ALSDANHIP


Als ik acht jaar geleden niet naar de Red Hats was gegaan, had ik Marjoleine niet ontmoet, was ik niet bij een leesgroepje terecht gekomen, was de nieuwe leesgroep 2.0 niet ontstaan, zou ik Jetty niet zijn tegegekomen en was ik niet door haar gevraagd of ik ook interesse had om zo af en toe als vrijwilliger het HIP te willen bemensen.

Tsja als.....

Maar zo verloopt het leven vaak. Van het één komt het ander.

Als straks het leven weer enigszins genormaliseerd is, mag ik mij verheugen om met iets nieuws te beginnen. Het HIP, dit staat voor Het Informatie Paviljoen Lauwersoog, is een soort VVV die de toeristen van dienst wil zijn met het verstrekken van allerlei informatie. In het paviljoen staan allerlei schermen waar van alles op te zien is. Korte filmpjes over het wad, het vangen van garnalen, het vlakke land achter de dijk, de weidevogels en de verdere omgeving. Bezoekers kunnen zelf op de knoppen drukken om de schermen te openen.

Ook zijn er heel veel folders, hangt er een uitvergrote landkaart en is er informatie te vinden over verschillende dagtochten, wadlopen, mee gaan met een vissersboot, wandelingen en fietsroutes, kortom er is een veelheid aan wat er allemaal te doen is.

Het Paviljoen is opgezet en bekostigd door de provincie Groningen, (de provincie Friesland wil niet mee doen)  en draait op vrijwilligers. In het hoogseizoen is het van woensdag tot en met zondag van 11 tot 5uur open. De medewerkers (vrijwilligers)  kunnen op een lijst zelf aangeven wanneer zij een dagdeel, van 11 tot 2 of van 2 tot 5 aanwezig willen zijn. En nu ben ik dus gevraagd om of ik hierin wil mee draaien. Reiskosten worden vergoed, een aantal malen per jaar is er een vergadering met vaak een excursie daaraan gekoppeld.

Het lijkt me heel leuk om dat te gaan doen. Als ik zelf met vakantie ben, is vaak het eerste wat ik doe, zo'n infopunt bezoeken. Er zijn door P. heel wat foto's van mij genomen als ik weer zo'n toeristinformatie uitkom met allerlei folders en kaarten.

En nu mag ik dat dus zelf gaan doen, info geven en vragen beantwoorden over de omgeving die mij zo dierbaar is en die ik goed ken. Ik heb er zin in, alleen ik zal ik eerst nog geduld moeten hebben voordat ik aan de slag kan. Het paviljoen is nu tot nader order gesloten en men verwacht dat het dit jaar niet meer open zal gaan.

Maar goed het vooruitzicht vind ik leuk. Ik kan mij er nu al op verheugen om komend voorjaar daar zo af en toe een dagdeel te zijn, lekker uitkijkend over het wad.

hanscke Zondag 01 November 2020 - 1:36 pm | | Standaard

vijf reacties

marjolijn

Mooie vooruitzichten…!
En vast nog voldoende tijd om je alvast voor te kunnen bereiden.

marjolijn, (URL) - 01-11-’20 16:53
Sjoerd

Mooie tijd om je in te lezen en alle informatie op te slaan.

Sjoerd, (URL) - 01-11-’20 17:28
Jeanne

En voor mij het vooruitzicht om weer eens die kant op te kunnen gaan! Leuk baantje hoor!

Jeanne, (URL) - 01-11-’20 18:05
Rietepietz

Lijkt me op het lijf geschreven voor je. De waddeneilanden zijn zó mooi!

Rietepietz, (URL) - 01-11-’20 19:35
ria

Hopelijk wordt het net zo leuk als het lijkt! Succes!

ria, (URL) - 02-11-’20 20:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.