PROMOTIE


Vandaag is één van de weinige dagen dat ik 's morgens wakker word met het gevoel, o ja, ik moet vandaag werken. Sinds een aantal jaren ben ik stembureaulid, dus als er verkiezingen zijn mag ik aan het werk. Bijna had ik mijn ontslag al aangevraagd, want de functie van "alleen" maar teller zijn beviel mij niet zo. Na een paar keer dit gedaan te hebben, had dit geen uitdaging meer voor mij. Ik wilde meer....

Toen ik van de gemeente de vraag kreeg, of ik ook dit keer weer beschikbaar wilde zijn heb ik toch nog maar een keer ja gezegd. Misschien mede geholpen door het coronavirus, men heeft nu meer mensen nodig, heb ik opeens bereikt waar het mij vanaf het begin af om te doen was. Ik word nu ingezet als volwaardig stembureaulid en mag ik van achter het tafeltje het halve dorp aan mij voorbij zien trekken. Kijk, toch nog promotie gemaakt en geworden wat ik wilde worden. 

Dit jaar voel ik mij toch al meer betrokken bij de verkiezingen omdat ik lid geworden ben van het EenVandaag Opinipanel en ik de laatste maanden heel wat enquetes heb ingevuld.

Het leek er eerst op dat ik een zwevende kiezer was, maar na een paar weken leek ik er toch uit te zijn, maar niets is zo veranderlijk als een mens. Vanmorgen was ik al ruim voordat de wekker was gegaan wakker en liet ik mijn gedachten even gaan over de de dag die ging komen. Echt helemaal tevreden was ik niet over de keuze die ik had gemaakt, maar bij gebrek aan beter, zal ik maar zeggen. Ik ging aan het plussen en minnen. Waarom wel, waarom niet, was er nog iets anders?

Al denkend werd het duidelijk dat ik toch nog van keuze zou gaan veranderen. Na alles nog eens goed op een rijtje gezet te hebben staat mijn keuze nu vast.

Triomfantelijk deelde ik aan P. mee dat ik geswitched was.  Met het duidelijk maken waarom ik wat ga stemmen, ben ik er steeds meer zeker van dat ik een goede keuze heb gemaakt.

Het belooft een interessante dag te worden en omdat niet alles meer per partij op naam geteld hoeft te worden, zullen wij toch op een redelijke tijd klaar zijn, zodat ik toch nog een groot deel van de uitslagen kan volgen. Want die tv-uitzendigen heb ik al van kinds af aan heel leuk gevonden om te volgen.

 

hanscke Woensdag 17 Maart 2021 - 09:46 am | | Standaard

negen reacties

Jeanne

Succes vandaag! Het lijkt me een hele zit!

Jeanne, (URL) - 17-03-’21 11:01
Bella

Eigenlijk wel heel benieuwd naar de afwegingen van je switch.
En natuurlijk welke switch.
Bij ons was het heel duidelijk deze x. Omtzigt bijt in onrechtvaardigheden en tevens verdiept hij zich ook in het pensioenstelsel.

Bella, - 17-03-’21 11:15
Sjoerd

Ik ben maandag al wezen stemmen in een stemstraat. Met het hele gezin de auto heen en klaar waren we… Ik wens je een fijne stemdag toe…

Sjoerd, (URL) - 17-03-’21 14:58
Rietepietz

Gestemd héb ik en daar houdt verder mijn betrokkenheid voorlopig wel op . Zodra er een nieuw kabinet is moet ik weer wat beter opletten op goede of juist slechte dingen die ze op hun conto schrijven.Want dat speelt dan weer mee bij de volgende verkiezingen. Op dit moment ons meer dan waarschijnlijk weer een maandenlange moeizame formatie te wachten.

Rietepietz, (URL) - 17-03-’21 16:04
ria

Wij deden het ook gisteren al en daarmee is ook de kous af, we hebben aan onze verplichting voldaan, niet meer en niet minder.

ria, (URL) - 17-03-’21 18:09
Mrs. T.

Ik vind al die tv-aandacht juist dodelijk vermoeiend eerlijk gezegd. Het gaat ook bijna nooit meer om de inhoud.
Ben wel heel benieuwd naar de uitslag.

Mrs. T., (URL) - 17-03-’21 19:08
marjolijn

Ik hoop dat je een leuke dag gehad hebt.
Het tellen van de stemmen verloopt niet vlot, 1/3 van alles moet nog komen voor het totale overzicht.

marjolijn, (URL) - 18-03-’21 05:51
StaartjeLiesbeth

Top. Ja, ook ik heb gestemd. Erg zwevend ben ik niet. Ook ik benlid van hetopiniepanel

StaartjeLiesbeth , - 28-03-’21 13:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.