GEEN SLINGERS


Van te voren had ik een mooi plan bedacht om mijn verjaardag te vieren. Ik hoor hier en daar mensen wel eens zeggen dat ze het niet leuk vinden om hun eigen verjaardag te vieren, maar ik houd er wel van en ik wil best zelf de slingers ophangen. Het moest in deze tijd wel weer een beetje aangepast zijn, maar met enig knutselwerk had ik een aardige dag voor mij zelf in elkaar getimmerd.

's Morgens zouden P. en ik lekker saampjes (het is tenslotte ook nog onze 41e trouwdag) koffie drinken, van een heerlijk gebakje genieten en tijd en aandacht hebben voor de diverse telefoontjes en de apjes. Tussen de middag zouden we met een bevriend stel in een Grand Café gaan lunchen, 's middags zou M. op de thee komen en zou er eventueel nog ruimte zijn voor een gaande of komende man/vrouw en 's avonds zouden schone zus en zwager op de koffie komen. Het leek me zo een prima verjaardag te kunnen worden.

Maar nee, het mag niet zo zijn. Al dagen heb ik last van zeer heftige darmkrampen waarna ik uren bezig ben met het bezoeken van het toilet. Ruim tien dagen geleden is dat begonnen. Eerst niet zo heftig, het is ook nog een paar dagen weer weggeweest tot ons uitje naar Hattem. 's Morgens begon het een beetje, ik heb er verder geen aandacht aangeschonken, maar 's middags verergerde het een klein beetje om 's avonds in volle hevigheid los te barsten. 

En zo ben ik de vrijdag en het weekend wat doorgesukkeld, in de hoop dat het weer voobij zou gaan. Maandag overdag leek het er even op, om s' avonds, 's nachts en in de vroege ochtend weer in volle hevigheid los te barsten. 

Tijd om de huisarts te bellen. Er heen gaan was geen optie, dus kwam hij bij mij. Veel kon hij niet doen, eerst moet er iets op kweek gezet worden om te zien of het om een bacterie gaat. Verder raadde hij aan, toch maar een zelftest te doen (is inmiddels gebeurd, maar deze is negatief) en verder het advies wel goed te blijven drinken, want gelukkig had ik dat ondanks alles wel gedaan zodat er van uitdroging geen sprake is. En als ik er niet zo'n ellende van ondervond had ik ook wel willen eten, want alles (en dat is natuurlijk zeer weinig)  smaakt mij wel. Een droog biscuitje smaakt bijna als een gebakje en het kopje bouillon, getrokken van soepvlees met hier en daar een vermicelli sliertje lijkt wel bijna een koningsmaal te zijn.

Afijn, gistermiddag heb ik alle festiviteiten maar afgeblazen. Het is niet anders. Gelukkig kan ik nog wel genieten van de vele appjes, de fb-berichtjes de telefoontjes en de mooie boeketten bloemen die ik gekregen heb. En van het feit dat het vandaag weer ietsje beter lijkt te gaan en ik genoeg energie heb om een blogje te maken, want dat zat er de laatste dagen even niet in. Ik had zo graag nog iets willen schrijven over honderdste geboortedag van mijn vader en hoe leuk het was om dit samen in Hattem te gedenken, maar het kwam er niet van. Met mijn broer heb ik vanmorgen afgesproken dat we ook de 101 geboortedag samen zullen gaan vieren, wie weet verkeer ik dan in betere omstandigheden zodat er dan wel een mooi blogje gescheven kan worden. 

En zo modder ik nog maar even aan met de hoop, dat dit niet eeuwig zo zal blijven. Het gaat vast wel een keer weer over. Blijft de vraag: wanneer? Spoedig, naar ik mag hopen. Een goede gezondheid kan niemand je cadeau doen, maar ik hoop het toch ooit weer te krijgen. 

                                        klik

Het schilderij is van Marc Chagall uit 1923 met de titel: verjaardag

mijn hond heet Hessel

hanscke Woensdag 15 December 2021 - 11:48 am | | Standaard

zeven reacties

ria

He bah, dat is zeker een tegenvaller net nu je alles zo goed gepland had, maar misschien kan je het volgende week of zo lichtjes over doen. En anders volgend jaar maar weer. Sterkte en beterschap! En ook hier gefeliciteerd!

ria, (URL) - 15-12-’21 15:59
Sjoerd

Dat is idd zeer vervelend en lastig voor je. Ik hoop dat alles snel weer voorbij is.

Sjoerd, (URL) - 15-12-’21 16:05
Mrs. T.

Gefeliciteerd met twee heuglijke feiten.

En hopelijk knap je heel snel helemaal op!

Mrs. T., (URL) - 15-12-’21 17:00
marjolijn

Hé wat een pech…!
Knap maar weer snel op…!

marjolijn, (URL) - 16-12-’21 04:45
Riet (e) pietz

In ieder geval dan tóch gefeliciteerd met je verjaardag. Maar heel jammer dat het niet feestelijk gevierd kon worden, juist omdat je dat zelf leuk vindt want dat is inderdaad bij de meeste mensen niét zo! En natuurlijk ook beterschap.

Riet (e) pietz, (URL) - 16-12-’21 17:32
Rob Alberts

Sinds lange tijd kom ik hier weer lezen.
Graag had ik een mooie felicitatie willen geven. Dat doe ik bij deze! Maar daar bovenop wens ik jou ook een snel herstel.

Feliciterende en beterende groet,

Rob Alberts, (URL) - 16-12-’21 19:42
Renesmurf

Van harte gefeliciteerd! Ziekte komt altijd ongelegen, beterschap daarmee. Het is niet anders, het leven nemen zoals het is.

Renesmurf, (URL) - 17-12-’21 21:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.