LORRE 3


 Het is al een paar dagen van dat duffe donkere weer. Dan ziet een camping er toch heel anders uit dan wanneer het zonnig is met aangename temperaturen van 22 graden of meer. Jammer, we hebben het lang vol gehouden om toch alles buiten te doen, maar sinds gisteren zijn we toch maar binnen gaan zitten. Het is droog, dat wel en we trekken er dus wel op uit. 

De klikfoto heb ik zondag gemaakt. We hebben toen een combitocht gedaan. Dat wil zeggen, een stuk fietsen, naar de bossen van de Wouwse Plantage, daar een fijne wandeltocht gedaan om daarna via een andere weg weer naar de camping terug te fietsen. Zo komen we hond Hessel ook wat tegemoet, want hij vindt het dus absoluut niet leuk om in de hondenkar vervoerd te worden, terwijl hond Iemand het prachtig vindt. 

Wat ze dan wel weer gemeen hebben, is dat ze er allebeid heel erg moe van worden. Twee dagen achter elkaar zoiets doen is net iets te veel van het goede zo lijkt het wel. Wij kunnen echt aan de ogen zien dat de jongens moe zijn, dus gisteren was het hoog tijd voor een uitrust dag. 

We zijn 's middags met de auto naar Roosendaal  gegaan om daar op ons gemakje wat rond te kijken, maar dat viel tegen. De outlet Rosada hadden we de week daarvoor al bezocht, dus daar hoefden we niet heen, nee we wilden de stad bekijken, maar zoals gezegd, daar valt, in tegenstelling tot Bergen op Zoom, niet zo veel te zien. Ja, wel heel veel winkels en een groot overdekt winkelcentrum. Ik vraag mij af of de outlet die nu buitenaf ligt, daart ooit begonnen is, maar ik kan er geen informatie over vinden. 

Winkelen hoefde voor ons niet zo nodig, dat is met 2 honden erbij ook niet zo handig, maar toch heb ik mij in het voorbij gaan toch laten verleiden om een jurk te kopen, maar daarover meer in een ander blogje.

Wat ik wel heel aardig vond was de passage. Daar wordt nergens gewag van gemaakt, maar ik vond het prachtig om door heen te lopen. Het doet heel erg Oosters aan, er was ook nog een soort muziekterras met piano, maar het geheel was leeg. Het had wel wat. 

Van het weer had ik mij thuis een iets andere voorstelling in mijn gedachten gemaakt. Ik zag mij al op een stralende zonnige dag met strak blauwe lucht, omgeven door water, over de dijk fietsen richting Tholen om dan ter hoogte van Bergen op Zoom af te buigen om zo weer terug bij de camping te komen. Een rondje van bijna 40 km. waar we de tijd voor zouden moeten nemen om Hessel ook wat te ontzien, maar ik zie het ons nu niet doen. Met dit grijze weer is dat ook niet spectaculair. We houden het voorlopig maar bij verschillende wandelingen door het bos en dat is ook leuk. Het kan altijd slechter als ik de weersberichten voor Limburg zie. 

                                               De passage in Roosendaal

                                            klik

                                                  Doorkijkje in het bos

hanscke Woensdag 14 Juli 2021 - 08:54 am | | Standaard

vijf reacties

marjolijn

Ja, aan het weer kunnen we zelf niets veranderen, dat moeten we nemen zoals het komt.
Het winkelcentrum is bijna op sterven na dood geweest, zoveel leegstand.
Nu lijkt het tij wat te keren, en komen er meer gevulde winkels.

Designer Outlet Roosendaal is sinds 2006 een factory outlet center in Roosendaal. Het is het derde outletcentrum in Nederland.
Na moeilijke aanloopjaren draait het nu goed, naast de winkels in het centrum.

marjolijn, (URL) - 14-07-’21 11:12
Ximaar

Een paar jaar geleden trof ik de Roosendaalse Passage. (link onder m’n naam)
Toen was er nog redelijk wat reuring. Volgens mij moet het iets op Sicilië voorstellen. Op de eerste verdieping bewogen met enige regelmaat Italiaanse figuren en in het midden speelde een mechnisch aangedreven combo. Vond het bijzonder amusant en had dat daar echt niet verwacht. Bergen op Zoom is duidelijk een mooiere stad met leukere straatjes, een echte stadspoort en veel leuke uithangborden.

Ximaar, (URL) - 14-07-’21 12:44
ria

Het is zeker altijd goed om maar tevreden te zijn met zoals het is en gaat. Limburg is geen pretje nu.

ria, (URL) - 14-07-’21 19:57
Rietepietz

Het weer werkt inderdaad niet erg mee. jammer maar jullie maken er toch het beste van. Met honder ben je altijd toch iets meer beperkt waar je wel en niet in kunt.

Rietepietz, (URL) - 15-07-’21 18:53
Liesbeth(staatt)

Leuk, die passage!

Liesbeth(staatt), (URL) - 04-08-’21 18:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.