VERDER ZIEN


Soms heb je wel eens ergens spijt van. De puzzel met de koeien uit het vorige blog is klaar, maar omdat het een afmakertje was, is mijn zin om te puzzelen nog niet uitgedoofd. En toen bedacht ik dat ik in onze laatste vakantie een mooie kans had laten liggen. In één van de laatste dagen bezochten we Harderwijk en daar is ook het Marius van Dokkum museum te vinden, zo ontdekte ik daar.

Merkwaardig genoeg was in de vorige vakantie mijn oog gevallen op ansichtkaarten van verschillende afbeeldingen van deze schilder en had ik dochterlief zo'n vakantiekaart gestuurd voorzien van een passende tekst omdat we veel in de caravan zaten vanwege het slechte weer. 

Ik had graag een kijkje in het museum willen nemen, maar ik had niet gereserveerd en zou pas aan het eind van de middag een tijdslot kunnen krijgen. Dat duurde mij te lang. Maar ik kon mij wel even te goed doen aan het bekijken van allerlei "museumprullaria" met afbeeldingen. En zo ontdekte ik dat er ook puzzels waren, alleen (verkeerd) zuinig als ik soms kan zijn, niet gekocht. Ik vond ze te duur!

Een dag later hoorde ik van een buur op de camping dat zij er wel één gekocht had en nu wel de juiste, want zij had er één besteld, maar toen niet degene gekregen had die ze had willen hebben. Zodoende wist ik dat de puzzels te bestellen waren, dus dat heb ik nu gedaan. En dan is het voor mij weer heel moeilijk om een keuze te maken. Uiteindelijk heb ik voor deze gekozen, want we hadden die laatste vakantie een verzoek van dochterlief kegregen om weer een origineel kaartje te sturen. Manlief vond deze heel grappig, maar ik gaf de voorkeur aan een ander genre, een hele ouderwetse ansichtkaart met een groot heideveld, een klein dorpsgezicht en nog zo'n oubollig klein plaatje en dat is het toen geworden.

Ik zal wel tijd genoeg krijgen om de puzzel te kunnen maken, gezien de getallen van het aantal besmettingen. Onze bewegingen zullen nog wel verder ingeperkt gaan worden.

Laten we maar stoppen met de discussie welke leeftijdsgroep het meest getroffen gaat worden met deze maatregelen. Voor de jongeren is het heel vervelend, maar zij hebben nog een heel leven voor zich..... Voor ons ouderen is het ook heel vervelend want onze levensduur is niet zo lang meer en er waren nog zoveel plannen......

Kortom, het treft ons allen en het is voor Mark, Hugo en de anderen een hele puzzel om de juiste beslisingen te nemen.

Even een grappig plaatje van onze honden. Er zijn twee manden, maar deze houten bak heeft de voorkeur van allebei. Tja, dan maar met zijn tweeën in één "mand". Lang houden ze dit niet vol, maar van dit soort dingen kan ik verschrikkelijk genieten. Het zijn soms net kleuters. Degene die er uitstapt komt dan zijn beklag bij mij doen. Na een aai over de kop druipt hij dan toch maar af naar de andere mand. 

                                 klik

hanscke Zaterdag 10 Oktober 2020 - 2:35 pm | | Standaard

zeven reacties

Mrs. T.

Het is gewoon zwaar klote allemaal. En als we het ons dan niet eens lukt om nog een beetje vriendelijk tegen elkaar te blijven, dan wordt het helemaal een zootje. De crisis laat veel zien, ook veel minder mooie dingen.
En ik ben blij dat ik de beslissingen niet hoef te nemen.

Mrs. T., (URL) - 10-10-’20 19:41
Sjoerd

Leuk is anders, maar we hebben weinig keuze… Laten we elkaar in ieder geval met respect behandelen, ook al zijn we het er niet altijd mee eens.

Sjoerd, (URL) - 10-10-’20 20:03
Renesmurf

Mja, niet met meer dan dertig man naar het theater, maar wel met honderden in het vliegtuig, en neem dat dan nog maar serieus. Vervelend allemaal.

Renesmurf, (URL) - 10-10-’20 23:13
marjolijn

Veel puzzelplezier, met deze mooie puzzel…!

marjolijn, (URL) - 11-10-’20 06:13
ria

Hier wordt ook de ene na de andere puzzel gelegd, de voorkeur gaat daarbij uit naar de Wasgij puzzels.

https://wasgij.com/

ria, (URL) - 11-10-’20 12:16
Mirjam Kakelbont

Je moet ook wel engelengeduld hebben als het om corona gaat. Je kont tegen de krib gooien, heeft geen enkel nut. Gewoon je aan de regels houden en er het beste van maken. Bijvoorbeeld met een leuke puzzel.
Ik herken het wel: uit zuinigheid iets niet kopen en later spijt hebben.
Wel heel broederlijk om samen in een mand te liggen. En lekker warm (-:

Mirjam Kakelbont, (URL) - 11-10-’20 15:19
Rietepietz

Leuk die hondenfoto, zou je ook een leuke legpuzzel van kunnen laten maken.
Ik moet ook maar eens een puzzel van zolder halen, daar liggen er nog een paar te wachten, aan tijd zal het niet ontbreken nee.

Rietepietz, (URL) - 11-10-’20 18:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.