KLAAR MET RENOIR


Ruim twee maand geleden ben ik begonnen met het inkleuren van BAL DU MOULIN DE LA GALETTE van PIERRE AUGUSTE RENOIR. Met heel veel plezier heb ik mij aan deze klus gewijd. Het was iedere keer een feest als ik zag dat een aantal ingekleurde figuren tot leven kwamen. In het begin heb ik wel eens gedacht: hoe krijg ik dit voor elkaar? maar allengs kreeg ik er steeds meer handigheid.

Het is niet een kwestie van mooi tussen de lijntjes blijven, maar veel meer van welke kleuren geven samen de gewenste kleur. Het was steeds maar weer een uitproberen, het zwart bijvoorbeeld, moest iedere keer een andere uitstraling hebben. Wanneer ik begon met een donkerblauw, daaroverheen een donderbruin, en dan een paarse kleur en dan uiteindelijk met zwart afdekken, gaf dit een heel ander effect dan als ik met paars begon met daar overheen bruin en dan zwart. Zo kon ik heel wat van de nodige nuances realiseren. Het was wel zaak om één figuur in één keer af te kleuren, want later wist ik absoluut niet meer in welke volgorde ik de kleuren gebruikt had.

Het is dus af en ik wist dat er ergens boven op zolder nog een wissellijst moest zijn. Deze heb ik vanmorgen opgezocht. Nu hangt de Renoir op een goed plekje in de hal en iedere keer als ik de trap afloop zie ik deze mooie plaat. Ik word er blij van.

Afijn, ik heb mijzelf dus vele uren kostelijk vermaakt, lekker kleuren met een mooi muziekje via spotify op de speaker en dan zijn er zo maar weer een paar uur voorbij, want ik verlies mijzelf dan helemaal in deze bezigheid.  Ik kom eigenlijk tijd tekort, want naast dit kleuren vind ik puzzelen ook een heerlijke bezigheid; ik mag graag lezen en dan brei ik ook nog menig uurtje, maar dat laatste doe ik voornamelijk 's avonds bij de tv.


Nee, ik ga niet direct met weer iets nieuws beginnen. Eerst maar even afkicken, want het is bijna verslavend. Bovendien, ik heb nog zoveel andere dingen die ik ook leuk vind om te doen. Ik ben ook nog bezig met een gobelinborduurwerkje en dat wil ik nu eerst maar eens afmaken. Misschien is dat wel te combineren met het luisteren naar podcasts. Kleuren en tegelijk podcasts luisteren was namelijk niet een goede combinatie en ook ik wil eigenlijk wel mee in de rage van deze tijd: het luisteren naar podcasts. Een beetje aan blijven sluiten bij het leven van anno vandaag lijkt me een goede zaak.

klik op de link popup

 

 

hanscke Dinsdag 19 Januari 2021 - 6:23 pm | | Standaard

zes reacties

Rietepietz

Grappig, ik heb dezelfde afbeelding juist een keer als legpuzzel gemaakt. Heel mooi geworden deze kleurplaat, dát doe ik je niet na! Kleuren bak ik niets van en ik vind het ook niet leuk.

Rietepietz, (URL) - 19-01-’21 19:25
ria

Jammer dat je hem niet aan kunt klikken, maar het ziet er mooi uit. Kleuren is leuk ;-)

ria, (URL) - 19-01-’21 19:29
Sjoerd

Hij is in ieder geval goed gelukt voor zover ik het op dit kleine plaatje kan zien.

Sjoerd, (URL) - 19-01-’21 21:05
marjolijn

Een mooi stukje creatieve bezigheid in deze stille tijden…!

marjolijn, (URL) - 20-01-’21 05:41
ria

ah had ik de link over het hoofd gezien? Mooie hoor.

ria, (URL) - 20-01-’21 09:21
Mrs. T.

Wat leuk dat je er zo van genoten hebt!

Mrs. T., (URL) - 20-01-’21 18:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.