LORRE2


De tijd vliegt. Denk je in de vakantie wat meer tijd te hebben, maar niets is minder waar. We gaan zo langzamerhand richting tweede week en misschien ga ik dan toch iets meer richting het gebeuren, dat er uren zijn waarin ik mij kan overgeven aan niksen. Het vervelende is, dat ik nu eenmaal zo in elkaar zit. 

Èn ik wil graag fietsen, wandelen, bezoek ontvangen, stadjes bezoeken, lezen, breien en nog heel veel meer èn ik wil ook graag zo nu en dan even helemaal niets doen en wat voor mij uit zitten staren, en ja, dat is een beetje veel allemaal. Zo is die eerste week gewoon omgevlogen.

Omdat het maandag langdurig zou regenen hebben we die dag ingevuld met een bezoek aande outlet Rosada in Roosendaal. De jongens konden dan in de auto blijven, zodat wij de handen vrij hadden om onszelf een nieuwe outfit aan te schaffen. De regen viel achteraf wel mee.

De volgende dag was P. jarig en kwam zoonlief op bezoek. met hem hebben we een flink aantal kilometers door het bos tegenover ons gelopen.

En toen woensdag maar eens op de fiets naar Bergen op Zoom. Het was heel leuk wandelen door deze mooie oude binnenstad. Nee ik heb het Markiezenhof niet van binnen gezien, maar van al het moois buiten heb ik genoten. Ben ik net markiezin af, dat was ik bij de Red Hat, kom ik nu dit tegen. Nou ja. Het was een imposant gebouw. En het plein, wat een heerlijke gezellige aanblik. Kortom, een mooie stad waar ik van genoten heb.

Op donderdag kwamen E. en Tj. en met hen hebben we de Brabantse Wal op de fiets verkend. We hebben een prachtige fietsroute gemaakt en zo het hoogteverschil bij Ossendrecht aan den lijve ervaren. Ooit had ik eens een "capitool" boekwerk gekregen, met per provincie een paar uitgezette fietstochten en deze zat er bij. De fietstocht ging deels door Nederland en deels door België. Dit is echt een prachtig stukje Nederland (België)

Van de Tour de France en Wimbledon heb ik niet veel meer meegekregen. Ik heb nog een paar keer geprobeerd De Avondetappe te kijken, maar ik ben er al snel mee opgehouden. Vroeguh, toen er nog geen internet bestond, was je ook totaal van het nieuws afgesneden als je een paar weken in Frankrijk verbleef en dat was ook fijn. Dat hoorde er gewoon bij, dus waarom nu uit alle macht proberen zoveel mogelijk toch te zien. "Niet reëel" heb ik mijzelf toegeroepen en ik ben er mee gestopt. Alleen de persconferentie heb ik even aangehad. Het is me wat. Lijken we de crisis voorbij te zijn en dan begint het weer opnieuw.

Gelukkig heeft het nog weinig directe gevolgen voor ons. We kunnen nog gewoon op een terras neerstrijken als we dat willen, en uit eten lijkt ook nog tot de mogelijkheden te behoren.

We hebben nog een dikke week te gaan en ik heb er zin in.

 

 

                         Bergen op Zoom

Deze maquette is van de Markiezenhof en speciaal gemaakt voor blinde mensen. Dan kunnen zij "zien" hoe dit er ooit uit heeft gezien. 

                                                     klik

hanscke Zaterdag 10 Juli 2021 - 2:11 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Geniet er nog maar even van. Wij zijn net terug van een paar dagen Brugge. Ook een super stad om eens te bezoeken.

Sjoerd, (URL) - 10-07-’21 18:43
Mrs. T.

Jullie genieten volop volgens mij. En het weer valt volgens mij best heel erg mee. Toch?

Mrs. T., (URL) - 10-07-’21 18:53
marjolijn

Lekker genieten, meer hoeft toch niet….!

marjolijn, (URL) - 11-07-’21 04:47
Rietepietz

Dat het is het echte vakantie houden denk ik. Zeker nu het weer iets beter is dan de weken hiervoor. Nog veel plezier.

Rietepietz, (URL) - 11-07-’21 16:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.