UITSTEL


Van uitstel komt afstel, maar dat mag niet gebeuren. Het was mijn eigen voorstel woensdagavond op de breiclub om vogeltjes te breien in de kleuren van Oekraïne geel en blauw, maar op de één of andere manier heb ik er moeite mee om er aan te beginnen. 

Eerst was er het excuus dat ik nog wilde wachten met beginnen omdat ik eerst even naar de wolwinkel wilde gaan om de juiste kleuren te kopen. Dat zou ik dan later in de week wel gaan doen want met het mooie weer was  er genoeg werk in de tuin te doen. En jawel hoor, ook dit jaar heb ik weer een paar potten van  voorzien. Voor mij is dat DE start van het voorjaar.

Daarna was ik druk met het maken van een tarte tatin, dit om mijn oudste vriendinnetje (inmiddels zijn we al 64 jaar bevriend met elkaar) en haar man vooral te laten weten, dat ze o zo welkom zijn en dat het zo fijn is om elkaar weer eens in levende lijve te zien. 

Daarna heb ik het druk gehad om mij te druk te maken over mijn website die er uit lag en vandaag ben ik druk bezig geweest met het maken van een agenda voor een vergadering van komende woensdag èn ben ik bezig gegaan met het doorlopen van de modules en het maken van de toetsen om het certificaat verkiezingen te verkrijgen, nodig om binnenkort als stembureaulid te mogen functioneren. In deze tijd vind ik dit dubbel belangrijk, want juist nu ervaar ik het als een groot goed om in een 'vrije' democratie te mogen leven. 

En al die tijd komt het er niet van om aan het breien te beginnen, ondanks dat ik inmiddels breiwol in de juiste kleuren heb. Misschien is het wel te confronterend om er mee bezig te gaan. Ik trek het mij erg aan als ik de beelden zie van al die mensen die niet meer weten waar ze het moeten zoeken. Het hangt op de één of andere manier de hele dag om mij heen. Zie ik een paashaas in de kleuren blauw en geel, dan denk ik gelijk, die koop ik en zet ik als symbool in de kamer. Pasen is nog ver weg en misschien is al die ellende dan verleden tijd, terwijl ik heus wel beter weet. 

Maar het is mijn manier om mijn medeleven een plek te geven. Dat voelt beter dan de hele dag te moeten luisteren naar dat opgefokte gedoe van de radiozenders. Ik vind het goed dat er geld ingezameld wordt, en ik doneer zeker, maar ik heb ook zo mijn bezwaren. In ieder geval heb ik kanttekeningen bij de manier waarop dit gebeurt. Het lijkt wel of men met een feestje bezig is. Enige soberheid was naar mijn idee meer op zijn plaats geweest.  Verder had ik wel een plan willen zien van hoe men het geld denkt te gaan inzetten. Ik vraag niet om een geheel goed uitgewerkt plan, maar enige richtlijnen over hoe men denkt dat het geld besteed moet gaan worden lijkt me toch niet overbodig. 

Ik ben dus druk met van alles, maar niet met wat ik volgens mijn idee zou moeten doen, vogel breien. Beetje chaos in mijn kop.

En toch moet die vogel gebreid worden! En tijdens het breien de hoop koesteren dat de vrede in Oekraïne eens zal terugkeren.

                                     klik

Mijn hond heet Hessel

hanscke Maandag 07 Maart 2022 - 6:32 pm | | Standaard

vier reacties

Renesmurf

Ik heb ook nog nooit gehoord dat men vlaggen van andere landen ging promoten, het is maar bizar allemaal. Hier blijft alles blauw.

Renesmurf, (URL) - 07-03-’22 20:59
ria

Ik denk dat ze meer gebaat zijn met spullen dan met geld. Kinderen kwamen lege flessen op halen en die had ik niet, toen heb ik een paar euro gegeven, ik ga niets storten, al dat geld dat weer zomaar ergens verdwijnt.

ria, (URL) - 07-03-’22 21:07
Sjoerd

Triest dat er niemand wat leert van al die oorlogen. Maar dat neemt niet weg dat de slachtoffers geholpen moeten worden. En die vogel moet er komen, toch…

Sjoerd, (URL) - 08-03-’22 06:57
Riet (e) pietz

Inderdaad was jouw site ineens even onbereikbaar maar je had het blijkbaar weer snel onder controle want toen ik het een dag later weer probeerde werkte alles weer normaal.
Helaas zijn er wereldwijd veel oorlogbrandhaarden, ik heb geleerd aar niet zo mee bezig te zijn als ik er verder toch niets anders kan doen doen dan iets doneren.. Succes met de vogels want het zal je uiteindelijk wel lukken.

Riet (e) pietz, (URL) - 09-03-’22 17:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.