AANMODDEREN


We blijven maar bezig met het coronavirus. Is het niet op wereldwijde schaal omdat Trump besmet is geraakt, dan is het wel op landelijk niveau met de mondkapjesdiscussie. Het is en blijft een vervelend gedoe en ik ben er meer dan klaar mee, maar dat zal vast voor heel veel meer mensen gelden. En het moet maar blijken of al die maatregelen die genomen zijn afdoende zijn.

Steeds meer besef ik, dat ik nu toch bij de oudere generatie behoor. Ik kan niet meer zeggen, ben toch heel benieuwd hoe men over pakweg dertig of veertig jaar naar deze situatie kijkt. Vast met heel andere ogen dan dat er nu naar gekeken wordt. Halverwege de jaren zeventig was het overgrote deel van de bevolking toch ook overtuigd dat men goed bezig was, toen de benzine op de bon ging en de autoloze zondagen werden ingesteld. Daar was men toen ook absoluut niet blij mee.

Natuurlijk is dit appels met peren vergelijken, het gaat nu immers om de gezondheid van mensen en toen om de mogelijke schaarste van olie, dat weet ik ook wel, maar het gaat mij meer om de genomen maatregelen en hoe men daar decennia later tegen aankijkt.

Zelf probeer ik het leven maar te nemen zoals het komt. Het is een beetje aanmodderen binnen de mogelijkheden die er zijn. Als het goed weer is kan er getennist worden, één keer in de veertien dagen kan ik binnen een klein clubverband bridgen, als het droog is kan er gewandeld worden en dat is het wel zo'n beetje. Door het verplichtende karakter van het dragen van mondkapjes beperk ik het boodschappen doen tot één keer per week en een bezoek aan een museum of iets dergelijks zie ik onder deze omstandigheden ook niet zitten.

Door alle beperkingen die er zijn, verandert waarschijnlijk de waarnemingen en wordt de blik veel meer gefocust op kleinere dingen. Zo zag ik in de afgelopen dagen, toen ik even een blik naar buiten wierp, een hommel op een bijna uitgebloeide daliah zitten. Het beestje had geen haast, want het bleef keurig zitten totdat ik er een paar foto's van gemaakt had, maar toen ik een detailfoto van de kop, met name de ogen, wilde maken was het geduld op en vloog hij/zij weg. 

In de eerste golf van de coronacrisis schijnen heel veel mensen aan het puzzelen geslagen te zijn. Ik niet, want het was toen heel mooi weer en hebben wij heel veel gefietst. Nu in de tweede golf heb ik het puzzelen wel ter hand genomen. Aan het begin van dit jaar, toen kleindochter Nina uit verwegland hier was, zijn we met deze puzzel begonnen, maar toen zij weer weg was kon ik mij er niet toe aanzetten om het ding af te maken en was de plaat boven op een kast beland. Vorige week heb ik besloten om de puzzel toch maar "even" af te maken. Alleen de lucht hoefde nog maar.

Het is een hels karwei, maar stukje bij beetje vorder ik toch en heb ik hoop dat ik toch de klus zal klaren.

                              klik

hanscke Maandag 05 Oktober 2020 - 11:08 am | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Dat zal je zeker klaren, die puzzel. En ik hoop met je dat de lucht boven die Corona crisis ook zal klaren voor we oud zijn.

Sjoerd, (URL) - 05-10-’20 15:19
marjolijn

Heerlijk tijd verdrijf een puzzel leggen, voor jou gaat het vast lukken om hem af te krijgen.

marjolijn, (URL) - 05-10-’20 16:08
Rietepietz

Grappig ik heb de laatste jaren héél veel legpuzzels gemaakt, en juist het laatste half jaar niet één. Ga er maar weer eens een opscharrelen, heb er nog een aantal op zolder.

Rietepietz, (URL) - 05-10-’20 18:47
Renesmurf

Net wat je zegt, later kijken ze er weer anders op terug. Ik ga, net als vele andere, gewoon zoveel mogelijk door, het is even niet anders. En eens is het voorbij, hopen we nu nog.

Renesmurf, (URL) - 07-10-’20 23:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.