SCHOKKEND


Ik ben te oud en daarom word ik gediscrimineerd. Gisteren zag ik op tv, dat een mevrouw, ondanks dat ze een kaartje had, geen toegang kreeg tot het songfestival. Ze was te oud!  Ik viel bijna van mijn stoel! Het blijkt dat wij als zeventigers en ouder niet mee mogen doen aan de zogenaamde field labs en ook het songfestival wordt als zodanig gezien.

Als ik al zo handig zou zijn geweest om in de afgelopen tijd een kaartje te bemachtigen voor de één of andere activiteit die in het kader van de field labs georganiseerd zijn, dan was ik dus geweigerd op grond van mijn leeftijd. Ik heb even met de gedachte gespeeld om naar het Fries Museum te gaan, gelukkig maar dat ik het bij vage voornemens heb gehouden.

Om eerlijk te zijn, ik vind het heel schokkend om tot de ontdekking te komen dat je ergens van uitgesloten wordt en ik werd er gisteravond dan ook niet vrolijk van. Rotterdam is veel te ver weg om ook maar één keer overwogen te hebben om daar heen te gaan, maar toch, gewoon het feit dat het voor mij dus domweg niet mogelijk is!

De mevrouw op de tv leek er nogal lakoniek onder te blijven, maar als het mij was overkomen zou ik razend zijn geweest. Ik heb veel waardering voor Marga Bult die, ondanks dat haar de toegang nog niet ontzegd zou worden, toch de beslissing genomen heeft niet te gaan om solidair te zijn met de oud-deelnemers van boven de zeventig die niet welkom zijn.

Dit is echt de eerste keer dat ik zo geconfronteerd word met ouder worden en dat voelt heel vreemd. Ik hoor de hele dag de songfestivalliedjes van jaren her en dan is het moeilijk voor te stellen dat sommige liedjes al zo oud zijn. Maar ik hoor het verschil niet of ze nu 30 of 25 jaar oud zijn. Het is gewoon het verleden en dat kent niet zoveel differentiaties. 

Afijn, zo voelt het dus om gediscrimineerd te worden en ik heb nu aan den lijve ervaren dat dit niet prettig is. Dat is wel een ervaring die ik in mijn verdere leven meeneem.

Ondanks dit alles ben ik nog steeds in de songfestivalmood en ga ik vanavond gewoon wel gezellig kijken, alleen op mijn oude dag een ervaring "rijker" en mogelijk weer wat wijzer geworden.    

Het leven gaat wel verder

                                                 klik

hanscke Zaterdag 22 Mei 2021 - 2:52 pm | | Standaard

zes reacties

Rietepietz

Er zál wel een reden voor zijn waarom met ouderen uitsluit bij dat soort proeven.
Misschien kun je dat achterhalen. Maar er zijn echt weer meer situaties waar in een bepaalde leeftijdgrens geldt, soms logisch maar soms ook niet. Ik lig er niet zo over wakker.Ik ken ook iemand die het niet eerlijk vindt dat wij 65 plussers AOW krijgen en hij niet.

Rietepietz, (URL) - 22-05-’21 18:31
Sjoerd

Ik kan me helemaal vinden in jouw gevoelens. Ik ben gelukkig nog niet zo oud, maar het scheelt niet veel.

Sjoerd, (URL) - 22-05-’21 20:10
ria

Wij zagen het ook en zaten ook met open mond te kijken, verder kan ik me er ook niet druk om maken hoor, al die regeltjes en grenzen, het zal wel.

ria, (URL) - 23-05-’21 17:42
marjolijn

Van sommige regeltjes in deze coronatijd krijg je grijze haren…!!

marjolijn, (URL) - 24-05-’21 05:12
Bertie(bo)

Dit had ik even gemist. Wat erg!

Bertie(bo), (URL) - 24-05-’21 06:46
Staartje Liesbeth

Belachelijk!
Naar het Fries Museum had je mogen gaan. Daar was alleen een toegangstest nodig ( zo’n lollige???? met een stokje diep in je neus) Als je een negatief resultaat had en een toegangsbewijs mocht je naar binnen.
Gelukkig zijn de musea weer open en kun je met een reservering gewoon naar binnen. Boven de 70 of niet.
Geniet daar iig!

Staartje Liesbeth, (URL) - 07-06-’21 05:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.