EEN HELE TOUR


En weg is de spanning? Ja voor een groot deel wel. Afgelopen week heeft P. een petscan gehad en de uitslag is positief te noemen. De maandelijkse injectie schijnt te werken, er zijn gelukkig geen nieuwe uitzaaiingen en de tumoren die in februari op de scan zichtbaar waren lijken wel iets kleiner geworden te zijn. Een hoopvolle uitslag waar we wel mee verder kunnen. 

Toch is er niet de uitbundigheid die je bij een dergelijke uitslag zou mogen verwachten. Er is enige gereserveerdheid. Immers, vorig jaar, een aantal weken na de operatie, was de uitslag van de scan uiterst positief en nog geen vier maanden later bleek, na een eerste periodiek bloedonderzoek, dat er toch weer iets mis was. Dit maakt mij behoudend. En natuurlijk speelt ook mee, dat P. niet de oude meer is en dat ook niet meer zal worden. We zullen moeten gaan denken in mogelijkheden en niet in beperkingen.

Dat kan soms een hele toer zijn, maar ook uitdagend. ik wil dat graag even in het licht zien van de Tour de France die in deze tijd gereden wordt. Men had kunnen besluiten de hele Tour maar een jaar over te slaan of deze later en op een aangepaste wijze te houden.

ik ben blij dat ze voor dit laatste gekozen hebben. Ik volg 's middags, als het even kan, weer met veel genoegen  de tour. Ik zit dan als vanouds met mijn breiwerk voor de tv. Dat er minder publiek langs de weg staat is even wennen, net als het zien van al die muilkorfjes mondkapjes, maar de mooie beelden van Frankrijk vergoeden veel. Dit jaar komt de Tour door vele plaatsen of eindigt daar waar ik ooit zelf geweest ben en dat brengt mij er toe om de foto's van die vakanties nog eens te bekijken. Soms is het ook een hele toer om te bedenken in welk jaar we waar waren.

Sisteron was makkelijk. Dat was in het jaar dat kleindochter R. geboren is, nu 15 jaar geleden. En toen ik de foto's niet op de computer kon vinden, wist ik dat dit het laatste jaar is geweest dat ik nog foto's op een fotorolletje maakte. Mont Aigoual was nog wat langer geleden, dus dat was echt even zoeken.

Echt spannend is de Tour nog niet. Misschien komt dit nog. Vooraf voelde ik wel de spanning of de hele Tour wel uitgereden zou kunnen worden, maar die spanning lijkt wat weg te ebben.

Het begint er op te lijken dat de weg naar 'Back To Normal' steeds meer betreden kan worden.

                      klik

hanscke Donderdag 03 September 2020 - 7:44 pm | | Standaard

zeven reacties

ria

Veel plezier met de tour! Ik krijg ook af en toe een glimp mee. Het verzet je gedachten in elk geval.

ria, (URL) - 03-09-’20 21:08
Sjoerd

Toch positief nieuws dus. Natuurlijk ga je daar gematigd enthousiast mee om… Van de tour heb ik nog niets gezien.

Sjoerd, (URL) - 04-09-’20 08:21
Mrs. T.

Fijn dat de uitslag positief was. En verder is het altijd afwachten wat de toekomst brengt. De tour heb ik nog nooit gevolgd.

Mrs. T., (URL) - 04-09-’20 11:28
Ximaar

Klinkt toch goed.

Zelf fietste ik 4 jaar eerder door Sisteron en Gap, langs de Durance. Ook toen heerlijk weer en een sllimme keuze om in Manosque te overnachten. Herman v/d Zandt zat daar wel een nacht, maar liet helaas geen mooie beelden van dat pittoresque stadje zien.

Ximaar, (URL) - 04-09-’20 13:05
Rietepietz

Goed om te horen dat alles weer een beetje op de rails staat. Inderdaad roeien met de riemen die je hebt is de beste optie. En inderdaad geen wonderen verwachten natuurlijk, dat is al mooi genoeg als per ongeluk soms tóch gebeuren.

Rietepietz, (URL) - 04-09-’20 17:41
marjolijn

Fijn dat het vaarwater toch wat rustiger wordt.
En begrijpelijk dat niet alle spanning weg is, dat kan ook niet.
Ga stap voor stap, maar geniet dubbel van alles wat goed gaat.

marjolijn, (URL) - 06-09-’20 16:19
Renesmurf

Ik vind het volkomen maf dat die idioterie van de sport koste wat kost doorgang moet vinden, ik hoop altijd dat zoiets mislukt, misschien komt dat nog. Gezondheid wens is iedereen natuurlijk wel toe.

Renesmurf, (URL) - 06-09-’20 22:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.