DRUIVEN


Roasten hadden ze voor mij niet hoeven uit te vinden en de grote uitglijder van Martijn Koning benadrukt voor mij  maar weer eens waarom ik dus totaal niet van roasten houd. Ik vind het niet grappig alleen maar heel erg stekelig; ook als dit door Peter Pannekoek wordt uitgevoerd, maar zo bont als het er bij eerst genoemde aantoe ging heeft Peter het nog nooit gemaakt. Toch had ik door dat geroast altijd een beetje een hekel aan Peter Pannekoek, maar door zijn originaliteit in het programma "dit was het nieuws" werd mijn aversie tegen hem steeds minder.

Sterker nog, zo langzamerhand begon ik hem wel te waarderen, luisterde ik ook echt naar zijn prietpraat. Op een keer, het zal in één van de laatste afleveringen van genoemd programma zijn geweest, vertelde hij met zijn hond naar de dierenarts geweest te zijn omdat deze een druif had gegeten. Heel plastisch vertelde hij hoe hij de hond bij de oren had vastgehouden om deze te laten braken.

De volgende dag begon P. erover, hij vond het maar vreemd dat een hond vanwege het eten van een druif naar de dierenarts zou moeten. Ook ik snapte er helemaal niets van. Onze honden waren immers gek op druiven. Vooral Iemand, maar ook Hessel wilde na het een paar keer geprobeerd te hebben wel graag een druif hebben.

Wanneer ik na de lunch in plaats van een appel een trosje druiven neem, wisten beide honden het al, de laatste 2 druiven waren voor hen. Ik vond het altijd grappig om te zien hoe Iemand de druif in zijn bek kapot liet gaan. Door het verhaal van Peter Pannekoek zijn we toch maar eens gaan googelen en toen bleek, dat druiven TOTAAL niet goed voor honden zijn, ja dat zelfs één druif al dodelijk zou kunnen zijn.

Zou dit de reden zijn waarom onze jongens de laatste tijd steeds meer wilden drinken? Ik verdacht Hessel ervan dat hij misschien wel iets van suikerziekte kon hebben, gezien zijn dorst.

Natuurlijk ben ik er onmiddellijk mee gestopt om de jongens een druif te geven en ik  moet zeggen, het vele water drinken lijkt zo stilletjesaan ook weer wat minder te worden.

Mijn dank aan Peter Pannekoek is groot, zonder zijn verhaal waren wij nooit op het idee gekomen dat druiven niet goed voor honden zijn. Toen ik deze week hoorde dat hij is uitverkoren om dit jaar de oudejaarsshow te doen dacht ik opeens weer aan mijn voornemen om een blogje over dat druivenverhaal te schrijven. Zijn roastverleden was ik eigenlijk al een beetje vergeten, totdat de totaal mislukte en ver over de grenzen gaande roast van deze week zo nadrukkelijk het nieuws opeiste. Ook heeft Martijn Koning al laten zien hoe een oudejaarsconference niet moet. Ik heb er alle vertrouwen in dat het Peter Pannekoek wel gaat lukken. We gaan het zien aan het einde van dit jaar.

hanscke Zaterdag 13 Maart 2021 - 3:50 pm | | Standaard

vijf reacties

ria

Geen idee wat er met roasten bedoeld wordt maar dat van die druiven wist ik dan weer wel. Simba lustte ze ook graag toen wist ik het nog niet, maar zo vaak at ik ze nu ook weer niet. Didi kreeg ze niet omdat ik het toen wel wist. Je hond zal er ook wel gevoelig voor moeten zijn.

ria, (URL) - 13-03-’21 18:21
Renesmurf

Ik vind beide heren niet zo grappig. En Baudet is gewoon een xxx, die wil aandacht en zo krijgt hij dat, het maakt niks uit wat wie dan ook zegt. en RTL moet zich schamen met excuses maken, kom op zeg, zend het dan niet uit!

Renesmurf, (URL) - 13-03-’21 20:11
Sjoerd

Goh, nooit geweten dat druiven zo slecht zouden kunnen zijn voor een dier.

Sjoerd, (URL) - 13-03-’21 20:13
marjolijn

Dat van die druiven wist ik niet, zelf eet ik ze bijna niet en huisdieren heb ik ook niet.
Fijne zondag.

marjolijn, (URL) - 14-03-’21 05:09
Rietepietz

Ik wist alleen dat chocola heel slecht voor honden is. Het programma waar je op doelt heb ik niet gezien dus daar kan ik niets zinnigs op zeggen.

Rietepietz, (URL) - 14-03-’21 21:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.