WAZIG


Het voelt als heel tegenstrijdig dat ik hierover blog, liever zou ik zien dat deze beide gedetineerden als het ware dood gezwegen zouden worden en men hen verder de mond zou snoeren omdat ze in mijn ogen het niet waard zijn om zoveel aandacht te krijgen, maar mijn ergerenis wint het toch en schrijf ik dus dit blogje.

Hoe is het toch mogelijk dat twee mensen die beide een moord op hun geweten hebben, na hun veroordeling toch weer volop in de belangsgelling komen te staan. Hoe haalt men het in het hoofd om tijdens een rechtszitting ter voorbereiding van een hoger beroep, éne Bekir E., de moordenaar van de scholiere Hümeyra, het woord te geven omdat hij beweert, dat Jos B. de moordenaar van Nicky Verstappen een bekentenis aan hem zou hebben afgelegd. 

Het eerste wat ik mij dan afvraag is: Hoeveel waarde  heeft zo'n gesprek wat zich afspeelt tussen twee gedetineerden. Als ik het moet zeggen, voor mij heeft het een waarde van nul komma nul, maar kennelijk wordt er in het justitionele apparaat anders over gedacht, want er wordt weer een hele vertoning van gemaakt.

De persoon in kwestie mag opdraven, het hele circus wordt in gang gezet, van rechter tot advocaat, alles en iedereen doet mee om hem zijn zegje te laten doen. Is dit nu echt de weg die moet worden ingeslagen? Ik heb met verbazing gekeken, hoe dit onderwerp bij Jinek ook weer uitvoerig aan de orde kwam, maar niemand sprak zijn verbazing uit over deze gang van zaken. Daarom doe ik het maar.

Toen ik de volgende dag, zaterdag 16 oktober het in de krant nog eens even na wilde lezen, bleek, dat de Leeuwarder Courant er (gelukkig) op geen enkele wijze aandacht aan heeft besteed. En zo hoort het ook naar mijn mening. Het is toch van de zotte dat gesprekken tussen twee criminelen, de één deugt niet en de ander is ook niet te vertrouwen, op deze manier serieus genomen gaan worden en breed uitgemeten gaan worden. Volgens mij raakt men in deze schimmige wereld dan helemaal de weg kwijt. 

De daders zijn veroordeeld, ze zitten hun straf uit en dat is het lijkt mij. De onderlinge gesprekken van deze twee zou eigenlijk niemand moeten interesseren en zouden volgens mij wel afgedaan kunnen worden met 'schoolplein prietpraat'. 

Ik weet ook heus wel, dat ik dit alles in het kader moet zien van het Hoger Beroep wat is aangetekend, maar ik blijf het zeer merkwaardig vinden dat men waarde hecht aan de bijdrage van een medegedetineerde die blijk heeft gegeven, het niet altijd zo nauw met de waarheid te nemen.  Dit alles maakt, dat ik de rechtspraak in deze tijd steeds meer als wazig ga zien. 

                                          klik

Mijn hond heet Hessel

hanscke Dinsdag 19 Oktober 2021 - 5:26 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Ik kan me hier alleen maar bij aansluiten. Buiten dat kost zoiets klauwen vol met geld voor de belastingbetaler.

Sjoerd, (URL) - 20-10-’21 08:43
Riet (e) pietz

Dat volg ik allemaal maar niet, beter voor m’n gemoedsrust.

Riet (e) pietz, (URL) - 20-10-’21 18:52
Renesmurf

Dit is mij dus helemaal ontgaan, dat komt omdat al die rechtszaken me niet zo interesseren. Maar ja, de zendtijd moet ook vol.

Renesmurf, (URL) - 23-10-’21 19:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.