DAG VERGLEDEN


Voorbij is de mooie dag van het dubbele feestgebeuren. Door de weersomstandigheden, maar ook door de getoonde warme belangstelling van vrienden, familie en kennissen is de dag toch iets anders verlopen dan onze plannen waren. Na het cadeau van de jongens en van P. voor mijn verjaardag in ontvangst genomen te hebben, een heerlijk geurtje, was het de beurt aan ons samen om elkaar een cadeau te overhandigen. (even heb ik nog de hoop gehad, een opstelling van mooie grote opblaasbare poppen in de tuin te zien, want om 7uur hoorde ik een beetje herrie bij het huis, maar het mocht niet zo zijn)

Als bruid mocht ik het pakje eerst open maken, ik begreep niet direct wat het was, maar het is een E-READER. Knap bedacht van P. Het lezen op de tablet vind ik niet helemaal ideaal en een e-reader schijnt toch wel voordelen te hebben. Bovendien word je dan niet steeds gestoord door allerlei pingeltjes en berichtjes.

P. was op zijn beurt ook heel verbaasd. Een DRONE, daar had hij zelf nooit aan gedacht, maar het leek hem wel heel erg leuk om daar eens mee aan de gang te gaan. Maar we zouden het deze dag verder even laten rusten. Te ingewikkeld om er nu mee aan de slag te gaan.

We hadden het ontbijt nog niet eens helemaal op, we wilden ook wel graag alle appjes zien die onder andere van de groepsapp van de tennisclub binnenkwamen, toen ook het eerste telefoontje, rond half tien zich meldde en dat is zo ongeveer de hele morgen zo doorgegaan. Daarbij opgeteld de bloemenservicedienst en de overbuuv die namens de buurt een bos bloemen en een enveloppe met inhoud kwam brengen, dit alles maakte dat we het zo druk hadden waardoor we om half twaalf pas aan de koffie zaten. Nee, een wandeltocht zat er die dag echt niet meer in, ondanks dat de regen wel mee viel.

We hebben plan B. uit de kast gehaald en we zijn gaan sjoelen. Natuurlijk hebben we met de jongens wel eerst ons dagelijkse rondje gelopen en onze gebruikelijke lunch genuttigd. Geen bammetjes uit een trommeltje, maar gewoon een eenvoudige broodmaaltijd aan de keukentafel.

En toen dus de sjoelcompetitie. Na drie ronden hebben we een pauze ingelast en ons hele kleine flesje wijn, bedoeld voor tijdens de wandeling op een bankje in het park, genuttigd. De opmerking: de stenen glijden net zo makkelijk als de afgelopen veertig jaar, die zomaar zijn vergleden......is wel heel toepasselijk.

Na het sjoelen zijn we bezig gegaan met de puzzel 40 jaar getrouwd. Het geeft ons vele kopzorgen, want het is  niet zomaar even in elkaar te zetten. Net zo min als het operationeel maken van ons nieuwe speelgoed, de e-reader en de drone.

Kort en goed, we hebben er zo saampjes, ondersteund door 's middags nog weer telefoontjes van onder andere kleine dochter uit verwegland, van mijn oude tante Bep en een mailtje van M. die ooit onze getuige was, echt een hele leuke dag van gemaakt en nu zullen we samen ook nog wel even bezig zijn om er verder nog wat van te maken, de puzzel gaat verder gelegd worden. 

Ooit breekt er wel weer een dag aan dat het weer goed genoeg is om te gaan wandelen, want eerlijk is is eerlijk,  de jongens vonden het sjoelen niet leuk en zochten troost bij elkaar

hanscke Woensdag 16 December 2020 - 1:58 pm | | Standaard

negen reacties

marjolijn

Gewoon lekker nagenieten, meer hoeft niet…!!

marjolijn, (URL) - 16-12-’20 15:37
Sjoerd

Zo’n dag is voorbij dat je het weet… Maar er komen hopelijk nog een heel aantal dagen en jaren bij.

Sjoerd, (URL) - 16-12-’20 18:37
Mrs. T.

Ik denk dat jullie er een prima dag van gemaakt hebben vol klein en groot geluk.

Mrs. T., (URL) - 16-12-’20 19:00
ria

Een geslaagde feestelijke dag!

ria, (URL) - 17-12-’20 11:47
Rietepietz

Reuze moderne cadeaus die jullie voor elkaar kochten , inderdaad, die hebben dan wél even aandacht nodig om ze onder de kinie te krijgen. Een potje sjoelen lijkt me heerlijk en die vergelijking gaat zeker op, je jaren glijden ongemerkt voorbij.
Ik hoop dat er nog vele huwelijksjaren bij mogen komen.

Rietepietz, (URL) - 17-12-’20 12:29
Renesmurf

Leuk en gezellig! En wat digitaal toch allemaal, een e-reader en drone, moderne tijden he. Sjoelen is me ook een kabaal, maar af en toe moet je dat toch ook eens gedaan hebben.

Renesmurf, (URL) - 21-12-’20 21:48
Staartje Liesbeth

Wat leuk:sjoelen! Van die ereader zul je plezier beleven! Hij is voor mij onmisbaar.
Ik lees nu de trilogie van Jane Gardam. Aanrader!

Staartje Liesbeth, (URL) - 02-01-’21 10:15
Staartje Liesbeth

Oh en nog heel erg Fielsteerd natuurlijk! ???????? ????

Staartje Liesbeth, (URL) - 02-01-’21 10:16
Staartje Liesbeth

Oh en heel erg Fielsteerd !!!!!! natuurlijk met een uitroepteken natuurlijk!!!!!!

Staartje Liesbeth, (URL) - 02-01-’21 10:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.