DOORSTAPPEN


 Soms ben je een hele week bezig met de renovatie van jezelf. Een bezoek aan de kapper vind ik dan misschien nog wel het minst erg. Temeer omdat het resultaat zichtbaar is en ik er vaak wel tevreden mee ben. Een bezoek aan de pedicure vind ik dan weer minder fijn. Dat gefrunnik aan mijn voeten vind ik meestal niet zo heel prettig, maar de gesprekjes zijn doorgaans wel leuk, dus dat maakt veel goed.

Deze week stond dus ook een bezoek aan de mondhygiënste in het programma. Nadat mijn tandarts wegens zijn leeftijd gestopt is en ik bij een andere praktijk terecht ben gekomen, is er opeens ook een uitbreiding van mondheelkundige zorg bijgekomen door dat naast de halfjaarlijkse controle bij de tandarts er nu ook een behandeling van de mondhygiënste plaats moet vinden. Dit zou voorlopig elke drie maanden moeten gebeuren. Nieuwe inzichten zal ik maar zeggen. Gelukkig hebben mijn grondige tanden poetsbeurten haar nu overtuigd dat het poetsen toch heus heel goed gebeurt, waardoor deze bezoeken weer gekoppeld kunnen worden aan de halfjaarlijkse controles bij de tandarts en de extra behandeling bij de mondhygiëniste kan komen te vervallen.

De podotherapeut wilde mij deze week ook graag even terugzien. Vanwege de vele likdoorns aan mijn voeten, ondanks de goede verzorging van de pedicure had mij doen besluiten om eind november de hulp van de podotherapeut weer in te roepen. Ik draag sinds enkele jaren steunzolen en misschien waren de aanpassingen van een half jaar geleden toch niet helemaal juist. na het bezoek in november was er opnieuw een aanpassing gedaan en dit diende gecontroleerd te worden. 

Echt helemaal goed was het nog niet en ze adviseerde mij om een paar andere schoenen aan te schaffen met een wat andere zool, waardoor de afwikkeling van mijn voet beter zou verlopen.

 Ik draag al sinds een flink aantal jaren schoenen van het merk Durea, maar ook dit merk garandeert niet altijd een juiste schoen. Tot voor de lock down had ik altijd geluk gehad. Ik kon altijd goed terecht bij een gespecialiseerde schoenwinkel in de hoofdstad. Daar had men het juiste schoeisel voor mij en ze waren vaak nog mooi ook. Maar helaas, deze winkel is ter ziele. Ik heb geprobeerd om via het internet een zelfde soort schoen/laarsje te kopen, maar nee, het model is weer net iets veranderd, de neus is iets spitser geworden en zie daar, mijn voetklachten nemen hand over hand toe. 

Ik had vaak advertenties gezien van een schoenwinkel een paar dorpen verderop, dus ben ik op zaterdagmorgen daar heen getogen. En inderdaad, deze schoenwinkeleigenaar schijnt behoorlijk verstand te hebben van schoenen en moeilijke voeten. Toen ik hem de merken noemde die de podotherapeut mij aangeraden had, ging hij op zoek. 

Tja, dit keer gaat het niet op, èn een goede schoen voor mijn voet die er gelijk ook nog eens modieus uitziet. Dat moest ik dit keer maar even vergeten. Helaas moet ik het dus dit keer doen met een model "voetbalschoen". Het is niet anders. Ik kies heel duidelijk voor comfort en zo weinig mogelijk pijn aan mijn voeten. Dan ziet het er maar iets minder elegant uit. Eerst maar eens zorgen dat ik mij weer zonder pijn kan voortbewegen. Wie weet kan ik een volgend jaar dan toch weer terug naar een laarsje die net iets charmanter oogt, want, zo zei de schoenenmijnheer, misschien heeft Durea dan wel weer een model wat bij uw voeten past. 

Uitleg bij de onderste foto: de laklaarsjes die te zien zijn op de afbeelding hieronder zijn versleten en deze had ik vervangen door "bijna" dezelfde laarsjes, dacht ik. Helaas had men de leest net iets smaller gemaakt, waardoor ze niet meer geschikt zijn voor mijn voeten. Tja een vakman ziet dat, ik niet. Ik voel het op den duur......

                                           klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Maandag 31 Januari 2022 - 1:53 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Ik heb ook van die moeilijke voeten waarbij dan ook nog een een maat verschil tussen beide voeten. Vaak zitten ze goed bij het passen, maar na een maandje ben je er dan toch niet helemaal blij mee.

Sjoerd, (URL) - 31-01-’22 19:29
ria

Ik heb ooit 1 likdoorn gehad en vond het echt heel pijnlijk. Bij schoenen heeft het goed zitten echt voorrang bij mij hoor. Jammer dat ze niet meer dezelfde hadden.

ria, (URL) - 31-01-’22 20:03
marjolijn

Mooie schoenen zijn minder belangrijk, dan goed passende schoenen…!

marjolijn, (URL) - 01-02-’22 04:41
Riet (e) pietz

Toch is het wel te zien dat ze smaller zijn, die doorgestikte rand gaat gewoon van de breedte van de schoen af. Wel jammer want het staat er leuk.
Ik geef ook de voorkeur aan schoenen waar ik zonder pijn op kan lopen boven “het mooi”, maar jammer is het toch wel.

Riet (e) pietz, (URL) - 01-02-’22 18:23
Renesmurf

Hier is nog wel zo`n speciaal schoenwinkeltje, maar de prijs is er dan ook naar. Ik heb gelukkig prima voeten, mijn gebit is minder, ik word soms wel eens doorverwezen naar de mondhygiëniste, maar mijn vorige en volgende afspraak is bij de tandarts. Ik poest goed.

Renesmurf, (URL) - 01-02-’22 20:16
StaartjeLiesbeth

Herkenbaar. De pedicure vind ik heerlijk. Ik ‘huppel’ daarna weer rond. Schoenen ???? ook herkenbaar. Brede neus noodzakelijk. Ik heb me ermee verzoend. Als ik er lekker op loop, vind ik het goed. Komt vast allemaal goed

StaartjeLiesbeth, (URL) - 02-02-’22 21:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.