HET WERKT


Gisteren heb ik de praktijkervaring die ik, dankzij nichtjelief had opgedaan, met succes toegepast. Ach, meisjes van dertien, een beetje slungelig, je weet (niet) hoe dat gaat, voor ze het in de gaten hebben staat er zo maar een kras van een ballpoint op de rugzijde van de bank. "Mijn moeder haalt dergelijke vlekken weg met Vanish oxi action gel" zo luidt haar commentaar nadat ze sorry heeft gezegd. Met weinig vertrouwen ga ik de ballpointstreep met het goedje te lijf en zie wat een wonder, de streep is inderdaad weg en het behandelde oppervlak is ook niet verkleurd.

Terug naar gisteren. Ik loop sinds ik van vakantie terug ben nog al eens met de geraniums te zeulen, omdat die planten er van de vele regen niet mooier op worden. Ik heb ze gisteren na de stortbui weer op het terras gezet omdat ik nu de hoop heb dat het eens een paar dagen wat minder regent. Toen ik daar mee klaar was prijkte er een grote rode vlek, afkomstig van een geranium, op mijn mooie gele shirtje. Ik weet dat die vlekken er in de was maar moeilijk uit gaan. Ach kom, dacht ik, een klein beetje van dat spul er op en maar eens kijken wat er gebeurt. Weg vlek, als sneeuw voor de zon, zo kan ik u verzekeren.  Merkwaardig goedje. Ooit heb ik eens een artikeltje geplaatst over de werking van de bleek. Ik heb er toen weinig reacties op gekregen. Dat snap ik nu. Die methode is niet meer van deze tijd.

hanscke Zaterdag 26 Augustus 2006 - 12:52 pm | | Standaard

vier reacties

Ster

Oxy gel en Blue Wonder: mijn middelen van deze tijd ;-)

Ster, (URL) - 26-08-’06 21:48
Vrouwke

Bij ons is het ook een onmisbaar huishoudmiddel geworden.
Het werkt als een tierelier en maakt alleen schoon, neemt geen kleur weg.

(Overigens is het volgens mij gewoon ossegalzeep maar dan met een wat mooiere naam.)

Vrouwke, (URL) - 26-08-’06 23:15
noordmiep

Ik ga ut morgen gelijk kopen… vlekken heb ik genoeg hier… en die artikelen van mijn log komen uit een lolbroeken kraampje en zijn voor zoonlief op de kazerne te gebruiken hihihi…

noordmiep, (URL) - 27-08-’06 12:23
Renesmurf

Zo zie je maar weer dat je altijd nog kan leren!
Zelfs van kinderen.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 27-08-’06 14:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.