ZEGELTJES


Deze week hoorde ik in een flard van een nieuwsbericht dat het sparen van zegeltjes in populariteit afneemt. Dit verbaast mij niet. Bijna elk zich zelfrespecterende winkel met een spaarsysteem maakt gebruik van een electronische kaartje. Het gevolg hiervan is overvolle portemonnees. Maar dit terzijde, want ik wil naar de zegeltjes. Omdat ik mij voorgenomen heb om in deze vakantie alle laden van de diverse kasten en bureaus eens aan een grondige inspectiebeurt te onderwerpen en te ontdoen van alle overbodige paperassen, dingen die even een plek moesten hebben, maar waarvan het nut niet direct vaststaat en de vele andere rommeltjes die als vanzelf in een lade terecht schijnen te komen, kwam ik naast dit alles dus ook zegeltjes in allerlei soorten en maten tegen. Volgeplakte zegelkaarten, losse zegeltjes, halfvolle zegelkaarten, stempelkaartjes, van alles. Bij nadere inspectie bleek dat sommige kaarten al lang niet meer inwisselbaar zijn, omdat de desbetreffende winkel niet meer bestaat. Dat gold gelukkig nog niet voor de shellzegeltjes, zo bleek vrijdagmiddag.

Vol trots liet ik P. de nieuwe indeling van de laden zien, met de aanprijzing dat als we er ons nu aan houden, dat wil zeggen: alle gebruiksaanwijzingen van apparaten in één lade, alle zegelboekjes, zegeltjes, spaaracties etc ook in één lade, afijn u snapt het al, niet alles meer door elkaar heen en zo viel het oog op de boekjes met shellzegeltjes. Door de jaren heen hebben wij boekje na boekje volgespaard, maar omdat mijn kast uitpuilt van de handdoeken, de kinderen ieder uit huis zijn gegaan met een goed gevulde doos handdoeken, bleven de boekjes de laatste jaren onaangeroerd liggen. P. pakte het stapeltje boekjes op en zei: "Hier moeten we ook eens wat mee doen". Ik had al wel eens een catalogus aangevraagd om te zien wat er allemaal gratis te verkrijgen was, maar op de één of andere manier kwam het er niet van om tot actie over te gaan.

Afgelopen vrijdag wel. Na het boodschappen doen zijn we even langs het tankstation gereden en hebben we ons laten informeren over de mogelijkheden. Naast de handdoeken en de cadeaus is er ook de mogelijkheid om contant geld voor de kaarten te krijgen. Ik weet dat de waarde van de cadeaus het dubbele is van het geld wat contant uitgekeerd wordt, maar we hebben toch voor het laatste gekozen. Het was een aardig bedrag waarvan je makkelijk met zijn tweeën uit eten zou kunen gaan. Iedereen doet altijd wat lacherig over die zegeltjes, maar mijn slogan is altijd geweest: sparen die zegeltjes, echt het geld ligt voor het oprapen, het  ligt  op straat in de la. Jammer dat dit steeds meer verleden tijd gaat worden. Het likken is onsmakelijk, maar het had toch wel wat.

hanscke Zondag 20 Augustus 2006 - 3:22 pm | | Standaard

elf reacties

Renésmurf

Ik ben altijd tegen zegeltjes geweest, daarom tank ik ook nooit bij de shel.

Renésmurf, (E-mail ) (URL) - 20-08-’06 16:44
Helen

Van die zegels bij de Shell heb ik 19 jaar geleden handdoeken genomen en hedentendage gebruik ik ze nog steeds, onverslijtbaar!
DE-zegels spaar ik ook, net als mijn moeder vroeger en daar heb ik voor nop m’n Senseo apparaat van gehaald.

Helen, (URL) - 20-08-’06 16:52
Ster

Die handdoeken van de Shell heb ik ook: al twintig jaar en ze zijn nog steeds goed!

Ster, (URL) - 20-08-’06 18:54
Michiel

Ik heb iets tegen die zegeltjes. Waarom maken ze de spullen gewoon niet een Euro goedkoper in plaats van voor een Euro aan zegeltjes te geven? Nou ,dat is omdat de helft van die zegeltjes nooit ingewisseld wordt. Ze worden vergeten, raken zoek of zijn niet meer geldig tegen de tijd dat de kaart vol is. Zo heb ik hier een kaart half vol zomerzegels van AH liggen. En gisteren heb ik me kapot ge-ergerd aan de Gamma. Eergisteren kocht ik een nieuwe kraan voor de wastafel op de badkamer. Nu maar eens zo’n eenknopsgeval geprobeerd. Bevalt goed. En omdat ik vaste klant ben en een kluskaart heb, kreeg ik een bon voor een Euro korting bij de volgende aankoop. Gisteren voelde ik de behoefte om ook de nieuwe leidingkjes netjs in de kleur van de tegeltjes the schilderen en dus weer naar de Gamma voor een potje verf. En toen ik er was had ik dus verdomme dat kutbonnetje niet bij me. Zat nog in de plastic zak waar die kraan in gezeten had. Dat soort dingen erger ik me nu werkelijk groen en geel aan. Als je die bonnetjes niet altijd met je meesleept heb je het geheid net niet bij je als je het nodig hebt. En sleep je het wel mee dan zit binnen no time je portemonnee vol met rotzooi. Afschaffen die zooi! Ik was zo kwaad dat ik de Gamma ben uitgelopen. Ik ga wel ergens anders een potje verf kopen.

Michiel, (URL) - 20-08-’06 20:15
Hanscke

@ Mischiel: Je moet niet het één met het ander vergelijken. Shellzegeltjes sparen is hééééél wat anders dan Gammabonnetjes. Dat is nieuwmodisch, is vluchtig en heeft daardoor geen kwaliteit.

Hanscke, (E-mail ) (URL) - 20-08-’06 21:19
WebLoes

Vergeet je niet dat het de laatste inlever week is van de Zomerzegels van AH en ik moet hoognodig de DE-punten eens tellen… :-)

WebLoes, (URL) - 21-08-’06 07:59
Hanscke

@Webloes: ik heb geen AHzomerzegels, hier is geen AH in de buurt en woensdag ga ik met mijn DE-punten op stap.

Hanscke, (E-mail ) (URL) - 21-08-’06 08:40
Michiel

Kan best zijn Hanscke, en ik geef toe dat het ook wel wat heeft zo’n pak zegeltjes in een laatje vinden en er dan iets leuks mee gaan doen. Maar ik tank niet bij de Shell. Ik tank bij de witte pomp hier in het dorp. Daar is de benzine gewoon 5 cent goedkoper dan de adviesprijs van de marktleider. Net gisteren vol gegooid. Klaar voor het aankoppelen van de sleurhut en wegwezen voor een week of drie vier…

Michiel, (URL) - 21-08-’06 12:06
pascha

je hebt vast ook de zomerzegels gespaard….

pascha, (URL) - 21-08-’06 20:54
Vrouwke

Verhip, shellzegeltjes…

Straks toch ook hier eens de la induiken.
Bedankt voor de tip!

Vrouwke, (URL) - 22-08-’06 06:52
Helen

Tja, eega heeft een Shell bedrijfspas, dus die neemt meteen de zegels mee, privé tanken we ergens, waar het stukken voordeliger is. ;-)

Helen, (URL) - 22-08-’06 18:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.