VRIEZENVEEN


Het zou een mooie vakantie moeten worden, we hadden er erg veel zin in, maar het lijkt tot nu toe nog niet zo te lukken. Bijna alles wat fout kan gaan gaat ook fout.

Ten eerste het weer. We hadden echt gedacht dat na het vele koude weer, wat we gehad hebben nu toch een betere tijd aan zou breken, maar helaas, het blijft aan de koude kant met regen, de ene dag wat meer dan de andere.

De reis verliep niet vlekkeloos. Ik had vooraf niet op de kaart gekeken, voor mij stond vast dat we over Zwolle zouden moeten rijden en toen Miep bij Drachten iets anders voorstelde, sloeg ik dat in de wind en reden we gewoon richting Heerenveen - Zwolle met als gevolg dat we na Zwolle op vele kleine B-weggetjes belandden. We hadden over Hoogeveen moeten rijden, nu hebben we heel wat meer kilometers gemaakt.

Maar toen we er bijna waren ging het helemaal mis. Miep stuurde ons een doodlopend weggetje in, maar na ruim een kilometer konden we niet verder. We moesten keren. Caravan afkoppelen, eerst handmatig en daarna met hulp van de moover het huisje op wielen keren, auto keren, caravan weer aankoppelen en verder. Een man met wie we even hadden staan praten, vertelde ons, dat dit een paar jaar geleden wel de weg naar de camping was, maar dat er een kleinere brug ingelegd was, waardoor het niet meer mogelijk is om er met auto's over heen te rijden. We zouden moeten omrijden, 1e weg links, dat uitrijden daar de brug over en dan weer naaar links .

Zogezegd, zo gedaan, de eerste links, ook een doodlopende weg, maar dit zou wel goed zijn, die man was zo zeker in zijn uitleg. Helaas. Ook niet goed, dus zelfde procedure.

Een uur later dan gepland kwamen we op de camping aan. Nadat men ons onze plek gewezen had konden we beginnen met de opbouw van alles. Helaas, we moesten eerst een enorme plensbui zijn gang laten gaan.

Eindelijk, alles was klaar, voortent goed opgebouwd, elektrisch aangesloten, water in de tank.... maar toen ik de kraan aanzette was er bijna geen toevoer. Bij een nadere inspectie bleek, dat het water wegliep zonder eerst door de kraan gekomen te zijn om daarna bv.via de gootsteen te verdwijnen. Het water liep rechtstreeks naar buiten. 

De campoingbeheerder van de kleine SVRcamping beloofde de volgende morgen langs te komen, waarschijnlijk kon hij het euvel wel verhelpen. Ach en met een gieter heb je uiteindelijk ook water.

Vanmorgen toch wat vroeger opgestaan, omdat de campingbeheerder voor tienen zou komen. Helaas, hij kon het mankement ook niet verhelpen. Waarschijnlijk is de boiler kapot. Beter om de dealer vrijdag te bellen. Een tegenvaller dus, maar we waren zo zoetjesaan wel aan koffie toe. Gisteravond nog gewoon koffie kunnen zetten, vanmorgen vertikte het koffiezetapperaat om zijn taak te doen. Behalve dat er een lampje ging branden gebeurde er helemaal niets meer. Met veel creativiteit ben ik er in geslaagd om toch koffie te zetten. Water in de waterkoker gekookt en dat op de koffie in de filter geschonken, dan alles weer goed dicht gedaan zo als het hoort, want  anders werkt de filter niet en deze procedure een aantal malen herhaald. 

Tijdens de koffie het besluit genomen om toch maar een mooie wandeling te gaan doen, ik heb via route.nl een leuk rondje ontworpen, maar dan blijkt dat de paaltjes hier anders werken dan in Friesland. Er wordt niet doorverwezen naar een volgend nummer. Ondanks dat hebben we toch een mooi stukkie gelopen en genoten van de bijzondere omgeving.

Vanavond hebben we geprobeerd of we via de app van kabelnoord tv kunnen kijken op de laptop. Thuis werkte het uitstekend, maar het gaat hier niet lukken. Het internet is veeeeeeeeeeel te traag. Doordat ik allerlei programma's heb moeten installeren om tv. te kunnen kijken, is de laptop aardig ontregeld geraakt. We hebben bijna de hele avond zitten prutsen om het ding weer een beetje te laten doen waarvoor hij bedoeld is. 

Ik ben heel benieuwd of er een monteur naar de camping wil komen om onze boiler te vervangen, die waarschijnlijk de veroorzaker is van de lek van de waterleiding. Zo niet, dan moeten we de hele bedoening weer afbreken en naar de werkplaats van de dealer toe. Hemelsbreed is dat zo'n 25 km hier vandaan, maar afbreken en weer opbouwen is wel een heel gedoe. 

Dus hoe het nu verder gaat is nog een groot raadsel. Misschien is het morgen ook wel einde vakantie. We gaan het meemaken.

hanscke Donderdag 13 Mei 2021 - 8:49 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Soms zit het even tegen, maar het zit jullie wel heel erg tegen…

Sjoerd, (URL) - 14-05-’21 08:26
Rietepietz

Ik zou me voor kunnen stellen dat je het ondertussen een beetje gehad hebt met deze vakantie. Dat is écht van de éne ellende in de andere rollen. Ik hoopt dat het vanaf nú een beetje mee gaat zitten.

Rietepietz, (URL) - 14-05-’21 13:11
marjolijn

Ja, dat is balen allemaal, hopelijk gaat er ook nog iets goed, zodat je toch kunt genieten.

marjolijn, (URL) - 14-05-’21 14:15
ria

Er komt nog meer regen aan, dus ik ben benieuwd naar het vervolg! Sterkte!

ria, (URL) - 15-05-’21 10:14
Jeanne

Blijven lachen, hoor!

Jeanne, (URL) - 15-05-’21 14:55
Staartje Liesbeth

Inmiddels zijn jullie thuis en is de zon doorgebroken. Op naar de volgende vakantie

Staartje Liesbeth, (URL) - 07-06-’21 05:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.