GLADSTRIJKEN


Na de stofzuiger heeft nu ook de strijkbout de brui er aan gegeven. Gek genoeg heb ik dat ding in mijn herinnering al wel heel lang, maar hoe lang weet ik echt niet meer. Maar daar wil ik het eigenlijk helemaal niet over hebben. Er zijn belangrijker zaken. Het kabinet is gevallen.

Sinds een paar weken doe ik mee aan het EenVandaag Opiniepanel en dat stimuleert mijn denken wel om een eigen mening te vormen. Hoewel ik het voor de mensen die slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire heel erg vind, had het hele kabinet van mij niet te hoeven opstappen, de knieval van dhr. Ascher en het opstappen van minister Wiebes, de direct betrokkenen dus, zou voor mij voldoende zijn geweest.

Behalve dat er openlijk wordt toegegeven dat er behoorlijk veel fouten zijn gemaakt voegt het niets toe en is het meer een symbolische daad. Ik zou liever zien dat de ouders binnen de kortste keren, en niet pas in mei of nog later, een flink bedrag op hun rekening gestort zouden krijgen wat dan niet direct weer doorgesluisd hoeft te worden naar de diverse schuldeisers. Laat deze mensen eerst maar eens een beetje bijkomen.

Uit ervaring weet ik, dat als je langere tijd net op het minimum zit of daaronder, dat het lang duurt, voordat alle financiële zorgen van de baan zijn en alles is glad gestreken. Eerst komen er namelijk heel veel kosten tevoorschijn van allerlei achterstallige zaken, waaronder ook het vervangen van huishoudelijke apparaten. Stofzuiger en strijkbout vervangen is nu geen punt meer, maar dat is ooit wel eens anders geweest, dat ik bijna niet wist waar ik het geld voor een stofzuiger vandaan moest halen.

Ook bij mij waren er grove fouten gemaakt. Ik zou als gescheiden vrouw geen recht op een woonkostenvergoeding hebben, gescheiden vrouwen hoorden niet in een eigen woning te wonen, zo liet destijds de directeur van de gemeentelijke Sociale Dienst mij weten. Uiteindelijk ben ik via de rechtbank in het gelijk gesteld en heb ik het achterstallige geld alsnog gekregen, maar het heeft mij toen, ruim veertig jaar geleden, ook heel wat hoofdbrekens gekost.

Tsja, het kabinet is nu demissionair. In de praktijk zal het niet veel meer uitmaken, 17 maart is niet zo heel ver weg. Van mij mogen Wopke Hoekstra en Mark Rutte lijsttrekker worden, al zal ik wat deze laatste betreft de politieke handel en wandel wat nauwlettender in de gaten houden. Mooie praatjes en schone beloften dienen wel waar gemaakt te moeten worden!

 

hanscke Zondag 17 Januari 2021 - 11:04 am | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Ik vind dat als het kabinet er de afgelopen vier jaar ook niets aan gedaan heeft om het op te lossen, het een grondige reden om het aan de kant te zetten, want in de vorige periode is er ook niets mee gedaan en daarvoor ook niet. Allemaal onder de uiteindelijke verantwoordelijkheid van Rutte. En als hij daarmee weg komt vind ik dat dat de VVD best de nek mag kosten. Helaas zijn er kiezers die op koppen stemmen en niet op resultaten. Ook m.b.t. corona hebben ze het niet op orde terwijl er lang genoeg de tijd is geweest om een goed vaccinatieplan op te stellen.

Sjoerd, (URL) - 17-01-’21 16:16
Rietepietz

Mijn mening maakt helemaal niets uit, voor niemand, die lost niets op en verbetert niets. Rutte zat er sowieso niet namens mij al begrijp ik dan nog wel dat de corona kwestie voor iedere premier nieuw geweest zou zijn en aftasten hoe te handelen.

Rietepietz, (URL) - 17-01-’21 16:29
Francien.

Ben het geheel met Sjoerd eens.

Francien., - 17-01-’21 16:57
ria

Ik heb wel een strijkijzer maar gebruik het nooit, ik strijk niets, als je het vijf minuten aan hebt zit het alweer in de kreukels. Het heeft te maken met het natte ophangen en het droog en opgevouwen (of niet) wegleggen.
Met politiek heb ik niets al vind ik het wel onzin een paar weken voor de verkiezingen op te stappen, leuker konden ze het niet meer maken.

ria, (URL) - 17-01-’21 18:56
Renesmurf

Je weet, iemand van de VVD liegt altijd, daarom is het ook VVD. Rutte is toch de eindverantwoordelijke, dus als die mag blijven zitten van je snap ik niet waarom die anderen dan wel weg moeten. Ze moeten allemaal weg, en na de verkiezingen nooit meer terugkomen.

Renesmurf, (URL) - 17-01-’21 19:42
marjolijn

Ondanks het vallen van het kabinet, blijft het een rare situatie.
Maar wat nu het beste is, weet ik niet.
Wel dat er rondom de hele toeslagen situatie veel veranderd moet worden….!

marjolijn, (URL) - 18-01-’21 05:57
Staartje Liesbeth

Ik ben het helemaal met je eens. Ik ben zeer pragmatisch ingesteld. Nu de problemen van de slachtoffers oplossen. Belastingschuld kwijtschelden.

Ook mijn strijkbout begaf ik. Ik bestelde er een bij het warenhuis met een H. Met Hollandse waar. Tot mijn verbazing zag ik dat ik met uitzondering van de kleur exact dezelfde had besteld ????

Staartje Liesbeth, (URL) - 18-01-’21 11:21
Ximaar

Volgens mij heb je er meer aan als wat topambtenaren van o.a. de baleastingdienst de zak krijgen. Maar ook de 2de kamer mag zich schuldig voelen. Het systeem van toeslagen had anders gemoeten. Zorgtoeslag zou ook direct bij de zorgverzekeraar verekent moeten worden en huurtoeslag bij de verhuurder. Dan kan zo’n toeslag niet voor andere dingen gebruikt worden. Loonheffing wordt ook door de werkgever in het salaris verekent. Die krijg je ook niet apart van de belastingdienst.

Ximaar, (URL) - 18-01-’21 16:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.