VERSLEUTELD


Provider, webhosting, pivotx allemaal vreemde begrippen waarin ik niet meer ben meegegroeid maar die wel te maken hebben met het in stand houden van een weblog.

Pivotx is een besturingssysteem, mijn weblog is bij een provider ondergebracht waar ik als webhosting dan tegen betaling weer gebruik van maak. Zoiets is het dan, maar verder houdt mijn kennis hieromtrent op. Nu was het de laatste jaren zo dat wanneer er een upgrade plaats vindt, dit moeizaam gaat met het besturingssysteem pivot omdat dit verouderd dreigt te gaan worden. Vorig jaar was dit al een groot probleem en ook dit jaar ging er weer het één en ander mis. Het zou beter zijn als mij weblog bij een andere provider ondergebracht zou worden. 

Dit is gisteren gebeurd. Een paar oplettende bezoekers kunnen er iets van gemerkt hebben, want tijdens de verhuizing werd er maar een heel klein deel van het weblog weergegeven met enige informatie over pivot. Het vreemde was, daar kon wel op gereageerd worden....

De verhuizing zou maximaal 48 uur kunnen duren, maar binnen een aantal uren was de hele boel op de juiste manier versleuteld en weer operationeel.

Ik zou nu nog wel een paar jaar op deze manier verder kunnen, maar op de één of andere dag gaat het spaak lopen, omdat het besturingssysteem pivot toch eindig is. In de komende tijd gaat er dus geprobeerd worden om de hele boel te verhuizen naar WordPress. Ik ga dat niet zelf doen, gelukkig heb ik iemand gevonden die dit voor mij wil doen. Nu ik dus verhuisd ben van provider is er geen haast bij, omdat de ondersteuning van pivotx dus nog wel even blijft bestaan. 

Voorlopig dus ook nog geen aanpassingen van lay outs en dergelijke, alles blijft voorlopig bij het oude. Wel ga ik in verloren uurtjes  op zoek naar wat WordPress inhoudt en hoe dit werkt. Dan kom ik misschien iets beter beslagen ten ijs als dit alles gaat gebeuren.

Tot zover mijn verhaal over de verhuizing van nu, misschien is er op dit verhaal wel van alles op en aan te merken, maar ik ben al lang blij dat ik enigszins in staat ben om, naar ik hoop, de juiste woorden en begrippen gevonden en gebruikt te hebben om dit alles in een blog te verwerken.

Last but not least, dit blogje is natuurlijk ook een test ter controle of alles werkt zoals het moet werken.

                                        klik

onvolkomenheid geconstateerd: de popupfoto wordt dus niet geplaatst, maar is wel te zien als er op geklikt wordt. Misschien moet hier nog wel aan gesleuteld worden.

.

hanscke Woensdag 18 November 2020 - 3:40 pm | | Standaard

acht reacties

Rietepietz

Gewoon alles op zijn tijd. in ieder geval kun je een logje schrijven dat is hoofdzaak. Ik had inderdaad gezien dat er iets mis was.

Rietepietz, (URL) - 18-11-’20 17:38
Sjoerd

Dit gedeelte is volgens mij al goed gegaan… Succes.

Sjoerd, (URL) - 18-11-’20 18:41
Mirjam Kakelbont

WordPress vind ik een gebruiksvriendelijke manier. Ik heb een persoonlijke helpdesk die m’n blog update. Alle veranderingen zijn in het begin last. Maar de eerste hobbel het je met succes genomen!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 18-11-’20 19:16
marjolijn

Tot zover gelukt, succes met het vervolg…!

marjolijn, (URL) - 19-11-’20 05:06
Margo

Ik zit bij Antagonist, een heel gebruikersvriendelijke host. Ik heb daar WordPress op wat volgens mij het meest eenvoudige systeem is.

Margo, (URL) - 19-11-’20 10:40
Renesmurf

Er is mij niets van bekend dat pivot er uit gaat.

Renesmurf, (URL) - 19-11-’20 20:51
ria

Nou ik heb nu ook ineens beeld. Van mij zit alles bij Pivot en daar blijft het ook, ik heb niets van eventuele verandering of stopzetting vernomen en zolang dat niet het geval is blijf ik zitten waar ik zit. WordPress kan ook plotseling iets overkomen, net als Web-log ;-)

ria, (URL) - 21-11-’20 10:07
Michiel

Helaas ondersteunt je nieuwe provider geen IPv6. Je blogjes zijn nu alleen nog maar via IPv4 te bereiken. Als IPv6 protagonist vind ik dat jammer.

Michiel, (URL) - 26-11-’20 20:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.