OMZICHTIG


Ik vind het een goede zaak, dat het voorspel op de komende formatie voorlopig is stopgezet. De twee 'nieuwe verkenners' kunnen niet gewoon aan de slag gaan voordat de puinhoop van de vorige verkenner is geslecht. Natuurlijk was Ollongren met zich zelf aan toen bleek dat zij ziek was en had zij grote haast om naar huis te komen, maar in zo'n functie is zorgvuldigheid te allen tijde geboden.  

Nu ligt de gedachte over hoe men iemand wil wegpromoveren op straat. En hoe de vork nu echt in de steel zit, zal misschien nooit duidelijk worden. Komende week zullen er vele woorden over vuil gemaakt worden, maar ik ben bang dat de ware toedracht in nevelen gehuld zal blijven. Pieter Omtzigt is hoe dan ook beschadigd.

Een hele bittere pil voor een man die als hardwerkende volksvertegenwoordiger zich ingezet heeft voor onze rechtstaat. Ik had hem eigenlijk op termijn wel als een toekomstige minister president gezien. Eerst dit vierde kabinet Rutte tot stand laten komen en dan (zo lang gaat dat vast niet duren, want mijns inziens is genoemd toekomstig kabinet niet zo'n lang leven beschoren) bij de volgende verkiezingen zou het een goede zet van het CDA zijn om Omtzigt lijsttrekker te laten worden in plaats van Wopke.

In de politiek worden er dus rare spelletjes met mensen gespeeld. Heel even moest ik terugdenken aan de tijd dat er in mijn werk niet zo fraai met mij is omgegaan. Ik weet als geen ander hoe dit soort spelletjes je kunnen raken en dat het behoorlijk wat tijd kost om dit te verwerken. Dat zal voor een politicus niet anders zijn. Het zijn ook mensen. Net als verkenner Ollongren. Ook zij is mens en mensen maken wel eens fouten. Dat neem ik haar niet echt kwalijk. Het is gebeurd en het is niet anders.

Ondanks dat ik aan het begin stel het een goede zaak te vinden dat de nieuwe verkenners gestopt zijn, ik vraag mij tegelijkertijd af of een politiek debat over dit gedoe wel zin heeft en iets oplost. Het kwaad is geschied, dat kan toch niet teruggedraaid worden. Eén ding is zeker, echt makkelijk leek het al niet om tot een kabinet te komen en dit soort dingen maakt het er niet eenvoudiger op, maar men zal toch weer een modes moeten vinden om verder te kunnen gaan. Ik kijk met grote belangstelling uit naar hoe dit gaat aflopen.

hanscke Zaterdag 27 Maart 2021 - 10:51 am | | Standaard

vijf reacties

Rietepietz

De grootste schade die deze hele affaire oplevert is dat mensen die denken dat politici die het beste voor hebben met de burger ongewenst zijn op het binnenhof, dat nu bewezen zien. Bah, het is één grote manipulerende kliek en daar houd ik rekening mee met mijn stem uitbrengen.

Rietepietz, (URL) - 27-03-’21 17:53
Sjoerd

Er gaan al stemmen op om nieuwe verkiezingen uit te schrijven… En dat zou wel eens een grote schok teweeg kunnen brengen.

Sjoerd, (URL) - 28-03-’21 06:39
Jeanne

Ik vind vooralsnog de fotograaf, die de foto de wereld in heeft geslingerd de grootste boosdoener.

Jeanne, (URL) - 28-03-’21 12:03
Renesmurf

Nu zijn er nieuwe verkenners en die leren hiervan om de papieren goed verborgen te houden, geklets over mensen wegwerken zal helaas wel blijven.

Renesmurf, (URL) - 28-03-’21 19:17
marjolijn

Alles bij elkaar is het toch een grote soap….

marjolijn, (URL) - 29-03-’21 05:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.