ENNUDAN


Alles leek weer een beetje gewoon en normaal. Bovendien had ik van diverse mensen gehoord, dat het echt wel te doen was om naar een voorstelling te gaan, het was goed geregeld en er werd voldoende afstand gehouden. Toen ik een goede week geleden een aankondiging van de voorstelling van Plien en Bianca zag leek het me erg leuk om daar eens heen te gaan en zo waar, er konden nog kaarten besteld worden.

Na eerst in de auto de persconferentie gehoord te hebben waarin de nieuwe maatregelen aangekondigd werden, kwamen we toch ietwat ontdaan in de schouwburg aan. Zou deze zelfde voorstelling morgen nog wel gespeeld kunnen worden, of zou dit de laatste zijn? De situatie deed ons verdacht veel denken aan de laatste keer dat we uit zijn geweest. Dat was in maart naar de film 'De Beentjes' van Herman Finkers, die wij als één van de laatsten, onder nornamele omstandigheden, in de bioscoop hebben gezien.

Schouwburg De Lawei had voor deze voorstelling een hele ludieke wijze bedacht om er zeker van te zijn dat het publiek de nodige afstand ten opzichte van elkaar in acht zouden nemen. In de grote foyer had men vakken met een kleurcode gemaakt en bij het kopen van de ticket werd een bepaalde kleur genoemd, zodat iedereen bij binnenkomst verzocht werd naar het vak met de gegeven kleur te gaan. In het vak waren sterren aangebracht zodat ook daar de anderhalve meter afstand duidelijk werd. Tien minuten voor aanvang kwam er een dame in een wit pak en een aantal handlangers in een donkerpak voor het voetlicht. Na eerst een soort vlaggenparade gehouden te hebben werd elke goep om de beurt door een dame met de juist gekleurde vlag opgehaald en naar de juiste plaatsen in de zaal begeleid.

Over de voorstelling kan ik vrij kort zijn, het viel ons waat tegen. Er was, zoals in de recensie staat, inderdaad een grote stoet aan typeringen zoals: gefrustreerde kabouters, een enorme sprong in het diepe, giraffen in het theater, ‘Changing of the Guard’ en een kanon, maar ik miste vooral de wat meer uitgesponnen dialogen. Ze waren er wel, maar vaak waren deze heel kort en soms domweg gezegd wat platvloers. 

Maar goed, het was al met al toch wel een leuk avondje uit en ik zou er alle vertrouwen in hebben om, wanneer ik weer eens iets zou zien wat mij leuk leek, opnieuw te gaan, maar.......

Sinds gisteravond staat, door de toename van besmettingen van dat vreslijke coronavirus alles weer op losse schroeven en moeten we eerst maar weer eens zien hoe de situatie zich verder gaat ontwikkelen.

                                KLIK

hanscke Dinsdag 29 September 2020 - 2:46 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Ik doe het voorzichtig aan, ik wil nog een paar jaar van mijn pensioen genieten…

Sjoerd, (URL) - 29-09-’20 20:54
marjolijn

Het virus is ons nog steeds de baas, en dat vraagt aanpassingen waar we mee moeten dealen.
Voorzichtigheid blijft geboden, en dat zal blijven tot er een goede remedie gevonden is.
Ik hoop dat het morgen is, maar besef ook dat het nog een hele poos kan duren.

marjolijn, (URL) - 30-09-’20 06:28
Rietepietz

Het was in ieder geval goed en veilig georganiseerd, dat kan dus prima. Dat zal dus wel zo kunnen blijven omdat afstand houden goed geregeld is.

Rietepietz, (URL) - 30-09-’20 18:27
Renesmurf

Ik heb besloten om voorlopig maar gewoon niet te gaan, maar het theater alhier mag wel meer dan 30 mensen toelaten. Maar ik hoor er dus niet meer bij.

Renesmurf, (URL) - 01-10-’20 22:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.