LORRE 1


Lorre of Loire, het verschilt maar één lettertje.....Ik was al dagen in mijn hoofd bezig, hoe ik deze vakantieserie zou gaan noemen. We zijn neergestreken in de Brabantse Wal, een gebied wat we helemaal niet kennen, op een camping met de naam 'Aan de Groene Papegaai'. Gezien de coronaomstandigheden leek het ons beter om ook dit jaar in Nederland te blijven. 

Eind april heb ik de kaart van Nederland eens bekeken en misschien heb ik de term Brabantse Wal wel ergens gehoord, herinneren kan ik het me niet, maar dit gebied leek me wel mooi. Bos, hei, water, dijken en interessante plaatsen zoals Bergen op Zoom en Roosendaal om een keer te bekijken, kortom, dit leek mij wel wat en ook P. kon er volledig mee akkoord gaan. Dus heb ik maar een plek op de camping besproken, want dat leek me wel nodig. 

Het is inderdaad geen overbodige luxe geweest, want de SRV camping bij Hoogerheide is vol en de schoolvakanties zijn nog niet eens begonnen. Ik was liever nog een week eerder gegaan, maar door de vierwekelijkse injecties van P. zijn we niet meer helemaal vrij in het gaan en staan waar en wanneer wij dat willen. Want de gezondheid van P. in ogenschouw nemend, zou het wel weer mogelijk zijn geweest om naar Frankrijk te gaan. Wie weet kan het volgend jaar nog wel weer eens. 

Na onze regenvakantie afgelopen mei. die we dus ook voortijdig hebben afgebroken, hoop ik dat de weergoden ons nu iets beters voor ons in petto hebben, alleen vandaag lijkt het er nog niet op. Maar goed, we zijn vanmorgen met een croissantje, wat dagelijks besteld kan worden, begonnen. Dus dat verschilt al niet veel met Frankrijk. Het weer trouwens ook niet, want toen ik even naar de Tour de France keek, zag ik dat het daar ook regende.  

Ik denk, dat ik het hier wel naar mijn zin zal hebben. Bovendien merk ik, dat ik zo af en toe een dagdeel bij de caravan blijven wel leuk ga vinden. Lekker een beetje lezen, met de ipad wat om pielen, wat haken of breien, gewoon een beetje rustig aandoen begin ik toch ook wel aangenaam te vinden.

O ja, nog even terugkomend op het begin van dit blogje, ik was aan het verzinnen hoe ik deze blogjes zou gaan noemen. Lawaaipapegaai leek me te lang, aralorre was het toch ook niet helemaal, maar dat bracht me wel naar Lorre. En dat moet het dan maar worden, hoewel ik achteraf, maar dat bedenk ik nu pas, Aragaai ook wel leuk had gevonden. Maar dit blogje is nu al geschreven dus blijft het wat het was, Lorre met een cijfer erachter. We gaan het zien wat hier allemaal te ontdekken valt.

Vandaag foto's van een mooi bloeiend grasveld. Jaren heb ik dit niet meer gezien en nu schijnt het in heel Nederland het beleid te zijn, laten groeien dat gras, om de natuur weer wat veelzijdiger te krijgen. 

 

                                                                  klik

hanscke Zondag 04 Juli 2021 - 1:34 pm | | Standaard

zes reacties

Jeanne

Een paar weken geleden ook kennis gemaakt met de Brabantse wal. Mooi gebied!

Jeanne, (URL) - 04-07-’21 17:27
Mrs. T.

Veel plezier in ons mooie Brabant. Al woon ik in het oosten ervan.

Mrs. T., (URL) - 04-07-’21 18:32
marjolijn

Daar is het goed toeven…!
Fijne vakantie.

marjolijn, (URL) - 05-07-’21 05:22
Rietepietz

Ja natuurlijk is het ook prettig om je af en toe rustig in en om de caravan te vermaken. Rust hoort óók bij vakantie.Veel plezier.

Rietepietz, (URL) - 05-07-’21 16:01
ria

Veel plezier in het Brabantse land. Vandaag was het goed te doen denk ik, al was er wel veel wind.

ria, (URL) - 06-07-’21 18:54
Liesbeth(staartje)

Aha, nu weet ik waarom ze Lorre heten! Leuke blogjes. Even weg, even luieren is heerlijk.

Liesbeth(staartje), (URL) - 04-08-’21 18:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.