NAAR HET VERLEDEN


Gelukkig, dhr. Trump, nou ja, heer, vooruit maar, is naar het verleden vertrokken. We zullen hem zo af en toe nog wel eens tegenkomen als iemand uit het verleden, maar zijn rol als president is uitgespeeld. Ik heb niet gauw een hekel aan iemand, maar van meet af aan heb ik deze man niet gemogen. Op de één of andere manier stond zijn uitstraling mij al tegen, laat staan toen dit in de afgelopen vier jaar aan daden werd verbonden. 

Zijn hoofd heeft bij mij altijd een associatie opgeroepen met een jongen die bij mij in de klas heeft gezeten, eerst op de lagere school en later in 1 HBS. Ene Tonny. Zijn achternaam ben ik vergeten. Hij had als kleine jongen al een beetje een vetkuif, net als een paar oudere neven van mij hadden, maar die waren al begin twintig. Waarschijnlijk vond ik het bij hem daarom maar heel aanstellerig en niet echt overkomen, de andere jongens hadden het haar heel anders geknipt. Ik mocht die jongen dus echt helemaal niet.

Het leek me aardig die foto eens even op te zoeken om daarmee het tijdperk Trump af te sluiten. Ik wil er niet eens meer veel woorden aan vuil maken, ik ben blij dat hij verloren heeft.

Ik heb met heel veel interesse de inauguratie van de nieuwe president, dhr. Joe Biden, gevolgd. Die tapt toch meer uit het vaatje wat beter bij mijn denken past. En ook zijn vrouw Jill lijkt mij heel wat inspirerender te zijn dan dame Melania, die meer weg had van een barbiepop dan van een vrouw die de taak van first lady moest invullen. En natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe de vice president mevrouw Kamela Harris uit de verf gaat komen. We gaan het zien en meemaken.

Als illustratie heb ik dit keer gekozen voor een schilderij van Grant Wood. De titel is 'the birthplace of Herbert Hoover', de 31e president van de VS.

De popup is een klassefoto van 1HBS. Druk op de link 'popup' en de foto komt te voorschijn

hanscke Zaterdag 23 Januari 2021 - 3:55 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Ik kan me wel in je reacties met betrekking tot Trump en Joe Biden vinden, we zullen het zien hoe hij de puinhopen gaat opruimen.

Sjoerd, (URL) - 23-01-’21 19:31
Michiel

Ik ben ook heel blij dat Trump geen tweede termijn heeft gekregen, maar ik vrees dat we nog lang niet van hem af zijn. Die gaat zich nog roeren de komende jaren. En anders zijn achterban wel…

Michiel, (URL) - 24-01-’21 10:00
Mrs. T.

We gaan het inderdaad meemaken. Ik ben blij dat er weer een ‘normale’ president zit. Vind het overigens superstoer dat mensen dit soort banen überhaupt nog willen aanpakken.
Ken iemand uit Amerika die helemaal Trumpminded is. Ik snap daar helemaal niets van. Maar voor haar is Trump een echte held.

Mrs. T., (URL) - 24-01-’21 16:37
Rietepietz

De Nederlandse politiek is me al verwarrend genoeg om me ook nog met de Amerikaanse politiek bezig te houden. De enige niet politieke mening die ik er op na houd is dat de man veel te oud is om nog zo’n zware taak te vervullen, belachelijk.

Rietepietz, (URL) - 24-01-’21 17:30
Renesmurf

Ik vond Trump ook een misselijke kerel, ook al vanaf het begin, verder volg ik Amerika niet zo, maar ja, we worden er door overspoeld. We zullen zien of deze bejaarde het beter doet.

Renesmurf, (URL) - 24-01-’21 19:50
marjolijn

Zijn we echt al van Trump af, ik betwijfel het….

marjolijn, (URL) - 25-01-’21 05:14
Mirjam Kakelbont

Nooit gedacht dat ik aan een president van een ander land zo’n enorme hekel kon krijgen. Maar oom Donald is het gelukt. Ik hoop dat de impeachment doorgaat, dan kan hij nooit meer worden herkozen.
Ik ben fan van Joe en helemaal van Kamala.
Momenteel hebben “we” onze handen echter vol aan onze eigen burgeroorlog…

Mirjam Kakelbont, (URL) - 26-01-’21 12:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.