HARDE TWEELUIK


Op de laatste dag van onze vakantie in 't Harde hebben we de Groene Wissel rondwandeling van het station naar de tuinen van A. Vogel en weer terug naar 't stationnetje van 't Harde gelopen. Stiekum had ik gehoopt dat daar in die tuinen het gelukskruid zou groeien, maar het was er niet te vinden. Het is een vakantie geweest met vele gezichten, net zoals de omgeving van 't Harde/Nunspeet verschillende gezichten kent. Mooie oude plaatsen zoals Elburg en Harderwijk, maar ook de bossen en de hei en niet te vergeten het Veluwemeer. Met het weergeven van deze vakantie volsta ik verder met telkens een tweeluik van foto's.

Dit is de Vischpoort van Harderwijk. In mijn herinnering, ik ben hier ooit 1 keer als kind geweest, was die poort wit. Dat is dus niet het geval. Veel huizen in Harderwijk zijn wel wit.

De foto hieronder toont de poort van Elburg.

Elburg is veel kleiner dan Harderwijk, maar heeft als bijzonderheid dat alle straten recht zijn. Het stadje is in een vierkant gebouwd.

Harderwijk heeft een behoorlijke binnenstad met winkels en een prachtig oud gedeelte waar je heerlijk doorheen kunt zwalken

Op de dag dat we langs het Veluwemeer fietsten was het schitterend weer. Toen we bij het pontje van Nunspeet aankwamen, konden we de verleiding niet weerstaan om een keer mee te gaan en heen en weer te varen met een tussenstop van een half uur. Ik heb vooral genoten van de kleuren en de schittering van de zon op het water. 

Ach ja, en dan die dag dat we vanuit Vierhouten de paarse hei zijn overgestoken naar Elspeet. Daar wat gedronken en een overheerlijk ijs in een schuitje gegeten en toen via een ander pad weer teruggelopen. Het was net niet te warm. Ook een herinnering die ik zal blijven koesteren.

Pluk de dag, was één van de opmerkingen op mijn vorige blog. Naast alle besognes die er zijn heb ik heel duidelijk geprobeerd dat te doen. Carpe Diem zou ik voor mijzelf liever willen vertalen in: pluk de momenten die goed zijn.

hanscke Zondag 23 Augustus 2020 - 8:44 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Gewoon genieten van alle moois wat op jouw weg komt…

Sjoerd, (URL) - 24-08-’20 12:26
Rietepietz

Al met al toch veel waardevolle vakantie momenten. Van Harderwijk herinner ik me niet heel veel maar al die dorpjes en stadjes daar in de buurt zijn over het algemeen best een bezoekje waard. Vooraf rekening houden met wat wel en niet kan voorkomt teleurstelling en maakt meer plezier mogelijk.
Ik heb geweldige herinneringen aan onze laatste vakantie op Terschelling, al drie jaar geleden maar aangepast aan Henk en met de hulp van de kinderen die toch ook een soort eigen vertier hadden in de uurtjes dat Henk sliep.Het was een cadeau waar ik ieder moment van genoten heb..

Rietepietz, (URL) - 24-08-’20 20:21
Mrs. T.

Wij waren ook in die omgeving. Het is er prachtig.

Mrs. T., (URL) - 24-08-’20 20:23
ria

Het hoeft toch niet allemaal een naam te hebben, het gaat meer om wat je voelt en dat was toch meestal goed..

ria, (URL) - 24-08-’20 20:37
marjolijn

Mooie plekjes heb je bezocht, geniet er nog maar lekker van na.

marjolijn, (URL) - 25-08-’20 06:21
Renesmurf

Jazeker, pluk de goede momenten. En het is prachtig om in stadjes te kijken. Hier is alles slingerend, en dan is alles zo recht ook wel weer apart en leuk.

Renesmurf, (URL) - 30-08-’20 22:51
Mirjam Kakelbont

Prachtig, die oude stadjes.
De situatie is, zoals zij is maar dat betekent niet dat je je er maar bij neer moet leggen. Er valt van elke dag iets te maken. Gelukkig heb je dat in je vakantie gemerkt.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 02-09-’20 22:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.