HAUTE BORDUREN


We hadden het al tijden van te voren afgesproken, àls de musea weer open waren, zouden we, D. en ik samen naar het Fries Museum om de de expositie HAUTE BORDUREN te bekijken. Toen het heugelijke feit bekend was dat musea weer bezocht konden worden, hebben we een datum geprikt en kaarten besteld, vanwege het tijdslot.

Gisteren was het dan zover. Omdat het stralend mooi weer was, besloten we op de fiets te gaan. Dan is een paar uur binnen in een museum zijn niet zo erg, want al fietsend geniet je dan toch ook van het mooie weer. Toen we onze fietsen gestald hadden vroeg D. aandacht voor haar jurk. Ik had het al wat vreemd gevonden, in rok, zo u wilt in jurk op de fiets, maar toen ze de grote omslag in weliswaar ook prachtige kleuren even uitdeed, zag ik waarom. Ze had een prachtige eigen creatie aan, helemaal geïnspireerd door de expositie die we nog moesten gaan zien. De jurk aan het begin van het blog is van Maxima geweest. 

En het was mooi, èn, maar dat wist ik al door mijn eigen ervaring, heel erg tijdrovend om zoiets te maken. Natuurlijk ben ik ook geïnspireerd om er ook eens mee aan de slag te gaan. Hier en daar lagen patroonvoorbeelden die ik uiteraard meegenomen heb.  

Toen we uitgekeken waren zijn we nog even naar een verdieping hoger gegaan. En daar werden we verrast door heel kleurig en vernieuwend werk van Afra Eisma. Hier wil ik mij nog eens verder in verdiepen. De twee foto's hieronder horen eigenlijk aan elkaar en laten zien welke weg de emotie kwaadheid af kan leggen,naar misschien wel verzoening.

                                                                  deel 1

                                                                  deel 2

De popupfoto laat een bloesje zien, in de oorlog gemaakt van een meelzak of laken. Door de borduursels wordt het een prachtig kledingstuk. Ik zou wel veeeeeel meeeeer tijd willen hebben, want zoiets moois zou ik ook wel willen maken. 

                                                                klik

anti spam: mijn hond heet Hessel

hanscke Vrijdag 11 Juni 2021 - 07:35 am | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Als je het leuk vindt om te doen komt de tijd vanzelf.

Sjoerd, (URL) - 11-06-’21 09:49
Rietepietz

Je hoeft er alleen maar aan te beginnen toch? Dan komt het ooit heus wel af. Ik heb er het geduld niet voor maar vind het wél mooi!

Rietepietz, (URL) - 11-06-’21 12:43
marjolijn

Als je geniet, is een paar uur binnen zijn niet zo erg..!

marjolijn, (URL) - 11-06-’21 14:06
ria

Het is een prachtig jasje of bloesje, maar ik ben bang dat ik het nooit zou dragen en waar doe je het dan voor…

ria, (URL) - 11-06-’21 18:52
Staartje Liesbeth

Wat een prachtige creatie van D. Ik vond het leuk dat er op de tentoonstelling ook veel voorbeelden lagen om zelf te maken. Bij mij blijft het bij het idee, maar leuk is het wel. Ik vond het een leuke tentoonstelling. Het werk van Afra vond ik ook heel boeiend en inspirerend

Staartje Liesbeth, (URL) - 22-06-’21 11:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.