THUIS


Ik ben na drie volle weken weggeweest te zijn weer thuis. In die afgelopen weken heb ik een paar keer geprobeerd vanuit Daar een stukje op mijn site plaatsen. Dat is niet altijd even succesvol verlopen. Eén stukje is niet zichtbaar geplaatst, maar staat bij mij wel in de index genoemd. Ra ra hoe dat kan? en het laatste stukje is onbedoeld twee maal gepubliceerd. De komende dagen ga ik wel eens herstelwerkzaamheden verrichten. Ik volsta nu even om het onzichtbare artikeltje alsnog zichtbaar te plaatsen. Je schrijft ten slotte iets niet voor niets ook al heb je dan vakantie. Het is een korte impressie over het verloop.


RUSTPUNT

Ik ben op een punt van de vakantie aangekomen, waarvan ik mij iedere keer weer voorneem om een volgende vakantie vooral vanaf dit punt te starten. Nee het is natuurlijk nog niet het eindpunt, maar wel het punt waarbij ik van mijzelf niet veel meer hoef. Het punt waarbij de onrust en de planning wegvalt van wat ik allemaal nog zou willen zien, doen of ervaren. Er komt dan een rust in mij wat ik als zeer plezierig ervaar. Het is net of ik het mij dan kan permitteren om tijd met niets te verdoen.
In het begin van de vakantie heb ik altijd nog zoiets van: ik wil waar voor mijn geld. Ik ben hier nu dus ik wil veel kaiken en zien, want je weet maar nooit wanneer je hier weer komt, dus meenemen en benutten die dag. Maar als ik dan de zoveelste wandeltocht met de vele uitzichten(overigens iedere keer wel mooi hoor) gelopen heb en voor de  zesde keer een middeleeuwse dorpje (bijvoorbeeld la Bégude-de-Mazenc, Bourdeaux en Chatillon-en-Diois; het  was zeker de moeite van het bekijken waard) doorgeslenterd heb en ik mij ingeleefd heb hoe het leven in die tijd eruit gezien zou hebben, dan komt de rust. Boven een boek zitten mijmeren, of met een borduurwerkje in de hand in de verte naar niets zitten staren worden dan mijn bezigheden. Heerlijk. Ik ga er nog even van genieten. Zelfs nu het regent en we heel gezellig in de caravan verblijven.


Uiteindelijk hebben we maar een halve dag miezerregen gehad, niet te vergelijken met het waterballet waarop we vandaag bij het binnenrijden getrakteerd werden. Het was een fijne tijd waar ik met plezier op terug kijk.

hanscke Vrijdag 11 Augustus 2006 - 10:16 pm | | Standaard

twee reacties

Vrouwke

Mooi dat het fijn geweest is. Vandaag begint bij ons de derde vakantieweek, maar het rustpunt zijn we dit keer niet tegengekomen. Toevallig had ik het er gisteren nog over, dat het niet een vakantie is waar we een jaar op kunnen teren. De ontspanning is er niet voldoende voor.
Dat kan nog komen, deze laatste week, en zo niet dan gaan we nu alvast bedenken hoe we het volgend jaar beter kunnen doen.

Vrouwke, (URL) - 12-08-’06 08:37
V@nM@n

Eind goed al goed, toch… btw kun je de mensen niet de kans geven om je muziek uit te zetten. Dat is knap irri als je zelf al wat op hebt staan…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 12-08-’06 15:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.