gereden en hebben we van daaruit nog een heerlijke tocht gelopen. Daar zag ik dat op gunstige plekken de bosbes al rijp was. ik herinner mij onmiddellijk de smaak als ik een bes in mijn mond stop en natuurlijk komen dan de herinneringen boven, dat ik als klein meisje met mijn ouders bosbessen ging plukken, zodat mijn moeder deze kon wekken en wij in de winter op zondagen gele pudding met bosbessensap konden eten. 

in deze afgelopen weken ben ik ook veel beter gaan zien, dat het herstel van P. niet zo is geworden, als we graag gewild zouden hebben. In vergelijk met de vakantie van vorig jaar in augustus, heeft P. qua conditie weinig vooruitgang geboekt. Tijdens een telefonisch consult met de oncoloog kwam ook ter sprake, dat P. niet op zijn gewicht blijft. In een telefonisch consult met een diëtiste bracht kwam naar voren, dat P. spiermassa verliest en daardoor ook conditie. De weg die wij al ingeslagen waren met extra voeding zoals yoghurt was helemaal goed. Dit mocht nog wel wat uitgebreid worden met kaas en andere hapjes, vooral na een inspanning zoals een wandeltocht. Tja die gezondheid van P.; de nieuwe uitzaaiingen die in januari gevonden zijn en de gevolgen daarvan die nu toch wel merkbaar zijn, dat heeft ons wel aan het denken gezet.

Het bezoek van schone zus en zwager en met wie we wandelend een hele gezellige dag doorgebracht hebben, de verjaardagsvisite van zoonlief en het bezoek van E. en T. met wie we heerlijk gefietst hebben zijn dan weer cadeautjes die je krijgt door in eigen land te blijven. 

Vakantie vieren in eigen land, deels veroorzaakt door de corona, bleek voor ons goed mogelijk te zijn. Wij hebben weinig beperkingen ondervonden en op de camping, een kleine SVR camping, werden de regels goed nageleefd, dus naar mijn gevoel hebben we weinig meer risico gelopen dan wanneer we thuis waren gebleven.

                                 klik

hanscke Zondag 19 Juli 2020 - 4:16 pm | | Standaard

vijf reacties

Rietepietz

Fijn dat het toch nog een goede vakantie werd. Maar gelukkig was door rekening te houden met wat wél en niet kan is het toch goed gelukt.

Rietepietz, (URL) - 19-07-’20 18:38
ria

Alles went, stapjes terug ook. Je verlegt je grenzen en je hebt het maar te nemen zoals het komt al valt dat lang niet altijd mee. Lekker weer thuis in je eigen bed ;-)

ria, (URL) - 19-07-’20 19:28
Sjoerd

Toch is het fijn als je nog kunt genieten van wat wel kan, al zat het weer dan niet mee. Het is ook net mis wat P. en jij moeten meemaken. Wellicht nog een uitstapje in het najaar. In eigen land is altijd wel wat te vinden. En dan maar hopen op mooier weer.

Sjoerd, (URL) - 19-07-’20 20:13
marjolijn

Fijn dat je toch terug kunt kijken op een mooie vakantie.
Ons eigen land heeft zoveel mooie plekjes, dat ver weg eigenlijk niet hoeft.

marjolijn, (URL) - 20-07-’20 06:56
Mrs. T.

Wij zitten op dit moment te genieten in Ermelo. Nederland is zo mooi!

Mrs. T., (URL) - 20-07-’20 16:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.