GEVELD


Terwijl de storm aanzwol, werd het voor mij duidelijk dat het coronavirus mij bereikt had. 's Nachts was ik wakker geworden omdat ik wat keelpijn had. Eigenlijk had ik dat die avond daarvoor ook al een beetje gevoeld. Net of ik verkouden zou worden. Toen ik op de groepsapp van de zang de vele afmeldingen zag, nam ik het besluit om mij ook maar af te melden en mij over te geven aan de landerigheid.  Maar lekker vroeg onder de wol had dus niet geholpen en omdat ik mij overdag steeds beroerder ging voelen en ik mij een appje herinnerde van een bridgeclubje waarin vermeld werd dat die en die liet weten besmet te zijn met corona, leek het mij geen slecht idee om een thuistest te doen. 

En ja hoor, het tweede roze streepje werd zichtbaar dus. Ik nam contact op met de GGD, maar zij vonden het geen goed idee om tijdens de storm die steeds heviger werd naar een testlocatie te gaan. Dat moest maar wachten tot de volgende dag. 

De storm was inderdaad vrij heftig. De wimpel aan de vlaggenmast is opgevreten door de storm en de oranje knop bovenaan de mast is er afgebroken. Dit kan waarschijnlijk wel hersteld worden, maandag zou P. wel op onderzoek uitgaan zei hij, zich nog niet realiserend, dat als ik bij de GGD ook positief getest werd, er een quarantaine voor hem zou gelden.

Naast de schade aan de vlaggenmast heeft de storm ook weer een boom omver geblazen. Wat mij betreft worden die paar bomen die er nog staan nu ook gerooid. Ik ben er wel aangewend geraakt dat het bos weg is waardoor het grotendeels kaal is achter ons huis. 

Ondanks dat het druk was op de testlocatie, was er geen wachttijd en kon ik op de afgesproken tijd terecht. Het zou wel 48 uur kunnen duren voordat ik de uitslag zou krijgen, maar dat viel mee. Dezelfde avond kreeg ik al bericht dat de uitslag positief was, met in diezelfde mail allerlei instructies hoe te handelen. 

Vannacht lag P. heerlijk te hoesten, dus heeft hij vanmorgen ook een zelftest gedaan en jawel ook positief. Ook hij heeft via de GGD een afspraak geregeld en hij kon binnen een half uur terecht bij de testlocatie. Vanavond krijgt hij vast de definitieve uitslag.

Nu lopen we dus gezellig samen te snotteren, te hoesten en te niezen en hebben we, vooral ik, wat spierpijn zonder een sportprestatie geleverd te hebben. Wij willen dit toch wel als milde klachten zien. Natuurlijk zijn wel alle afspraken voor de komende week afgezegd en blijven we een weekje "gezellig" samen thuis. Dat zal een iets langere periode zijn dan wanneer we geveld zouden zijn door griep, want dan gelden die isolatieregels niet.  

Het herstel van onze vlaggenmast laat dus even op zich wachten, maar wanneer wij beter zijn gaat die zeker ook hersteld worden. Voor de boom is er niet meer een vooruizicht van herstel. Die is voorgoed geveld.

                               KLIK

mijn hond heet Hessel

hanscke Zondag 20 Februari 2022 - 12:29 pm | | Standaard

acht reacties

Riet (e) pietz

Gelukkig dus ook lichte klachten, oke ,het scheelt weer een booster prik moet je maar denken want nu maak je zelf antistoffen en dat zijn de beste. Beterschap samen.

Riet (e) pietz, (URL) - 20-02-’22 13:51
marjolijn

Beterschap voor jullie allebei!
Die vlaggenmast loopt niet weg, dat komt later wel goed.

marjolijn, (URL) - 20-02-’22 15:24
Mrs. T.

Hier vanmiddag ook een positieve zelftest en ik wacht nu op de uitslag van de GGD. Wat verkoudsheidsklachten, een zere keel, koude rillingen en wat hoofdpijn heb ik nu. Hoop dat het daarbij blijft.

Beterschap!

Mrs. T., (URL) - 20-02-’22 17:11
Renesmurf

ja, dat geprik maakt de mensen ziek, is mijn indruk, en meestal kloppen mijn indrukken wel. Beterschap er mee.

Renesmurf, (URL) - 20-02-’22 20:25
Jeanne

Sterkte en beterschap!!

Jeanne, (URL) - 20-02-’22 22:28
Sjoerd

Ik wens jullie beiden beterschap, we zijn er nog lang niet vanaf.

Sjoerd, (URL) - 21-02-’22 06:29
ria

Gelukkig is het toch geen weer om naar buiten te gaan en zijn jullie snel weer beter!

ria, (URL) - 21-02-’22 08:43
Michiel

Van harte beterschap gewenst, hopelijk zijn jullie snel weer op de been.

Maar ja… misschien is mondkapjes dragen en afstand houden voorlopig toch nog niet zo’n gek idee….

Michiel, (URL) - 22-02-’22 10:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.