FOTOPRET


Na elke vakantie is er de fotopret. Dat was zo en dat zal ook wel zo blijven, maar het is nu wel anders. Dit jaar is er geen sprake meer van: snel de fotorolletjes wegbrengen naar de Blokker, het Kruitvat of iets van dien aard, (de echte fotograaf lieten we al een flink aantal jaren links liggen) om thuis te kunnen zien wat we in de vakantieweken wel niet allemaal gezien hadden. Uit puur ongeduld hebben we, toen we nog wel naar de fotograaf gingen, weleens gebruik gemaakt van de dure één-uur service.

We hebben dit jaar alleen nog maar digitale foto's gemaakt en bij thuiskomst was er zelfs niet eens de drang om alles zo snel mogelijk op de computer te zetten. De meeste foto's waren namelijk al gedownload, omdat ik mijn pas aangeschafte laptop, lapje genaamd, had meegenomen.  De meeste foto's hebben we tijdens de vakantie al gezien. Einde fotopret?

Nee hoor, helemaal niet. Alleen moderniseer ik mijn liefhebberij. Ik laat de foto's echt niet meer afdrukken, maar ik maak een digitaal album waarin een selectie van de mooiste opnames geplaatst gaan worden. Ik ben er al een paar avonden mee bezig geweest en ik moet zeggen dat ik hier net zo veel plezier in heb als toen ik het op de ouderwetse plakmanier deed. Er zijn zelfs twee voordelen. Het ene voordeel is dat ik geen vieze kleefhanden meer krijg en het andere voordeel is dat ik foto's in rubrieken kan onderbrengen,  zonder dat ik de chronologische volgorde van de vakantie kwijt raak, omdat ik de reportages zoals die gemaakt zijn ook nog even laat voortbestaan. Bovendien kan een foto meerdere keren gebruikt worden. De tweede foto komt zeker ook in de nog aan te leggen rubriek: insekten

Dit zijn de ruige bergen waarin wij diverse tochten gemaakt hebben. De wijdsheid, de rotspartijen, de uitzichten, het was groots. Elke tocht geeft weer andere beelden en soms voel je je tussen en in die bergen maar nietig en klein.
Naast het indrukwekkende grootse is er ook heel veel kleins te zien. Ik heb geen idee hoe de naam luidt, maar P. en ik hebben vol bewondering naar de verrichtingen van dit insekt staan kijken. Hij of zij liet zich heel makkelijk fotograferen. Ik heb één opname waarbij het kopje heel veel weg heeft van een piepklein hoofdje van een engeltje. Ik ga het in de komende tijd eens proberen te tekenen.

hanscke Donderdag 17 Augustus 2006 - 9:16 pm | | Standaard

vijf reacties

Renésmurf

De computer neemt steeds meer plaats in in ons leven.
En je kan je albums ook openzetten voor publiek, dan kan ieder die dat wil ze bekijken, en je kan het ook allemaal voor jezelf houden.

Hoewel die fotoboeken ook wel wat hebben.

Renésmurf, (E-mail ) (URL) - 18-08-’06 15:45
Rose

Sinds een paar maanden heb ik een eigen website (misschien maak ik die ooit nog eens bekend op m’n log), waar ik mijn foto’s op publiceer… Erg leuke bezigheid, foto’s maken, maar het online zetten vind ik misschien nog wel leuker!

Rose, (E-mail ) (URL) - 18-08-’06 16:46
Ster

Zo met de foto’s bezig zijn vind ik veel leuker dan het vroegere inplakken. Inderdaad meerdere malen in verschillende “albums” neer kunnen zetten geeft voordelen. Bovendien is het ook een stuk goedkoper.

Ster, (URL) - 18-08-’06 20:34
pascha

ja mooi vooral die onsderste foto/ Een hoop voordelen aan een digitaal fotoalbum maar ik maak nog steeds een ‘ouderwetse’versie

pascha, (URL) - 18-08-’06 22:31
noordmiep

sja vroeger was het waar zouden we zijn zonder de trein en nu is het zonder pc ga ik niet mee….. en die pink winks ach dat zei een van de kids vroeger blijft hangen he…

noordmiep, (URL) - 19-08-’06 00:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.