METAVERSE


Misschien word ik wel oud en dan bedoel ik niet een hoge leeftijd bereiken, maar de situatie van nu. Het kost mij namelijk steeds meer moeite om bij te blijven als het nieuwe ontwikkelingen in de digitale wereld betreft. Surfen op het internet kost me geen moeite en als ik iets niet weet kom ik met google heel ver om het op te lossen. 

Met plezier denk ik terug aan de zoomsessies van een aantal clubs en hoe ik dat met heel veel uitproberen ook zelf tot stand kon brengen. In latere tijd kwam deze opgedane kennis mij goed van pas, de overleggen middels de laptop met een medewerker van de Hypotheker ging ik als heel normaal zien.    

Het werken met blue tooth is na wat gedoe nu ook een fluitje van een cent. De muziek van spotify kan ik via de I-pad nu moeiteloos naar de muziekinstallatie in de kamer, of naar de koptelefoon of naar een aparte speaker dirigeren; een e-book kopen en op de e-reader plaatsen kost me dan nog net weer iets meer moeite, maar ik schat zo in, als ik dat nog een paar keer doe, krijg ik dat ook wel onder de knie. E-books lenen via de bibliotheek gaat net iets eenvoudiger, maar het probleem is dat het aanbod van de bibliotheek in e-books (nog) niet zo groot is. 

Maar dan nu naar de metaverse. Het is een internet waar je dankzij draagbare apparaten zoals (foeilelijke) virtual-realitybrillen niet 'op' gaat maar waar je 'in' gaat. Het is een virtuele wereld waarin jezelf rondloopt. Bij Jinek werd geprobeerd ons daar iets van te laten zien en te ervaren.

Het spreekt mij in het geheel niet aan, het spelletje Minecraft zal ik, na het ooit één keer geprobeerd te hebben, nooit verder spelen en ik kan mij er totaal geen voorstelling van maken wat er nu zo leuk aan is om met een avatar nu eens een game in de éne ruimte te spelen om vervolgens te gaan shoppen in een virtuele winkel en accessoires voor zo'n avatar zal ik nu niet en nooit niet gaan  kopen. Het is voor mij een ver van mijn bed show en ik kan er totaal niet warm voor lopen en toch wordt het de opvolger van het mobiele internet genoemd en wordt er veel, heel veel geld ingestoken door facebook oprichter en -topman Mark Zuckerborg. 

Ik weet nog heel goed wanneer en door wie ik gevraagd ben facebookvriend te worden. Ook toen kon ik niet voorzien dat facebook zo belangrijk zou worden. Voor mij was het gewoon een opvolger van Hyves, waar ik nog maar net mee bezig was. 

Daarom, ik weet niet wat dit nu weer te weeg gaat brengen, maar wat ik wel weet is, dat ik een beetje moe begin te worden van al die nieuwe ontwikkelingen en dat ik er tegenop ga zien om weer iets nieuws onder de knie te krijgen. Vandaar mijn verzuchting, misschien word ik wel oud......

                                      KLIK

mijn hond heet Hessel

hanscke Zondag 31 Oktober 2021 - 2:14 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Het is toch te hopen dat je oud wordt… Maar zonder gekheid, ik zie ook geen toegevoegde waarde voor virtual reality en spelletjes zoals Minecraft. Het is dat ik mijn leven lang in de ICT hoek heb gezeten, maar ik heb ook meegemaakt dat mensen jonger dan dat ik was, compleet de weg kwijtraakte op het werk door de automatisering.

Sjoerd, (URL) - 31-10-’21 19:26
Renesmurf

Ik hoef dat spotify en apple producten allemaal niet, en facebook vind ik niks aan. Dus dat gedeelte kan ik allemaal overslaan.

Renesmurf, (URL) - 31-10-’21 20:42
ria

Dat is ook niets voor mij, meer voor de gamers denk ik, alleen simpele spelletjes vind ik leuk.

ria, (URL) - 01-11-’21 09:47
Riet (e) pietz

Herkenbaar, ik word zó moe van al die elkaar in snel tempo opvolgende nieuwe opties dat ik het bijltje er allang bij neergegooid heb. Zelfs FB heb ik al afgewezen, ik benut de internetopties die mij iets te bieden hebben en de rest laat ik met gemak links liggen.

Riet (e) pietz, (URL) - 01-11-’21 21:22
Ximaar

Ik heb altijd moeite gehad met Facebook, dwz ik vind hun aanpak verre van fris. Met het veel onschuldigere en knulligere Hyves heb ik ook nooit iets gehad. Aan Meta zal ik waarschijnlijk ook niet beginnen. Maar zo ben ik ook nooit aan een horloge, stropdas of bijvoorbeeld auto begonnen. Tegenwoordig heb ik wel een smartphone, maar die gebruik ik hoofdzakelijk als camera. Veel familie en kennissen heb ik na een jaar nog steeds niet m’n mobile nummer gegeven. Onderweg pak ik ‘m vaak niet op. Ik wil best bellen, maar dan op het moment dat mij uitkomt. ;-)

Ximaar, (URL) - 01-11-’21 21:47
Liesbeth

Ik denk dat ik het ook niets vind. Niks met oud te maken. Je vindt het gewoon niks

Liesbeth, (URL) - 03-11-’21 18:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.