HET GAAT


Ondanks dat ik zou kunnen zeggen: het gaat, hebben we besloten de vakantie in te korten naar 5 dagen, in plaats van hier 15 dagen te blijven. Het waterleidingprobleem is niet opgelost. Omdat op afstand niet uit te maken is of het aan de leidingen ligt of aan de boiler, was het niet zinvol om een monteur te sturen, te meer omdat de boilers toch niet op voorraad zijn. Maandag op de terugreis rijden wij bij de caravanleverancier langs. Dan kan vastgesteld worden wat het euvel is en wat er aan gedaan kan worden. Als het de boiler is, dan is er een levertijd van drie weken. 

Ondertussen heb ik mij met een gieter water in de caravan gered. Om warm water te willen hebben moet ik dus zelf water warm maken met de waterkoker of een pannetje water op het vuur. Het gaat, maar met 2 honden in de caravan vanwege het slechte weer is het wel iedere keer een houden en keren. 

Door dat slechte weer is het ook moeilijk om wat leuke activiteiten te ondernemen. We zijn een middag naar Almelo geweest om daar een koffiezetapparaat te kopen. Dat is gelukt en dat maakt het koffie zetten wel weer een stuk eenvoudiger. 

Almelo vond ik leuk. Ooit moet ik er wel eens geweest zijn, maar ik herkende er hoegenaamd niets. Het doorkijkje naar de kerk was leuk en heel verrassend kwamen we toen in het park van Huize Almelo terecht. Na maanden hebben we weer eens een lekker kopje koffie op een terras genuttigd. Het was gezellig.

Vandaag zou het de hele dag regenen, maar dat viel mee, dus besloten we om toch een lekker wandeltochtje van circa 10 km. te gaan maken. Het begin was erg mooi. We zagen opeens dat eikenbomen waarschijnlijk gaan bloeien. Nooit geweten, maar niet zo gek natuurlijk, want eikels zijn uiteindelijk ook een soort van vruchten. Halverwege onze tocht begon het te regenen en niet zo weinig, maar met behulp van de paraplu zijn we er toch in geslaagd een beetje droog te blijven.

Morgen dus naar huis. Ik ben er met dit weer niet rouwig om. Wat mis ik de warmte van Frankrijk. maar toch, ondanks alle tegenslag, zijn er ook momenten geweest die zeker de moeite waard waren.

 

                                        bloesem van de eik?????

                                                             klik

Als ik weer thuis ben bezoek ik de andere weblogs weer.

hanscke Zondag 16 Mei 2021 - 6:52 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Je was er in ieder geval even uit en hebt weer het e,e,a, meegemaakt, om er maar een positieve draai aan te geven. Het voorjaarsweer is hier maar bar en boos. Wellicht als alles aan de caravan weer in orden is een herkansing…

Sjoerd, (URL) - 17-05-’21 07:42
ria

Uit of thuis het weer zit nergens mee, we maken er maar het beste van ;-)

ria, (URL) - 17-05-’21 07:50
Rietepietz

Op deze manier wordt vakantie toch een beetje afzien, als het dan nog heerlijk zonnig en warm weer was is het nog anders. Nee ik begrijp wel dat je naar huis gaat, zou ik ook doen.Wel thuis.

Rietepietz, (URL) - 17-05-’21 16:20
marjolijn

Oost-west-thuis-best.
Eerst alles maar weer op orde en dan op herhaling.

marjolijn, (URL) - 18-05-’21 04:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.