DEMOCRATIE


Vanmorgen stond de wekker op zes uur, want ondanks dat ik al verscheidene jaren pensionado ben, moest ik vandaag aan het werk. Onlangs was ik, na het behalen van het certificaat "verkiezingen", benoemd tot stembureau lid. Een aantal jaren geleden ben ik als teller begonnen, maar vorig jaar werd ik gevraagd om stembureau lid te worden en ook dit jaar is er een beroep op mij gedaan. 

Naast dat ik dit erg leuk vind om te doen, het halve dorp trekt immers aan je voorbij, hadden deze verkiezingen dit jaar een extra lading voor mij. Het kunnen en mogen stemmen heb ik altijd heel belangrijk gevonden en nu in deze tijd helemaal. Ik vind het een voorrecht om in een democratie te kunnen wonen en als ik daar mijn steentje aan bij kan dragen, dan zal ik dat zeker doen.

Tijdens het gesprekje met de burgermeester, die even langs kwam om gebak te brengen, kwam dit ook aan de orde. Hij bedankte ons voor onze inzet, maar we krijgen immers ook een vergoeding hiervoor? Niet dat je daar maanden van kunt leven, maar een keer gezellig met ons tweeën uit eten gaan, kan er bijna wel van betaald worden. Ook met een mindere vergoeding, in de vorm van een bloemetje, zou ik best tevreden zijn geweest en dan had het meer in de lijn van vrijwilligerswerk gelegen. 

Maar goed, mijn werkdag zit er weer op. En volgend jaar vind ik het weer terug bij de belastingopgave. 

Mijn vogel, gebreid in de kleuren van Oekraïne, is inmiddels klaar en elke keer wanneer ik het vogeltje zie, hoop ik dat de rust in Oekraïne zo snel mogelijk mag wederkeren. Tot zolang zal het vogeltje bij ons in de kamer staan. En misschien wel langer, want wat zal er dan hard gewerkt moeten worden aan de wederopbouw van dat land.  

                                        klik

mijn hond heet Hessel

hanscke Woensdag 16 Maart 2022 - 6:31 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

We mogen blij zijn dat we dat kunnen in ons land. maar als een buurland ons binnenvalt zijn we ook nergens… In dat kader ben ik ook gaan stemmen. Geef die mensen geen kans hier.

Sjoerd, (URL) - 16-03-’22 22:39
Riet (e) pietz

Ik stem altijd heel plichtsgetrouw maar heb al jaren niet meer het gevoel dat het iets uitmaakt. Het zal ook gekken als Poetin niet tegenhouden , ik maak me geen illusies, dat slag zet alles naar hun hand.

Riet (e) pietz, (URL) - 17-03-’22 18:30
Ria

€250 voor zo’n dagje hoorde ik van iemand, plus eten en drinken de hele dag. Best veel vind ik.

Ria , (URL) - 17-03-’22 20:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.