LORRE4


Het einde van de vakantie is in zicht. Morgen keren we weer huiswaarts. Ik heb ook wel zin om weer naar huis te gaan. Zestien dagen op één plek is ook wel heel lang. Voor de coronatijd, toen we nog naar Frankrijk gingen, gingen we meestal na een dag of tien naar een volgende camping, zestig, zeventig kilometer verderop. De omgeving was dan weer geheel nieuw.

Wat het leven op een camping aangaat, daarvoor hoef je niet verder te trekken. Het is echt een gaan en komen van mensen. Binnen een week hebben er al vele veranderingen plaatsgevonden.

Ik mag graag op een plek staan vanwaar ik alles een beetje kan overzien en ongemerkt wat kan observeren.  Behalve dat het weer niet zo meewerkte, had ik hier alle gelegenheid voor. Een camping in zonnig weer met wat hogere temperaturen geeft een heel andere aanblik, dan een campoing met grijs weer en soms wat miezerregen. Dan is er niet zo heel veel te zien. Mensen lopen dan wat heen en weer, richting toilet , of uitgang of wat dies mee zij, maar van het echte buitenleven is dan geen sprake. Echt mopperig was men over het algemeen niet, we hadden ook geen klagen, hier op de Brabantse Wal is ook niet veel regen gevallen, Maar de saus van de zon ontbreekt dan.

Op de dagen dat de zon wel scheen heb ik toch wel het één en ander kunnen waarnemen. Al zou ik graag een aantal dingen aan mijn lichaam veranderd zien, echt schamen hoef ik mij niet. De meeste vrouwen van mijn leeftijd hebben geen slanke taille meer. Wat dat betreft val ik totaal niet uit de toon.

Wat mij ook opviel is dat veel vrouwen zich in een jurk vertoonden. Op de één of andere manier schijnt jurken dragen mode te zijn. Met kleine dochter R. had ik het er onlangs al over, zij moest niets van jurken of rokjes hebben, maar ook zij is overstag gegaan en draagt tegen woordig zo'n frivool rimpelrokje. Het heeft mij geïnspireerd om toch ook maar een jurk te kopen. Ik heb 'm nog niet aan gehad. 

Verder zag ik dat samen een bordspelletje doen of een potje kaarten weer in zwang schijnt te komen. Tuurlijk zit men nog wel veel met een tablet of telefoon in handen, maar 's avonds schijnt een potje canasta spelen weer in trek te zijn. 

Ach, zo zijn er vast nog wel meer dingen die mij zijn opgevallen, maar die me nu even niet te binnen schieten. Het is al met al best wel een aardige vakantie geworden en we hebben ook wel het één en ander gezien en lekker gewandeld en gefietst, maar toch wordt deze vakantie wat overschaduwd door alle gebeurtenissen van de afgelopen twee weken, zoals de toename van de besmettingen, de dood van Peter R. de Vries en de overstroningen in Limburg, Duitsland en België.

De laatste dagen hebben we nog een paar leuke uitstapjes gemaakt, een bezoek aan broerlief en schone zus op het eiland Tholen, waar zij een tweede huis hebben, een fietstocht langs de Westerschelde en een wandeltocht bij fort de Roovere.

Het zijn dus vier Lorres geworden, meer komen er ook niet, morgen ga ik weer over tot de orde van de dag met in het vooruitzicht dat kleine dochter uit het Verwegland naar Nederland komt en dat ze vast een aantal dagen met haar vader bij ons zal neer strijken. 

Fort de Roovere met zicht op de uitkijktoren

                                           klik

De Brabantse Wal is dus echt een wal.

hanscke Zondag 18 Juli 2021 - 7:00 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Dan heb je na de vakantie toch weer leuke vooruitzichten. Hier was het idd even bar en boos hier in het zuiden van Limburg,

Sjoerd, (URL) - 19-07-’21 07:56
marjolijn

Aan iedere vakantie komt weer een eind.
Maar thuis gaat hij gewoon nog even door.
Veel plezier.

marjolijn, (URL) - 19-07-’21 14:26
Mrs. T.

Wat fijn dat dochter uit Verwegland weer even naar huis komt!

Mrs. T., (URL) - 19-07-’21 18:48
Rietepietz

Klopt jurken zijn ïn”, en er is veel keus. Ik heb ze altijd graag gedragen maar de laatste jaren was alles véél te strak en te kort naar m’n zijn. Nu is er best wel iets leuks te koop en dan doe ik dat ook.

Rietepietz, (URL) - 19-07-’21 19:49
ria

Een jurk een wandelen gaan echt niet samen, dat gaat tussen je benen plakken. Ik heb mezelf op mijn ongeveer zestiende beloofd dat ik altijd trouw zou zijn aan de spijkerbroek, dat was waar ik me fijn in voelde. Ik ben daar nooit van afgeweken op de trouwjurk na. en nog eens een enkele uitspatting ;-)

ria, (URL) - 19-07-’21 20:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.