KROMME TENEN

Nog een paar stuiptrekkingen vanwege het niet kunnen erkennen van zijn verlies, maar dan is de rol van D. Trump uitgespeeld. Vanwege zijn tenenkrommend gedrag neem ik niet eens de moeite om "de heer" voor zijn naam te zetten. Het is beslist geen heer en zijn vele, laat ik het maar gewoon noemen zoals ik er over denk, idiote twitterberichten was een president onwaardig. 

Ik ben niet zo heel goed onderlegd wat de Amerikaanse politiek betreft, maar ik had nu niet het idee, dat hij erg opbouwend bezig is geweest. De door de vorige president B. Obama doorgevoerde zorgwet is door hem weer van tafel geveegd, zijn cornabeleid is ook niet om over naar huis te schrijven en de muurbij Mexico lijkt mij toch ook niet echt een constructief plan. Gezien het feit, dat bijna half Amerika toch op hem gestemd heeft, zal hij toch wel iets goeds gedaan hebben, maar ik ben blij dat we van hem af zijn.

Wat dhr. Biden ons gaat brengen weet ik niet, maar via het artikel over zijn vrouw krijg ik steeds meer vertrouwen in hem en in de toekomst. En dat is mooi.

Zo hoop ik ook weer wat meer vertrouwen in mijn eigen lopende toekomst te krijgen. Vandaag ben ik naar de podotherapeut geweest. Al wekenlang had ik last van zere voeten. De nieuwe laarsjes die ik gekocht had brachten ook geen verbetering, integendeel, het leek wel of de moeheid in mijn voeten alleen maar toenam. Zou de osteoperose in mijn voeten dan toch weer opspelen? De huisarts dacht van niet en raadde mij aan om contact met genoemde therapeut op te nemen. Om iedere morgen met een ibuprofen te moeten beginnen en de de dag  met twee paracetemollen te moeten eindigen om de pijn enigszins draaglijk te houden is niet iets wat bij een goede levensstijl past, maar hierdoor ben ik al die tijd wel in staat geweest, om te blijven lopen; zelfs tochten van 15 km.

Het feit is, als ik een hele moeilijke tijd gehad heb en de spanning ebt wat weg, dat mijn voeten dan gaan protesteren omdat ik ze te lang in de vogeltsjesstand heb gehad, alsof ik op een tak heb gezeten en mij met de voeten heb moeten vastklemmen. Overal eelt en likdoornen, waar de pedicure haar handen aan vol heeft om ze te verwijderen, maar wat eigenlijk heel weinig effect heeft omdat na een paar dagen de eerste likdoornen zich al weer aandienen.

Ik heb alle schoenen die ik draag mee genomen naar de podotherapeut en via zijn hele goede uitleg weet ik nu waarom de ene schoen in deze periode toch net iets beter zit dan de andere. Het heeft iets met de buigzaamheid van de zool te maken en met het materiaal van de schoen en de zool. Het nieuwe laarsje van het merk Hartjes, lijkt wel een mooi zacht buigzaam laarsje, maar de wat stugge platte zool vraagt veel meer energie bij het lopen dan het oudere laarsje van Durea die een klein hoogteverschil bij de hak heeft. En de platte Go stijl van Durea heeft voor de afwikkeling van de voet iets ingebouwds en is daardoor niet vergelijkbaar met het platte laarsje van Hartjes. Je moet het allemaal maar weten.

Kort en goed, er worden nieuwe steunzolen gemaakt, die dit keer niet dwingend maar begeleidend zijn en dan zullen met een aantal maanden mijn klachten verdwenen moeten zijn, maar dan moet ik wel proberen verandering te brengen in de tenenkrommende voetenstand.  

Nee, ik ga echt D. Trump niet de eer geven, dat hij de oorzaak zou zijn van mijn zere voeten, maar ik ben wel blij dat hij gaat vertrekken mèt zijn tenenkrommend gedrag.

hanscke Woensdag 11 November 2020 - 8:07 pm | | Standaard

tien reacties

Rietepietz

De Nederlandse politiek is al lastig genoeg te volgen, de Amerikaanse doe ik zeker geen moeite voor. Het enige dat me duidelijk werd is dat Trump een heel slechte verliezer is en dat zegt wel iets over een mens.
Doorlopen op pijnstillers richt onnodig schade aan, voor een keer niet erg maar een bezoek aan de podoloog is beter!

Rietepietz, (URL) - 11-11-’20 21:41
marjolijn

Trump is een slechte verliezer, wat de toekomst gaat brengen moeten we afwachten, maar slechter kan bijna niet.
Succes met de nieuwe zooltjes, dat zal weer even echt wennen zijn.

marjolijn, (URL) - 12-11-’20 07:59
Sjoerd

Obama vond ik tot nu toe een van de betere Presidenten. Ik snap ook niet dat die Amerikanen zo gek zijn om op zo’n malloot al (s)Trump(f) te stemmen.

Sjoerd, (URL) - 12-11-’20 09:26
Sjoerd

Oeps, en uiteraard veel succes met je nieuwe zooltjes, dat zou ik zomaar vergeten na het lezen van die president…

Sjoerd, (URL) - 12-11-’20 09:27
StaartjeLiesbeth

Herkenbaar, die voeten. Je wilt van alles en dat lukt niet. Frustrerend.
Intrigerende term: begeleidende steunzolen! Dat ga ik inbrengen bij mijn podotherapeut.

Tja Trump: ik heb met verbijstering 4 jaar gekeken. Maarten van Rossum gaf in het programma ‘de geknipte gast’ aan dat Trump niet meer dan het symbool is van tientallen jaren waarin de kloof tussen arm en rijk was gegroeid.
Daar ben ik het wel mee eens. Die kloof wordt steeds groter ( ook hier trouwens) Dat leidt tot veel woede , ongeloof en Populistisch stemmen.
Ik bid en hoop vanuit het diepste van mijn hart dat het Biden lukt om die kloof te verkleinen.

Jij, suc met de zooltjes en de laarsjes

StaartjeLiesbeth , (URL) - 12-11-’20 13:42
Mrs. T.

HOpelijk werkt het!
En inderdaad: een verademing dat er een nieuwe president komt.

Mrs. T., (URL) - 12-11-’20 18:46
Renesmurf

Ja, wat Amerika betreft, het is maar weer afwachten. Niks gaat meer zoals het hoort. Ik heb gelukkig hele makkelijke voeten.

Renesmurf, (URL) - 13-11-’20 00:09
ria

Jemig, likdoorns op zich doen al heel veel pijn, ik heb er ooit eentje gehad vanwege mijn halux teen, en als die de kop weer op wil steken ben ik er als de kippen bij.

ria, (URL) - 14-11-’20 11:55
Mirjam Kakelbont

Donald is een ramp. Een loser van het eerste uur. En wat laat hij zich kennen door Biden niet als winnaar te erkennen; zijn verlies niet toe te geven.
Ik hoop dat de steunzolen hun dienst doen. Veel succes ermee!
Je onderste foto is prachtig met die heldere kleuren. Als dat je toekomst is…

Mirjam Kakelbont, (URL) - 16-11-’20 15:55
Margo

Trump is een zieke figuur, een psychopaat. Hopelijk zijn we snel van hem verlost. Helaas kropen onder zijn bewind wel vele ratten uit hun holen en lieten zich in al hun walgelijkheid zien en horen. Die laten zich niet zomaar even verdelgen.
Ik heb al jaren steunzolen, die moeten mijn voeten in een betere houding dwingen, want dat was kennelijk niet zo.

Margo, (URL) - 19-11-’20 10:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.