GEKRAKEEL


Het zal ongeveer vier weken geleden zijn dat er begonnen werd met het maken van deze bouwwerken. Vorig jaar hebben we voor het eerst meegemaakt dat de roekenkolonie in deze bomen neerstreek. Het zal te maken hebben met de kap van het bosje achter ons huis. Of ze vroeger daar nestelden weet ik niet, het is mij in ieder geval niet opgevallen. Dit jaar kunnen we van het begin af aan het proces gadeslaan, omdat we vorig jaar ervaring hiermee hebben opgedaan.

Ik heb ze zien vliegen, met takken in de bek naar een plekje waar het nest dan moet komen. Kennelijk houden deze vogels van gezelligheid, want de nesten worden soms heel dicht bij elkaar gebouwd. We komen er twee keer per dag langs en het is dan een kabaal van jewelste. Alles schettert door elkaar heen, maar echt ruzie onderling zie ik eigenlijk niet. Er zijn wel bepaalde patronen te ontdekken, 's avonds zijn er namelijk veel meer vogels dan overdag. En straks krijgen we dan een week dat de kleintjes geleerd worden om te vliegen en om voedsel in de weilanden te zoeken.

Voor deze roekenkolonie zou ik eigenlijk de term gekrakeel niet moeten gebruiken, want dit woord heeft toch wel wat een negatieve lading van onenigheid, ruzie,  twist etc. en zoals ik al schreef, dat zie ik niet. Voor hen had ik beter het synoniem kabaal kunnen gebruiken, maar met het titelwoord kan ik mooi de verbinding leggen naar het kabinet en de Kamer. 

Komende week gaat het weer spannend worden. Het gekrakeel is niet van de lucht. De notulen zullen en moeten openbaar gemaakt worden, zodat er links en rechts weer flink op los gehakt kan worden. Ik heb niet het idee dat we er als land iets mee opschieten. Intussen is er voor een aantal van de groep mensen waar het uiteindelijk om gaat, nog steeds geen goede regeling. Laat men daar de energie maar in steken zodat dit op een snelle en goede manier wordt afgewikkeld.

Waar ik wel heel benieuwd naar ben, is wie er verantwoordelijk is, om dit hele gedoe weer op te rakelen. Wie is er mee gediend? En de Kamer moet zich misschien zelf ook eens even achter de oren krabben. De Kamer heeft in het verleden immers zelf de eis gesteld dat na het aan het licht komen van de Bulgarenfraude in 2013 er veel strenger gecontroleerd moest worden.

Tja, daarop zijn vervolgens dan weer fouten gemaakt waardoor mensen hiervan de dupe zijn geworden en dat is heel vervelend en dat er dan mensen zijn die opkomen voor de gedupeerden, helemaal goed, maar zo langzamerhand wordt het een gekwetter en gekrakeel waar niemand meer wijs uit kan worden. Wie het weet mag het zeggen.

                                                 klik op de link popup

hanscke Zondag 25 April 2021 - 12:04 pm | | Standaard

zes reacties

Rietepietz

De roekenkolonie is in ieder geval een stuk geloofwaardiger dan het gekrakeel op het binnenhof, daar wil ik niet eens meer over nadenken want hier kan men zelfs niets meer aan de schadebeperking doen!

Rietepietz, (URL) - 25-04-’21 18:14
Sjoerd

De regering is een complete chaos zoals het nu allemaal in elkaar steekt… Dan kun je inderdaad beter naar de vogels buiten kijken.

Sjoerd, (URL) - 25-04-’21 19:56
Renesmurf

Ik maak me zorgen om de vogelgriep, die grijpt flink om zich heen, en dat is heel triest. Hopelijk redden de meeste vogels het en die van jou daar ook. En we zullen wel weer zien wat het openbaar maken ons oplevert aan radio en tv en krant en internetvermaak.

Renesmurf, (URL) - 25-04-’21 20:21
ria

Zo heeft de kap van het bosje ook weer zijn voordelen, leuk hoor.
In de kamer zoeken ze het maar lekker uit.

ria, (URL) - 26-04-’21 19:12
marjolijn

Vogels kijken is ook leuk, soms zelfs leuker dan naar de politiek…!

marjolijn, (URL) - 27-04-’21 05:17
Liesbeth

Wat het gekrakeel in de kamer ben ik het helemaal met je eens. Verkeerd gebruik van energie. Laat ze hun energie inderdaad maar in het oplossen van het probleem stoppen. Ik ben die semantische taalspelletjes en persoonlijke aanvallen spuugzat. We schieten er helemaal niets mee op.
Als er binnen een mum van tijd 1 miljard voor toegangstesten is, kan dat ook voor deze groep gedupeerden.
Ook ik geniet van alle vogelactiviteiten. Dank voor je overpeinzingen. Fijne, goede (warme) week.

Liesbeth, (URL) - 03-05-’21 07:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.