ALWEER KADUUK


De tijd neemt een loopje met mij. Terwijl P. de auto naar de garage bracht voor (alweer) de jaarlijkse keuring, zou ik even alleen de dagelijkse huishoudelijke taken doen, als zijnde het afwasje en stofzuigen. De afwas die P. anders altijd doet was zo gedaan en ik stortte mij op mijn dagelijkse klus, het stofzuigen. Halverwege de kamer hield het ding er mee op. Wel potverdorie, dacht ik nog, het zal toch niet waar zijn dat dit apparaat het nu ook al weer laat afweten.

Ik ruimde het ding op met de bedoeling dat P. er even naar zou kijken. Dat heeft hij later op de morgen ook gedaan. Niets mee te beginnen, het is een Bosch, maar het inwendige kan niet bekeken worden. Tja, wat nu?

"Hoe oud is dat ding?" vroeg P. mij. Nog niet zo oud dacht ik. "Tja, dan kunnen we een paar dingen doen, Expert bellen en overleggen of we dat ding nog ter reparatie kunnen brengen, of, zoals jij zegt even een goedkoop exemplaar via internet bestellen om later te beslissen of we nog gaan onderzoeken of het ding gerepareerd kan worden".

Zogezegd zo gedaan ik heb zo'n goedkoop ding bij BOL besteld en deze wordt morgen al bezorgd. Met 2 honden over de vloer kun je niet zonder stofzuiger.

Dit is zo langzamerhand al wel de tiende stofzuiger die we krijgen", foeterde ik, "mijn ouders hadden vroeger een Ruton en die heeft het jaaaaaaaren gedaan". Opeens herinnerde ik mij dat ik zoiets al eens in een blogje geschreven had toen de vorige stofzuiger het af had laten weten, dat was een Siemens. Toen ik op mijn site bij de button rechts boven: Geef zoekter(men) -stofzuiger- intikte, kreeg ik keurig het blog met de titel LEVENSDUUR te zien waarin in de tweede regel het woord stofzuiger voorkwam. 

Ik was heel benieuwd wat ik daar te lezen zou krijgen. En ja hoor, het ging over de aanschaf van de stofzuiger die het nu laat afweten, de Bosch. Groot was mijn verbazing toen ik las dat het blog de datum van 30 mei 2008 had.

De stofzuiger is dus meer dan 12 jaar oud, terwijl hij voor mijn gevoel nog niet ouder was dan een jaar of vier. Ik moest verschrikkelijk lachen. De tranen liepen mij over de wangen. De tijd had mij goed bij de poot!

Tja, morgen komt er dus zo'n goedkoop gevalletje. Met de wetenschap dat deze Bosch het zo lang gedaan heeft had ik misschien toch wel een andere keuze gemaakt. Het gekke is, wilde juist P. de vorige keer voor een wat solidere kiezen, dit keer is hij het, die het helemaal prima vindt dat er zo'n goedkoop exemplaar komt. Stuk gaan doen ze toch allemaal, volgens hem. Tsja, de tijd zal uitwijzen hoe lang we van deze plezier hebben.

DE AFBEELDING IS EEN SCHILDERIJ VAN ELISABETH kOETSIER, 1992

hanscke Woensdag 06 Januari 2021 - 6:41 pm | | Standaard

zes reacties

Ria

Ik heb vandaag ook een nieuwe besteld. Een kleintje lekker licht mijn oude doet het nog gewoon maar is loeizwaar.

Ria , (URL) - 06-01-’21 19:56
marjolijn

Wie weet gaat de nieuwe nog wel veel langer mee.
Duur is lang niet altijd beter…!

marjolijn, (URL) - 07-01-’21 05:11
Sjoerd

`Duur wil niet altijd zeggen goed, maar ik moet zeggen dat ik geen slechte ervaringen heb met Bosch.

Sjoerd, (URL) - 07-01-’21 07:12
Rietepietz

Stofzuigers van 12 jaar oud zijn tegenwoordig stokoud. Ik denk nog met heimwee aan mijn ouder trommel van Electrolux die me ruim 20 jaar trouw diende. Nooit meer zo’n fijne stofzuiger gevonden.

Rietepietz, (URL) - 07-01-’21 19:31
Renesmurf

Ja, de tijd vliegt, wat voelt als vier jaar kan zomaar elf jaar zijn. Toch merkwaardig hoe de menselijke gedachte werkt.

Renesmurf, (URL) - 07-01-’21 20:29
Staartje Liesbeth

Ik ben een fan van de lokale Expert. Je kunt ze bellen en dan kun je daar ook een stofzuiger bestellen. Ze leveren hem dan gewoon. Of eventueel door een andere winkel van E. als hij niet voorradig is. zo heb ik een week geleden een printer besteld. Mijn stofzuiger komt daar ook vandaan. Ook een Bosch. Ik wilde toen zo’n hippe Dyson. Ze gaven een prima advies om dat niet te doen. Ik zuig er al jaren mee. Misschien ook wel 12 jaar…..?? ik ben benieuwd hoelang het goedkope geval meegaat….??

Staartje Liesbeth, (URL) - 09-01-’21 10:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.