TROOSTPRIJS


Vandaag hebben we opnieuw een record gehaald. Het grootste aantal positieve coronatests; 23680. Het is wel een record met een kanttekening, want het kunnen er zo maar een paar minder zijn, omdat door een storing bij de GGD, 6 dagen geleden, de telling niet helemaal juist zou kunnen zijn. Hoe dan ook, het is toch een record waar je triest van kunt worden. 

Vorig jaar om deze tijd werd er reikhalzend uitgekeken naar het moment, dat er een vaccin beschikbaar zou zijn. Het zat er aan te komen. En jawel, op 6 januari van dit jaar werd met veel bombarie de eerst prik gezet. Nu zou het leed snel geleden zijn. Na eerst nog wat aanloopmoeilijkheden bij de snelheid van het uitdelen van de vaccinaties gehad te hebben, kwam de vaart er goed in.

Als straks 80% (waarvan? dat werd er niet duidelijk bijgezegd, van de hele bevolking, van de bevolking van 18 jaar of ouder of van de bevolking van 12 jaar en ouder of.....) gevaccineerd zou zijn, dan hadden we de pandemie onder controle. Nu is de vaccinatiegraad 84,4% (nogmaals van wat?) en er is niets onder controle. En men kan moeilijk blijven volhouden dat de besmettingen vooral komen door de mensen die niet gevaccineerd zijn. Rondom mij heen hoor ik de laatste weken, dat mensen die wel hun prik gehaald hebben toch positief getest worden.

Gelukkig wordt het overgrote deel er niet meer zo ziek van en dat blijkt ook uit de cijfers van de opnames op de  verpleegafdelingen en de ic's. 

Zo langamerhand bekruipt mij het gevoel, dat de hoofdprijs door het zich laten inenten gedegradeerd is tot een troostprijs, men wordt er nu niet meer zo ziek van. Het is toch lang niet zo effectief als men gedacht had. En zie daar, vandaag was dan het heuglijke feit dat de eerste boosterprik gezet is en weer onder grote belangstelling van de minister en de pers. 

Zelf ben ik heel hard aan het nadenken of ik die prik nog wel wil hebben. Misschien zijn de weigeraars van de vaccinatie toch slimmer dan ik dacht. Ik heb blindelings de gedachte gevolgd die gepropagandeerd werd: laat je prikken want dat is de weg naar de vrijheid. En zie nu wat er van die vrijheid terecht komt. Ik ben er klakkeloos vanuit gegaan, dat men wel wist wat men mij toediende. Nu ik deze uitwerking zie heb ik daar veel minder vertrouwen in en vraag ik mij steeds meer af: waar zijn we eigenlijk allemaal mee bezig.

Gelukkig ben ik nog lang niet aan de beurt en heb ik nog een hele tijd om na te denken en te zien hoe dit zich deze winter verder ontwikkelt. Echt gerust ben ik er niet op en ik heb dan ook heel veel twijfels of de einder al in zicht komt. 

                                           klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Donderdag 18 November 2021 - 6:49 pm | | Standaard

zeven reacties

Renesmurf

Ik vind ook dat de boosterprikken ook toebehoren aan de arme landen. Het zijn gewoon derde prikken, en straks ook nog de kinderen. We zijn er nog lang niet af.

Renesmurf, (URL) - 18-11-’21 21:09
Sjoerd

Dit is volgens mij een blijvertje die iedere winter weer in alle hevigheid toeslaat, maar dat zei ik vorig jaar ook al…

Sjoerd, (URL) - 18-11-’21 22:00
Ximaar

De vaccins zijn ontwikkeld tegen de Wuhanversie. Daar zijn we al een jaar compleet van verlost door de komst van de Britseversie. En ook die is voor 100% verdrongen door de Indiaversie. Die is duidelijk besmettelijker en vaccins helpen er wat minder tegen. Voordeel is wel dat een volgende versie zich nog niet heeft aangediend.

Zelf zou ik eerst maar eens beginnen met de mensen die 1 Jansenprik hebben gehad, die zijn het slechts beschermd en zijn het actiefst met contacten vanwege hun leeftijd.

Ik maak me minder zorgen om de volwassenen die zich bewust niet laten prikken. Dat gaat om nog maar een procent of 5 van de totale bevolking, als je bedenkt dat 30% van hen besmet zijn geweest.

10% van de bevolking die niet ingeent zijn zijn kinderen onder de 15 jaar. Een groot deel daarvan mag nog niet ingeent worden. Zij wisselen in rap tempo het virus uit op de scholen en moeten vervolgens thuisblijven om zo de rest van het gezin te besmetten. Op z’n minst zouden 65plussers uit de buurt van 15minners moeten blijven.

Ik zie echter regelmatig dat opa en oma op stap gaan met de kleinkinderen. Mogelijk om de ouders rustiger thuis te laten werken. Zie ook veel kinderen in de supermarkt. Lijkt mij toch verstandiger om beide een half jaar duidelijk af te bevelen.

Ximaar, (URL) - 18-11-’21 23:52
marjolijn

Dit virus raken we niet meer kwijt, en daar moeten we ons op voorbereiden.

marjolijn, (URL) - 19-11-’21 05:52
Michiel

Bij die schatting van 80% van verleden jaar (inderdaad, waarvan?) was buiten de delta variant gerekend. Met de veel besmettelijkere delta variant is een veel hogere vaccinatiegraad nodig om het onder controle te krijgen. 95% of zo.(van de hele bevolking) Ik ga die boosterprik zeker nemen.

Michiel, (URL) - 19-11-’21 10:36
Riet (e) pietz

Al mijn aanvankelijk twijfels werden bewaarheid. Men was te snel met goedkeuren , men wist te weinig en veronachtzaamd testen op antistoffen. Nu er héél veel positief geteste mensen zijn, zijn er dus óók veel mensen met antistoffen op de natuurlijke manier verkregen. Bovendien kán de ziekte dodelijk zijn, of mensen heel ziek maken. maar , vooral ná de GG zijn veel mensen er niet erg ziek van. Zoals ik zelf er ook nauwelijks ziek van was, zelfs zonder de vaccinatie die ik pas ná corona (toch nog altijd wat onder protest) haalde omdat ik er toen maar 1 nodig had.

Riet (e) pietz, (URL) - 19-11-’21 18:01
ria

Die prik werkt zeker, dat hebben we toch gezien of ben ik nu gek! Alleen niet lang genoeg en niet tegen de nieuwe varianten. Ik ga zeker die booster halen.

ria, (URL) - 20-11-’21 10:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.