ZOMERVAART


Ik houd van de zomer. Er gebeuren dan altijd zoveel dingen die of niet gepland zijn, of net iets anders verlopen dan dat ik gedacht had, maar het is in de zomer nooit saai. Het stond in de planning dat kleinedochter uit verwegland naar Nederland zou komen, maar met al die besmettingen bleef het spannend of dit ook echt ging gebeuren. 

En jawel hoor, een dag na thuiskomst van onze vakantie landde ze met zoonlief, die haar heeft opgehaald, op Schiphol. Omdat ik een paar dagen vanwege één of andere allergische reactie geplaagd werd door heel veel jeukende galbulten was het toch beter om haar bezoek aan ons nog even uit te stellen, maar na twee dagen was de jeuk min of meer onder controle en kon ik haar eindelijk, na anderhalf jaar, weer in mijn armen sluiten. Ze was niet eens zo heel erg gegroeid. De grote groeispurt heeft zo rond haar 13e plaats gevonden en ik had al meegemaakt, dat ze mij in lengte voorbij was gegaan.

We hebben een geweldige week achter de rug. Heel veel met elkaar gefietst, spelletjes gedaan, de tijd genomen om met elkaar te eten, met de jongens (Hond Hessel en Hond Iemand) op stap geweest,  en samen via netflix een paar leuke films gezien. Was het Nederlands voor Nina eerst weer heel erg wennen, na verloop van tijd kon ze steeds beter de woorden weer vinden.

Toen haar één van de laatste dagen gevraagd werd wat ze nog graag wilde doen, gaf ze aan nog wel eens naar de dierentuin Aqua Zoo te willen gaan. Hier waren we ook al eens met haar geweest toen ze een jaar of negen was.

Er waren niet meer zoveel aapjes, toen gingen de aapjes op de rug van mensen zitten en dat leek haar ook wel wat, dat had ze nu wel gedurfd, maar die apen zijn er niet meer. Wel is het park uitgebreid met een paar ijsberen.

Zoonlief had er weinig vertrouwen in iets meer te zien dan alleeen twee slapende beren, maar niets was minder waar. Terwijl we stonden te kijken, en met ons op ruime afstand nog drie mensen, dus echt druk was het niet, klom er een beer uit het water.

Het was echt een prachtig gezicht. In slow motion kwam de beer stukje bij beetje uit het water en klom op de wal. Ondertussen konden wij goed zien hoe groot de onderkant van berenpoten zijn. 

Eenmaal aan wal deed de beer een paart stappen, keek om zich heen, schudde zich eens uit

liep nog een paar stappen, om vervolgens zich via zijn zitvlak weer neer te vleien. Werkelijk een prachtig schouwspel, waar we ademloos naar hebben staan kijken. 

En of dat nog niet genoeg was, kregen we ook nog een prachtige voorstelling van de twee rode panda's

De Olympische Spelen zijn inmiddels in volle gang, maar daar heb ik niet zoveel van meegekregen. En ik moet eerlijk zeggen, het boeit me ook niet zo. Het kijken zonder publiek en, ondanks alle maatregelen toch de vele besmettingen, maakt het sportspektakel voor mij toch heel wat minder interessant. 

De zomer dendert door, nog even en we zijn in de maand augustus aangeland. Misschien komt kleine dochter voor haar vertrek nog een paar daagjes om dag te zeggen, maar daarna komen we misschien in iets rustiger vaarwater. Alhoewel, de laatste week van augustus willen we misschien nog wel weer een week je weg, maar dan moet het wel mooi weer zijn. Dat wil zeggen, droog en niet zo veel wind. Zoiets wat we in de afgelopen week hebben gehad. En als het dan zo nodig moet regenen, dan maar in de nacht. 

Eerst maar even uitrusten en nagenieten van de prachtige weken die we gehad hebben.

                                                                 klik

(mijn hond heet Hessel)

hanscke Donderdag 29 Juli 2021 - 12:42 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Je kleindochter zien lijkt me dan toch het mooiste. Ik heb het geluk dat ik haar zie opgroeien en dat ze bijna ieder weekend bij ons is, maar ik moet er niet aan denken dat ze naar verwegistan vertrekt…

Sjoerd, (URL) - 29-07-’21 15:02
ria

Dat was dan weer een gezellig samenzijn gelukkig. Mijn kleindochter wordt volgende maand 21. Ik zie haar nooit, veel te druk met beesten om haar heen die haar weer niet kunnen missen. Het is goed zoals het is.
De spelen staan hier wel aan, dat komt omdat Joop niet meer zo druk is met andere dingen en nu eindelijk de tijd er voor heeft.

ria, (URL) - 29-07-’21 19:35
Rietepietz

Altijd heerlijk om kleinkinderen over de vloer te hebben. Ja helaas, als ze ver weg wonen zie je ze schoksgewijs opgroeien. Maar fijn dat jullie veel leuke dingen konden doen. Van de sport krijg ik hier niets mee, ik geeft er niets om.

Rietepietz, (URL) - 30-07-’21 12:15
Mrs. T.

Wat heerlijk om elkaar weer te zien. Lijkt me echt pittig als ze zover weg wonen.

Mrs. T., (URL) - 30-07-’21 18:58
marjolijn

Fijn om elkaar weer te zien en leuke dingen te doen…!

marjolijn, (URL) - 31-07-’21 04:03
Liesbeth (staartje)

Wat een zalig genieten. Mooi geschreven. Ja en ijsberen zijn geweldig. Dat weet ik van mijn rondes op WLands. Ze lijken zo knuffelig, maar verre van dat!
Fijne zomer nog!

Liesbeth (staartje), (URL) - 02-08-’21 20:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.