PUZZELRIT


Vorig jaar eindigde ik in mijn blogje over Pasen dat je soms even in de toekomst zou willen kijken om te zien hoe het volgend jaar met Pasen zou zijn... We zijn een jaar verder, het is weer Pasen en eigenlijk is de situatie nog niet zo heel erg veel veranderd. Alleen hebben we nu wat meer ervaring over wat wel kan en niet. Lieten we ons vorig jaar nog dwingend leiden door de "intelligente" lockdown, dit jaar nemen we zelf de verantwoording over wat wel en niet wenselijk is. 

Vorig jaar zat er de schrik goed in vanwege de vele opnames op de IC en ook was toen de verwachting dat het sterftecijfer vele malen hoger uit zou vallen dan achteraf het geval is gebleken. Begrijp me goed, 15.000 mensen voortijdig aan covid overleden is triest, elke dode is er één te veel, maar het zijn gelukkig toch niet de vele tienduizenden, ja misschien zou het aantal wel tot over de honderdduizend uitkomen, geworden.

Dit heeft ons doen besluiten, om deze Pasen weer met dochterlief en kleine dochter door te brengen. We zijn thuis "uit eten" geweest en het was heerlijk. Sinds een jaar functioneert HET RECHTHUIS weer als restaurant en wij hebben een heerlijk Paasdiner bij hen besteld. Het was heel gezellig om weer even samen te zijn.

Voor tweede Paasdag had ik voor P. en mij een heel bijzonder uitje bedacht. Ik had in de krant gelezen over een autopuzzeltocht in het Westerkwartier van Groningen. Dit was niet echt een tocht voor alleen maar met Pasen, maar een nieuw initiatief om mensen/toeristen kennis te laten maken met een mooi stukje omgeving. Deze uitgezette autopuzzeltochten schijnen trendy te zijn, want ook andere provincies hebben er al een paar ontwikkeld.

Afijn, eerst liet ik mij nog wat afschrikken door de prijs, 22 euro vind ik best wel veel, maar donderdagavond heb ik het dan toch maar besteld. De informatie die ik kreeg, nadat ik betaald had, was nog maar summier, de echte map met verdere instructies konden we 2e Paasdag bij landgoedboerderij Oosterheerdt in Leek afhalen.

Het zag er allemaal keurig verzorgd uit. We mochten beginnen met een kijkje te nemen in de stal van deze bijzondere lammetjes. En daarna gingen we op pad en kwamen we langs de mooiste bezienswaardigheden. Het was jammer dat het soms gewoon te koud was om ergens lang bij stil te staan, want een aantal kerkjes, een molen, wat landgoederen etc, nodigden door het mooie eigenlijk uit om hier te voet een wandelingetje aan te koppelen, maar soms vlogen de hagelstenen om onze oren zodat we al snel weer de warme auto opzochten.

Twee jaar geleden hadden we vanuit ons eigen dorp een puzzelrit gedaan en eigenlijk had ik toen in Oranjebestuur verkondigd dat zoiets misschien toch niet in deze tijd paste, maar ook toen heb ik mijn mening bijgesteld. Het is een prima activiteit, voor al in deze tijd, maar ook als het weer niet echt lokt om buiten te zijn. Ik heb erg veel mooie dingen gezien en we gaan deze zomer vast wel eens terug naar de mooie plekjes om er dan een mooie fiets- of wandeltocht te doen èn om de verschillende kleine musea een bezoekje te brengen, want zo kom je opeens te weten dat Abel Tasman in Lutjebroek geboren is en dat daar een museumpje over de beste man schijnt te zijn.

De onderste foto is van het enige overgebleven heideveldje in deze streek. Zeg nu zelf, daar wil je met mooi weer toch de wandelpaden kunnen betreden?

hanscke Dinsdag 06 April 2021 - 09:15 am | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Lijkt me leuk om zo’n tocht te maken. Moet voor mij toch een beetje beter weer zijn dan…

Sjoerd, (URL) - 06-04-’21 10:26
Rietepietz

Ik heb al die tijd wel de kinderen ontvangen, maar dat kwam waarschijnlijk door de zorgelijke toestand van Henk tijdens de vorige Pasen, en na zijn door is het gewoon zo gebleven. We hebben wél altijd afstand gehouden, en doen dat nog, geen knuffels of aanrakingen. Maar hun aanwezigheid heb ik me nooit af laten nemen. Mooie tochten kunnen natuurlijk altijd, en inderdaad in zo’n mooie omgeving wil je natuurlijk wandelen.

Rietepietz, (URL) - 06-04-’21 14:02
marjolijn

Altijd leuk zo’n puzzeltocht, maar liever bij een beetje beter weer…!

marjolijn, (URL) - 06-04-’21 15:11
ria

Leuk hoor, lekker knus in de auto en een beetje rondkijken, het was er weer voor.

ria, (URL) - 07-04-’21 09:27
Renesmurf

Mooi weer is toch wel belangrijk voor buiten. Hopelijk staan we er volgend jaar pasen beter voor, daar hoopten we nu al op.

Renesmurf, (URL) - 07-04-’21 20:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.