EEN GEGEVEN PAARD?


Niets kan mijn evenwicht meer verstoren dan een apparaat wat het niet doet. Ik kan daar absoluut niet tegen. Dingen moeten het gewoon doen. Toen mijn telefoon tijdens de vakantie de tekst "contact service" liet zien, heb ik dan ook heel wat reserves aan moeten spreken om mij niet uit het veld te laten slaan. Moedig en met opgeheven hoofde heb ik deze tegenslag ruim tien dagen ondergaan, enigszins geholpen door P. die zijn mobieltje met een groots gebaar aan mij afstond door er mijn SIMkaart in te plaatsen. (zijn telefoon is trouwens een afdankertje van mij, maar dat terzijde).

Vorig jaar had ik een grandioos aanbod van de provider gekregen. Ik kon óf een ander abonnement nemen óf gratis een nieuw mobieltje aanschaffen. Ik koos voor het laatste. Het werd een Nokia met camera. Het heeft me dagen gekost om te leren omgaan met dat apparaat, maar uiteindelijk was ik er behoorlijk mee in mijn sas. Zaterdag toog ik naar de plaatselijke phonehouse om uit te vinden wat er mogelijk was. Niets. Het apparaat was rechtstreeks door de provider geleverd en daar moest ik mij verder mee verstaan. Na enig uitzoeken bleek dat ik het toestel al veertien maanden in mijn bezit had. De garantie is echter na een jaar verlopen en is er geen verhaal meer mogelijk.

Er moest dus voor eigen rekening een nieuwe gekocht worden. Alleen ik wilde niet eenzelfde Nokia maar dan zonder camera. Dat voelde teveel als een stap terug doen, vond ik. Ik koos dus voor een andere. De kleine Samsung leek me wel wat. Na een avond studie ken ik nu alle toeters en bellen van dit apparaat en hij oogt ook echt leuk maar het bereik is erg slecht zo is in de afgelopen dagen gebleken. De kwaliteit is vergelijkbaar met de mobiel die P. nu weer in gebruik heeft genomen. Ik denk dat ik hem toch maar moet ruilen voor de Nokia zonder camera. De provider heeft me maar mooi opgezadeld met een cadeau waar nogal wat kosten uit voortvloeien en dan moet ik mij ook nog tevreden stellen met een speeltje die veel minder leuk is. Achteraf had ik, denk ik, dat cadeau liever niet gehad willen hebben.

Update: De Samsung is inmiddels omgeruild voor een Nokia zonder camera

hanscke Maandag 14 Augustus 2006 - 1:38 pm | | Standaard

vier reacties

anonymus

Wat een leed, wat een leed…..

anonymus, - 15-08-’06 12:29
Ster

Heb zelf ook zo’n pet ervarng met een mobieltje wat stuk was gegaan. Als ze je als klant binnen willen halen, kan alles. Ben je er eenmaal dan mag je het zelf allemaal uitzoeken :-(

Ster, (URL) - 15-08-’06 19:55
V@nM@n

Ik heb altijd de afdankertjes van anderen en voel me daar prima bij. Goedkoper bellen gaat niet en ik wil alleen maar bellen, al die toeters en bellen kunnen voor mij wegblijven.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 15-08-’06 21:41
Merlijn

Gelijk heb je! Laat me raden … Het was model Ladyphone ? Vreselijk slechte kwaliteit qua ontvangst, ik kan mijn lief ook nooit bereiken …

Merlijn, (URL) - 15-08-’06 22:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.