VERCOMMERCIALISERING 1


Het is een hele mond vol, vercommercialisering, maar het is wel een onderwerp waar ik het eens over wil hebben. De omschrijving die van dit woord wordt gegeven luidt als volgt: iets verprutsen door het winstgevend te willen maken.

Ik weet niet of dit echt de reden is waarom ik niet meer warm loop voor de Olympische Spelen, maar waarschijnlijk heeft het er wel mee te maken. Ik vind het namelijk meer dan belachelijk dat de Winterspelen in een gebied gehouden wordt waar helemaal geen sneeuw ligt. Er zijn met heel veel kunst en vliegwerk  skipistes aangelegd, ja ja, de techniek staat voor niets, alles is mogelijk, maar het stuit mij tegen de borst. En dan mag de aangebrachte sneeuw van sublieme kwaliteit zijn, het zou er gewoon niet moeten liggen.

Er zijn in de wereld heel veel plaatsen waar wel echte sneeuw ligt, ga daar dan heen. En dat de kwaliteit van de sneeuw dan per dag verschillend is maakt het kijken naar de diverse wedstrijden alleen maar boeiender. In het verleden heb ik mij wel eens prima vermaakt met het kijken naar de biathlon. De grote vlokken sneeuw die er tijdens de wedstrijd vielen maakten het kijkspel alleen maar aantrekkelijker.

Ik ben dus afgehaakt. Dit keer volg ik de Spelen niet. Mede omdat het maar vreemde omstandigheden zijn waarin de sporters hun prestaties moeten leveren. Van de gedachte een mondiale ontmoeting blijft maar heel weinig over. Het is meer een gevangenis waarin de sporters uit de heel veel verschillende landen verblijven. Buiten de wedstrijden om is het totaal niet mogelijk om elkaar te kunnen ontmoeten. Tja, the show must go on; business is business.

Het maakt mij wat kregel, merk ik. En nee, ik ben niet altijd blij met wat men noemt de nieuwe tijd. In "mijn tijd" wat dat dan ook moge zijn, want ik leef nu nog en is dit dus ook nog "mijn tijd", was heus alles niet beter. Maar voor mij geldt wel: alle vooruitgang betekent niet altijd een verbetering.

                                         klik

De pompoen is in populariteit al een aantal jaren in opmars. Afgelopen zomer zag ik in de buurt van Groesbeek voor het eerst hele velden met pompoenen........ 

Mijn hond heet Hessel 

hanscke Maandag 07 Februari 2022 - 3:21 pm | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Ik kan me wel vinden in je verhaal. Zo is er niets aan een alternatieve Elfstedentocht.

Sjoerd, (URL) - 07-02-’22 18:53
StaartjeLiesbeth

Ik ben het helemaal met je eens.

StaartjeLiesbeth, (URL) - 07-02-’22 20:14
Riet (e) pietz

Dit soort spelen volgde ik al nooit, heb al niet veel met sport maar áls je sport wilt zien moet je langs de lijn gaan staan bij de amateur clubjes waar je kinderen of kleinkinderen spelen. De rest is alleen maar een keiharde verkapte zakenwereld

Riet (e) pietz, (URL) - 07-02-’22 20:50
StaartjeLiesbeth

En dan speelt er ook nog de schending van de mensenrechten in China…. Ik las net ergens dat de sponsoren zich deze spelen erg stil houden. Uit angst om met het schenden van die rechten in verband te worden gebracht. Ik houd van schaatsen(kijken). Maar dit vergalt.

StaartjeLiesbeth, (URL) - 08-02-’22 11:41
Michiel

Ik heb de openingsceremonie bekeken. Niet omdat ik iets met sport heb, maar vanwege de techniek. Voor het eerst gaf Ziggo mij de mogelijkheid het in 4K (2160p) te zien. Volgens het boekje zou mijn nu bijna 5 jaar oude Samsung TV dat aan moeten kunnen, maar ik had het nog nooit eerder kunnen zien omdat er nog nooit eerder een 4K DVB-C uitzendingen was. Nu dus wel en dat wilde ik zien. Prachtig scherp beeld en schitterende kleuren!

Nu maar hopen dat dat straks ook de Tour de France in 4K wordt uitgezonden, Dat is het enige sport evenement waar ik naar kijk. De rest kan me gestolen worden.

Michiel, (URL) - 08-02-’22 14:34
ria

Wij kijken ook niet, zonder speciale reden eigenlijk, gewoon het uren voor de tv zitten en dan weer wachten tot er iemand ‘moet rijden’. Nee mij boeit het ook niet meer..

ria, (URL) - 08-02-’22 18:46
Renesmurf

Ik heb er nog nooit wat aan gevonden, elk land kijkt naar zichzelf, het heeft niks met wereldvrede te maken.

Renesmurf, (URL) - 09-02-’22 20:24
Ximaar

Zelf kijk ik het wel, maar dan terug. Schuif er snel doorheen omdat sommige sporten me niet interesseren. IJshockey, Shorttrack, Kunstschaatsen en het langebaan schaatsen zijn al jaren binnen en kan je dus overal houden. De omgeving van BeiJing is in de winter erg droog door het landklimaat en omdat er ten westen een enorme woestijn ligt. Qua gemiddelde temperatuur is BeiJing kouder dan Vancouver en een stuk kouder dan Sotchi. Maar ook in Vancouver moesten de skieers een paar honderd kilometer landinwaarts voor sneeuw en bergen. Bij BeiJing is die afstand ‘maar’ 75km. Dat de Uyghuren als moslimminderheid en de Tibetanen als Buddhisten zwaar onderdrukt worden is al decennia lang gaande. Door de olympiusche spelen krijgt dat weer meer aandacht. Als het in NL wordt gehouden, dan krijgen de Chinezen en Russen te horen dat onze rijkdom opgebouwd is door het slavernijverleden. In GBR zal gewezen worden op de onderdrukking van de Noord-Ieren en zo is echt overal iets te vinden.

Ximaar, (URL) - 13-02-’22 12:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.